Valkealan monitoimitalon työmaa laajenee Lukionkaarelle

Tulevan pysäköintialueen maanrakennustyöt monitoimitalon pohjoispuolella Lukiokaaren varressa alkavat 5.6.2023 ja työmaa-alue suljetaan aidoin. Työmaan tieltä, entiseltä koulun piha-alueelta poistetaan tulevana viikonloppuna urheilukaukalot.

Kulkuyhteys Lukionkaarelta Likolammelle voi hetkellisesti olla poikki, mutta kulkuyhteyttä ei kokonaan katkaista. Alueella liikkuvien tulee kuitenkin noudattaa varovaisuutta.

Uusi urheilukaukalo rakennetaan lähelle poistettavia kaukaloita, tulevan pysäköintialueen ja monitoimitalon väliin. Nyt poistettavat kaukalot viedään väliaikaisesti varikolle, mutta toinen kaukaloista palautuu alakoulun pihalle ennen koulun aloitusta elokuussa.

Myös esikoululaisten käytössä olevalla piha-alueella sijaitsevia leikki- ja kuntoiluvälineitä tullaan kesän aikana siirtämään alakoulun (ns. konttikoulun) pihalle, joka palvelee välituntialueena keväällä 2024.

Karttakuva työmaa-alueesta, johon rakennetaan uusi pysäköintialue entisen piha-alueen tilalla. Lisäksi alueelta puretaan vanhat koulurakennukset tammikuussa 2024.
Entisen pihan kohdalle rakennetaan ensi vuonna pysäköintialue. Tammikuussa 2024 purettavien vanhojen koulurakennusten tilalle tulee lisää tilaa pysäköinnille sekä piha koulujen välitunteja ja kuntalaisten ulkoilua varten.

Työmaa etenee suunnitellusti aikataulussaan

Aiemmin keväällä on maanrakennustöitä tehty jo mm. rakennuksen eteläpuolisten pihojen asfalttipohjia varten. Lisäksi on asennettu pihakiviä ja leikkivälineitä tulevan päiväkodin sekä esi- ja alkuopetuksen pihaan. Urakka on kuitenkin vielä kesken, eikä leikkivälineitä saa käyttää ennen kuin työmaa-alue on valmis.

Pihojen rakentaminen jatkuu loppuvuoden ja vielä monitoimitalon valmistumisen ja käyttöönoton jälkeen. 3–9 luokkalaisten sekä erityisen tuen oppilaiden piha-aluetta päästään rakentamaan ensi keväänä, kun yläkoulun käytössä oleva rakennus on purettu.

Sisällä monitoimitalossa tehdään viimeistelyjä eli maalataan, tehdään laatoituksia, sähköasennuksia, kiintokaluste-, verhokisko- ja varusteasennuksia, listoituksia, lukituksia sekä maalataan julkisivua. Lisäksi vesikatolle asennetaan aurinkosähköjärjestelmää.

Lisätietoa

Valkealan monitoimitalo – koko kylän keskus – Kouvolan kaupunki

Rakennuttajapäällikkö Anneli Vartiainen, puh. 020 615 7117, anneli.vartiainen@kouvola.fi

Sivun alkuun