Valkealan monitoimitalon pelitaideteoskilpailun luonnosvaiheen taiteilijat on valittu

Valkealan monitoimitalon pelitaideteoskilpailuun saapui 29 portfoliota, joista valittiin kolme taiteilijaa/taiteilijaryhmää kilpailun seuraavaan vaiheeseen. Rinnakkaiseen luonnoskilpailuun valittiin kuvataiteilija Mika Natri, kuvataiteilijat Leena Pukki ja Karoliina Paappa sekä kuvataitelija, taiteilijaprofessori Petteri Nisunen työryhmineen.

Taidekilpailu

Kouvolan kaupunki ja Poikilo-museot julistivat helmikuussa taidekilpailun, jossa portfoliohaun ja rinnakkaisen luonnostilauksen avulla etsitään tammikuussa 2024 valmistuvaan Valkealan monitoimitaloon toteutettavia pelitaiteen teoksia. Taideteoskilpailulla haetaan taidetta ja pelillisyyttä yhdistäviä teoksia, jotka ottavat myös huomioon monitoimitalossa järjestettävän monipuolisen toiminnan sekä talon eri-ikäiset käyttäjät. Monialainen työryhmä, jossa on niin museon, kaupungin, rakennuttajan, käyttäjän ja taiteilijoiden edustajat, valitsee toteutettavat teokset kesäkuussa.

Pelitaide

Kouvolassa on viime vuosina panostettu pelitaiteeseen. Kouvolan taidemuseo Poikilo järjesti syksyllä 2022 Pelipoikilo – pelitaiteen näyttelyn, Lux Like Kouvola 22 sisälsi pelattavaa valotaidetta ja Pelitaiteen pääkaupunki -tapahtumakokonaisuus vuosina 2022—23 tuo pelitaiteen kaupunkilaisten ulottuville. Pelitaiteessa pelillisyys voi tarkoittaa hyvin laveasti erilaisia vuorovaikutteisia tapoja kokea teos. Pelitaidetta halutaan Kouvolan julkisen taiteen kokoelmaan. Taideteoskilpailun mahdollistaa Unelma pelitaiteesta hanke, jonka on rahoittanut Wihurin rahasto. Poikilo-museot on Wihurin rahaston kuvataiteen alueellisen kummitoiminnan museo vuosina 2021—2023.

Valkealan monitoimitalo

Valkealan monitoimitalo valmistuu tammikuussa 2024. Rakennuksessa on tilat perusopetukselle, varhaiskasvatukselle, kansalaisopistolle, lähikirjastolle, nuorisopalveluille, valmistuskeittiölle ja perhekeskukselle. Lisäksi monitoimitalo tarjoaa kuntalaisille ja yhdistyksille monipuoliset harraste- ja toimintamahdollisuudet ilta- ja viikonloppuaikaan.

Lisätietoa:

Anu Kasnio, museonjohtaja, Poikilo-museot, anu.kasnio(at)kouvola.fi puh. 020 615 8317

Valkealan monitoimitalo – koko kylän keskus – Kouvolan kaupunki

Sivun alkuun