9.8.2022 aloittavat koulunkäyntinsä kaikki vuonna 2015 syntyneet sekä koulunkäynnin aloittamisesta aikaisemmin lykkäystä saaneet lapset sekä vuonna 2016 syntyneet lapset, jotka hakevat pidennettyyn oppivelvollisuuteen.

Tieto lähikoulupäätöksistä

Koulutulokkaiden lähikoulupäätökset julkaistaan tammikuun alussa. Huoltajat, jotka ovat antaneet luvan sähköiseen tiedoksiantoon näkevät päätökset Wilmassa välittömästi julkaisun jälkeen.

Huoltajilla, joilla ei ole Wilmaan tunnuksia tai jotka eivät ole antaneet lupaa sähköiseen tiedoksiantoon, lähetetään lähikoulupäätös tammikuun alussa postitse. 11-vuotisen oppivelvollisuuden piirissä oleville lapsille ei lähetetä lähikoulupäätöstä.

Toissijainen koulupaikka

Lapsi voi pyrkiä myös muuhun kuin lähikouluun. Toissijaiseen hakuun liittyvät ohjeet ovat lähikoulupäätöksen liitteenä. Haku toissijaiseen kouluun on ensisijaisesti sähköisesti Wilman kautta viimeistään 23.1.2022.

Päätökset toissijaisiin kouluihin hakeneille tehdään huhtikuun aikana.

Lähikouluun ilmoittautuminen

Ilmoittautumiseen liittyvät ohjeet ovat lähikoulupäätöksen liitteenä. Lähikouluun ilmoittaudutaan ensisijaisesti sähköisesti Wilman kautta viimeistään 23.1.2022.

Vaihtoehtoisesti kouluun ilmoittautumisen voi tehdä palauttamalla ilmoittautumis-/hakulomake täytettynä oppilaan lähikouluun, Kouvolan kaupungintalon info-pisteeseen tai kaupungintalon H-ovessa sijaitsevaan postilaatikkoon viimeistään 21.1.2022.

Yhteydenotot ja lisätiedustelut

Lähikouluja koskeviin tiedusteluihin vastaavat koulujen rehtorit ja perusopetuksen asiakasvastaava. Rehtoreiden yhteystiedot löydät Koulut -sivustolta.

Koulutulokkaan päivä on toukokuussa.

Muina aikoina voit ilmoittaa lapsesi kouluun ottamalla yhteyttä perusopetuksen asiakasvastaavaan.

Lähikoulupaikka ja erityinen tuki

Erityisen tuen tarpeessa olevan oppilaan lähikoulupaikka voi poiketa määritellystä lähikoulusta. Pienryhmä- ja erityisluokkapaikoille sijoittuminen tapahtuu maaliskuun aikana yhteistyössä varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen kanssa. Lisätietoja antavat erityisen tuen koordinaattori ja asiakasvastaava.

Huoltajan, joka erityisestä syystä haluaa lapsensa koulunkäynnin alkavan yhtä vuotta säädettyä aikaisemmin tai myöhemmin, on tehtävä tätä koskeva hakemus. Hakemus toimitetaan perusopetuksen hallintoon (os. Kouvolan kaupunki, Perusopetus, Torikatu 10 (PL 85), 45101 Kouvola). Hakemukseen on liitettävä lausunto.

Päätökset erityis- ja pienryhmäpaikoista tehdään huhtikuun aikana.

Aamu- ja iltapäivätoimintaan haku

Aamu- ja iltapäivätoimintapaikkojen haku 1. ja 2. luokan sekä erityisen tuen piirissä oleville oppilaille ensisijaisesti sähköisesti Wilman kautta viimeistään 23.1.2022.

Vaihtoehtoisesti hakemuksen voi tehdä kouluilta, iltapäivätoimintapaikoista sekä netistä saatavalla hakemuslomakkeella. Hakemus palautetaan Kouvolan kaupungintalon info-pisteeseen tai kaupungintalon H-ovessa sijaitsevaan postilaatikkoon viimeistään 21.1.2022.

Lisätietoja aamu- ja iltapäivätoiminnasta

Harkinnanvaraiset koulukuljetushakemukset

Koulutulokkaiden harkinnanvaraisten koulukuljetusten haku lukuvuodelle 2022-2023 Wilmassa päättyy 27.2.2022.

Mikäli sähköinen haku ei ole mahdollista, voit tulostaa hakemuslomakkeen Koulumatka-sivuilta. Hakemus palautetaan Kouvolan kaupungintalon info-pisteeseen (Torikatu 10, Kouvola) tai kaupungintalon H-ovessa sijaitsevaan postilaatikkoon viimeistään 25.2.2022.

Päivitetty 5.8.2022

Sivun alkuun