Ilmoita lapsi esiopetukseen joko sähköisellä lomakkeella tai paperilomakkeella.

Jos lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta, hoitopaikkaa haetaan erillisellä lomakkeella. Paperilomakkeen voit tulostaa sivupalkin linkistä. Lomakkeita saa myös päiväkodeista ja lomakkeet voi palauttaa mihin tahansa päiväkotiin, kaupungintalon info-pisteeseen tai H-ovessa sijaitsevaan postilaatikkoon.

Palauta paperilomake osoitteeseen
Varhaiskasvatus/esiopetukseen ilmoittautuminen
PL 85
45101 Kouvola

Esiopetuksen kuljetusetu

Lapselle voi hakea kuljetusetua esiopetukseen, jos matka määriteltyyn lähiesiopetuspaikkaan on yli viisi kilometriä. Ensisijainen kuljetusetuuden muoto on saattoavustus. Kuljetusetu ei koske päivähoitokuljetuksia. Kuljetusetua voit hakea sivupalkin liitteistä tulostettavalla lomakkeella.

Varhaiskasvatus

Voit myös hakea lapselle varhaiskasvatuspaikkaa. Paikkaa haetaan erillisellä lomakkeella. Varhaiskasvatusta voi hakea esimerkiksi huoltajien työn tai opiskelun takia tai silloin, kun se on muuten perusteltua.

Jätä varhaiskasvatushakemus viimeistään 4 kuukautta ennen toivottua hoidon alkamispäivää. Jos hoitopaikan tarve johtuu äkillisestä työllistymisestä, opiskelusta tai koulutuksesta, hae varhaiskasvatuspaikkaa mahdollisimman pian.

Tarvittaessa koulun yleisopetuksen esiopetusryhmän lasten on mahdollista osallistua täydentävän varhaiskasvatuksen sijasta perusopetuslain alaiseen koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan.

Päivitetty 11.3.2024

Sivun alkuun