+
-+ Tulosta

Elintarvikehuoneisto on mikä tahansa rakennus tai huoneisto tai esimerkiksi ulkotila, jossa myytäväksi tai muuten luovutettavaksi tarkoitettuja elintarvikkeita valmistetaan, säilytetään, kuljetetaan, pidetään kaupan, tarjoillaan tai muutoin käsitellään.

Elintarvikehuoneiston perustamisen tai muutoksen suunnittelu

Elintarvikehuoneistoa perustettaessa tai sitä olennaisesti muutettaessa toimijan tulee selvittää huoneiston rakennusvalvonnallinen käyttötarkoitus ja ilmanvaihdon riittävyys harjoitettavaan toimintaan rakennusvalvonnasta. Myös taloyhtiön isännöitsijöiltä ja rakennuksen omistajalta saa lisätietoa. Tarvittaessa tulee olla yhteydessä paloviranomaisiin ja aluehallintoviraston työsuojeluun.

Terveysvalvonta neuvoo ja opastaa elintarvikealan toimijoita huoneistoa koskevista vaatimuksista ja ilmoitusmenettelystä.

Terveysvalvonnan lomakkeet

Neuvontaa elintarvikealan pk-yrittäjille

Eviran nettisivuille on koottu laaja paketti elintarvikealan pk-yrittäjille. Sivuilla on paljon tietoa ja tukea elintarvikeyrityksen perustamiseen, virtuaalikoulutusta jne.
Sivuilta löytyy myös ohje elintarvikehuoneiston rakenteellisista ja toiminnallisista vaatimuksista.

Yhteystiedot

Kouvolan kaupunki
Ympäristöpalvelut

Tekniikka- ja ympäristötalo
020 615 11
Valtakatu 33
45701
Kuusankoski
PL 32
45701
Kuusankoski

aukioloaika:
ma - pe klo 9 - 15

Terveystarkastajien yhteystiedot

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme