Koronaviruksen leviämiseen liittyviä rajoituksia säädellään alueellisen tartuntatilanteen mukaisesti. Kouvolan kaupungin ja Kymenlaakson rajoituksista päättävät alueen tartuntatautiviranomaiset yhteistyössä kaupunkien ja kuntien kanssa. Seuraa aktiivisesti viranomaisten tiedotusta.

Kymenlaakso on 28.4. siirtynyt epidemiassa kiihtymisvaiheeseen

Kymsoten koronainfo-sivustolta löydät mm. seuraavaa: ohjeet koronatestiin hakeutumisesta, tietoa rokotusten järjestämisestä ja ajanvarauksesta sekä toimintaohjeita Kymsoten toimipisteissä asioiville ja vieraileville.

Kouvolassa on voimassa seuraavat rajoitukset 3.5. alkaen

Perusopetus (alakoulut ja yläkoulut) on lähiopetuksessa ja varhaiskasvatus toimii normaalisti.

Toisella asteella voidaan järjestää lähiopetusta turvajärjestelyt huomioiden.

Nuorisotaloissa avautuvat asteittain ja ovat normaalissa toiminnassa 10.5. alkavalla viikolla.

Liikunta- ja urheilutilojen yleisökäytössä on rajoituksia. Uimahallit ja uimahallien kuntosalit ovat avoinna siten, että kävijämäärä rajataan toistaiseksi 50% tilojen normaalista kapasiteetista.

Kirjastot ovat avoinna normaalisti ja kirjastoautot ovat liikenteessä. Omatoimikirjastot ovat avoinna aamuisin.

Museot ja galleriat ovat avoinna siten, että turvavälien noudattaminen on tosiasiallisesti mahdollista.

Kansalaisopisto noudattaa alla olevia harrastustoiminnan rajoitteita.

2003 syntyneiden ja sitä nuorempien ryhmäharrastustoiminta sisällä ja ulkona on mahdollista ilman ryhmäkoon rajoitusta siten, että toiminnassa voi noudattaa turvavälejä.

2003 syntyneiden ja sitä nuorempien peli-, kilpailu- ja ottelutoiminta on sallittu sisä- ja ulkotiloissa. Yleisön osalta tulee noudattaa aluehallintoviraston antamia määräyksiä kokoontumisrajoituksista sekä muita yleisötilaisuuksiin liittyviä ohjeita. Kokoontumisrajoitus yleisötilaisuuksiin on 16.5. asti Kymenlaaksossa kuusi henkilöä.

2002 syntyneiden ja sitä vanhempien (aikuisten) ryhmäharrastustoiminta ulkona on mahdollista ilman ryhmäkoon rajoitusta siten, että toiminnassa voi noudattaa turvavälejä. Aikuisten ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa on toistaiseksi keskeytetty, samoin aikuisten peli- ja ottelutoiminta sisällä ja ulkona pois lukien ammattiurheilu.

Ikärajojen määrittelyssä noudatetaan OKM ohjetta lasten ja nuorten harrastustoiminnasta: https://minedu.fi/-/ohjeistus-lasten-ja-nuorten-ryhmaharrastustoiminnasta

Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu sekä pelit (ilman yleisöä) on sallittu seuraavilla kriteereillä aikuisille eli 18 vuotta täyttäneille erityisiä turvallisuusohjeita noudattaen: joukkuelajeissa lajien maajoukkuetoiminta, SM- ja 1-divisioonatason toiminta sekä jalkapallon, salibandyn ja jääkiekon muu vastaava valtakunnallisen tason toiminta sekä lajien kansainväliselle huipulle tähtäävä ammattimainen harjoittelu. Ohjeistus koskee kolmea ylintä sarjatasoa jääkiekossa, jalkapallossa ja salibandyssa, muissa joukkuelajeissa kahta ylintä sarjatasoa. Yksilölajeissa ohjeistus koskee yksilötason maajoukkue- ja SM-tason urheilijoita.

Aluehallintoviraston määräämä kokoontumisrajoitus yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin on 16.5. asti Kymenlaaksossa kuusi henkilöä. Myöskään yli kuuden henkilön yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi.

Kymenlaaksossa on edelleen voimassa yleinen etätyösuositus kaikissa niissä työtehtävissä, joissa etätyö on mahdollista.

Matkustamista ulkomaille suositellaan vältettäväksi. Kotimaan matkailussa suositellaan harkintaa ja terveysturvallisuuden huomioimista.

Ravintoloiden aukioloon kohdistuu edelleen rajoituksia. Rajoituksista tiedottaa valtioneuvosto.

Kymenlaaksossa on voimassa vahva suositus käyttää kasvomaskia

Yli 12-vuotiaille suositellaan erityisen vahvasti kasvomaskin käyttöä

  • julkisessa liikenteessä sekä takseissa kuljettajalle ja matkustajille
  • julkisissa tiloissa ja tilaisuuksissa
  • yksityisten palveluntarjoajien tiloissa (kaupat, pankit jne.)
  • toisen asteen oppilaitoksissa lähiopetuksessa
  • perusopetuksesssa 6.-9. luokilla
  • harrastustoiminnassa
  • työpaikoilla lähityössä
  • sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle kaikissa kontakteissa

Koulujen ja päiväkotien sisätiloissa olevien aikuisten vierailijoiden, huoltajien ja työntekijöiden tulee käyttää kasvomaskia tai -visiiriä.

Näin pääset testiin

Koronavirustestiin mennään aina vain ajanvarauksella (myös drive-in-pisteisiin). Ajan voit varata sähköisessä palvelussa tai puhelimitse.

Lisätietoa ja hyödyllisiä linkkejä

Kouvolan kaupungin koronavirustiedotteet kootusti kaupungin verkkosivuilla.

Koronavirustilannekuvaa Kymenlaaksossa voi seurata Kymsoten verkkosivuilla.

Tietoa rokotustilanteesta Kymenlaaksossa (Kymsote).

Valtakunnallista koronavirustilannetta voi seurata THLn verkkosivuilla.

THLn koronakartta.

Kouvolan kaupunki suosittaa Koronavilkku -sovelluksen lataamista älypuhelimeen.

Päivitetty 29.4.2021