+
-+ Tulosta

Verkostovesi

Kouvolan kaupungin terveysvalvonta valvoo säännöllisesti vesilaitosten toimittaman talousveden laatua. Talousveden laadun valvontaan sovelletaan laitoksen koosta riippuen sosiaali- ja terveysministeriön asetuksia 1352/2015 tai 401/2001. Talousveden tulee täyttää asetuksen laatuvaatimukset ja – tavoitteet. Tämän varmistamiseksi verkostosta ja vedenottamoilta otetaan säännöllisesti vesinäytteitä vesilaitoksille laaditun valvontatutkimusohjelman mukaisesti.

Mikäli havaitsette vedenlaadussa jotain poikkeavaa, ottakaa ensisijaisesti yhteyttä vettä toimittavaan laitokseen. Jos epäilette vedestä aiheutuvan terveyshaittaa, ottakaa suoraan yhteyttä myös Kouvolan kaupungin terveysvalvontaan.

Kaivovesi

Yksittäiset kotitaloudet vastaavat itse hankkimansa talousveden laadusta ja veden hankintaan käytettävästä järjestelmästä. Kaivoveden laadun valvontaan sovelletaan sosiaali- ja terveysministeriön asetusta 401/2001. Kaivovesi kannattaa tutkituttaa kaivon valmistuttua ja tämän jälkeen vähintään kolmen vuoden välein veden laadun varmistamiseksi. Vesi kannattaa tutkia myös, jos sen värissä, hajussa tai maussa havaitaan muutoksia. Kaivoveden laadun valvonta ja siitä aiheutuvat kustannukset kuuluvat kaivon omistajalle. Kouvolan alueella lähin talousvesitutkimuksia tekevä laboratorio on Kymen Laboratorio Oy. Talousvesinäyte suositellaan otettavaksi laboratoriolta saataviin näytteenottopulloihin. Näytteenottopulloja ja -ohjeita on saatavilla myös seuraavista toimipaikoista:

• Valkealan kirjasto, Kustaa III tie 12, 45370 Valkeala
• Iitin yhteispalvelupiste Monitori, Rautatienkatu 20, 47400 Kausala
• Jaalan kirjasto, Jaalantie 36, 47710 Jaala
• Elimäen kirjasto, Vanhamaantie 17, 47200 Elimäki
• Myllykosken kirjasto, Paperitehtaantie 10, 46800 Myllykoski
Lisätietoja mm. kaivon rakenteista, huollosta, kunnossapidosta ja desinfioinnista on ympäristöhallinnon verkkopalvelussa.


Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme