Opiskelijalle

Opiskelu KSAOssa

Ammatillinen koulutus avaa monia mahdollisuuksia iästä ja taustasta riippumatta. Ammatillisissa perustutkinnoissa hankitaan alalla vaadittavat perustaidot. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot mahdollistavat osaamisen kehittämisen työuran eri vaiheissa. Tutkintojen lisäksi järjestetään valmentavaa koulutusta.

Koulutus edistää työllistymistä ja mahdollisuuksia ryhtyä itsenäiseksi ammatinharjoittajaksi.

Opetushallitus ylläpitää valtakunnallisia tutkintojen perusteita, joiden mukaan oppilaitos laatii toteutussuunnitelmia. Ajankohtaista ammatillisesta koulutuksesta Opetushallituksen sivuilta.

Kouvolan seudun ammattiopiston arvot

Toimintaamme ohjaavat KSAOn yhteiset arvot. Kaikki yhteisön jäsenet sitoutuvat arvojen mukaiseen toimintaan sekä oppilaitoksessa että oppilaitoksen ulkopuolelle suuntautuvassa toiminnassa. KSAOn arvot ovat vastuullinen yhteistyö, rohkea uudistuminen, luotettavuus ja turvallisuus, tavoitteellisuus ja tehokkuus.

Yhteyshenkilösi

  • Opinto-ohjaajat ja uravalmentajat antavat tietoa opiskelumahdollisuuksista ja -vaihtoehdoista, he auttavat sinua opintojesi suunnittelussa sekä uranvalinta- ja jatkokoulutusasioissa.
  • Opintosihteerit auttavat tukimahdollisuuksissa sekä käytännön asioissa.
    Opintosihteereiltä saa myös opiskeluun liittyvät todistukset ja lomakkeet. Kelan www-sivuilla voi täyttää opintotukihakemuksen sähköisesti.
  • Kuraattori tukee sinua opiskeluun ja koulunkäyntiin, toimeentuloon, asumiseen ja opiskelijan oikeusturvaan liittyvissä asioissa.
  • Psykologi auttaa sinua haastavissa elämäntilanteissa. Saat puheapua ja tukea sinua huolettavissa asioissa.
  • Terveyteen liittyvissä asioissa sinua auttavat terveydenhoitajat. Heidät löydät Utinkatu 54:n uusista tiloista.
  • Opettajat ja erityisen tuen henkilöstö auttavat opiskelijaa erilaisissa oppimisvaikeuksissa ja sopivien oppimisstrategioiden löytämisessä.

Lisätietoa opiskelusta ammattiopistossa sekä opinto-ohjaajien ja uravalmentajien tiedot löydät opiskelijoiden oppaista.

Jos tarvitset asuntoa, Kouvolan kaupungilla on vuokra-asuntoja.

Ruokalistat

Opiskelijaruokalan ja Pikkukokin ruokalistat löytyvät täältä.

Ruokalistat

Osa opinnoista ulkomailla?

Haluaisitko lähteä ulkomaille työssäoppimaan? KSAO antaa kansainväliselle työssäoppimiselle hyvät mahdollisuudet. Tutustu KSAOn tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Ulkomaille

Lukuvuoden työpäivät

Katso täältä KSAOn lukuvuoden työpäivät

Lukuvuoden työpäivät

Urheiluakatemia

Haluatko yhdistää urheilun ja opinnot? Urheiluakatemia mahdollistaa opiskelun ja urheilun yhdistämisen joustavin ratkaisuin. Hakeutuminen Urheiluakatemiaan tehdään Kouvolan Urheiluakatemian kautta samaan aikaan yhteishaun kanssa. Urheiluakatemiaan voidaan valita myös opintojen jo alettua.

Urheiluakatemia