+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Kotihoidon tuen kuntalisää maksetaan 1.3. alkaen vain alle 2-vuotiaista

17.1.2019

Kouvolan kaupunki maksaa tällä hetkellä kotihoidon tukeen Kouvola-lisää. Sitä maksetaan perheen alle 3-vuotiaista lapsista ja 3 vuotta täyttäneistä sisaruksista. Kuntalisän suuruus on 72 euroa ja sisaruksesta 36 euroa kuukaudessa. Tilanne muuttuu 1. maaliskuuta, jonka jälkeen Kouvola-lisää maksetaan vain alle 2-vuotiaista lapsista ja sisarusosuus jää kokonaan pois. Kotihoidontuki säilyy muuten ennallaan.

Muutoksista päätettiin 17. joulukuuta valtuustossa. Valtuusto päätti säilyttää Kouvola-lisän, joka tukee perheitä lapsen hoidon järjestämisessä, mutta halusi kuitenkin rajata lisän koskemaan vain alle 2-vuotiaita kotihoidon tuen piirissä olevia lapsia.
Muutosten arvioidaan vähentävän kaupungin kuluja 170 000 eurolla vuodessa. Säästöjä haetaan kaupungin heikentyneen talouden vuoksi.
- Kaikki kaupungin palvelut joutuvat etsimään uusia säästötoimenpiteitä. Varhaiskasvatuksessa on jo aiemmin rajattu varhaiskasvatusoikeutta 20 tuntiin viikossa, jos lapsen huoltaja on kotona. Toisaalta valtuusto ei halunnut säästää kasvattamalla päiväkotien ryhmäkokoja, varhaiskasvatuspäällikkö Helena Kuusisto sanoo.

Lisätietoja:
varhaiskasvatuspäällikkö Helena Kuusisto, puh. 020 615 7224, helena.kuusisto@kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme