+
-+ Tulosta

Perusopetuksen Liikkuva koulu –hanke pyrkii lisäämään 1-9 luokkalaisten arkiliikuntaa etenkin kouluissa ja välitunneilla.

Vuonna 2017 mukana on 20 koulua ja hanke kattaa 79 % Kouvolan perusopetusikäisistä oppilaista.

Liikkuva koulu -hankkeen myötä kouluille on hankittu liikuntavälineitä välituntiliikunnan lisäämiseksi. Yhteistyökumppani KymLin koulujen oppilaista kouluttamat Välkkärit ohjaavat liikunnallisia tuokioita välitunnilla. Muutaman koulun yhteydessä on lähiliikunta-alueita, joita pyritään käyttämään aktiivisesti.

Myös opetuksessa suuntaus on kohti aktiivisuutta. Opetus on siirtymässä perinteisestä 45 minuutin oppitunnista, jonka aikana istutaan pulpetissa paikoillaan, toiminnallisempaan suuntaan. Tunnilla voidaan pitää liikuntahetki, tai siirtymät paikasta toiseen ovat aktiivisempia vaikkapa temppuradan tms. kautta.

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Liikkuva koulu –ohjelma käynnistyi pilottivaiheella 2010–2012 ja on nyt osa hallitusohjelmaa.Yhteystiedot

Miia Ojalainen
Palvelualueen esimies (eteläinen)
020 615 9350
miia.ojalainenkouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme