Kouvolan kaupunki valmistelee hakemusta uuden valtakunnallisen museon saamiseksi Kouvolaan.

Kouvolan kaupunki valmistelee osallistumista kilpailuun, jossa valitaan Suomen Erä- ja luontokulttuurimuseon sijoittumiskaupunki. Asia käsitellään 25. tammikuuta kaupunginhallituksessa. Mikäli kilpailuun osallistuminen saa vihreää valoa, Kouvola jättää hakemuksensa kisaan tammikuun loppuun mennessä.

Kouvolaan tavoiteltava erä- ja luontokulttuurimuseo on uudenlainen luonnon eri virkistyskäytön muodot yhdistävä keskus, joka tarjoaa niin opastusta, koulutusta kuin kokonaisvaltaisia elämyksiäkin. Kooltaan se sijoittuisi Suomen kymmenen suurimman museon joukkoon.

Erämuseohankkeeseen liittyvät asiat tiedotetaan kaupungin verkkosivujen uutispalstalla: kouvola.fi/ajankohtaista, ja ne ovat luettavissa kootusti tältä hankkeen infosivulta.

Lue uusin tiedote aiheesta: Upea luonto, saavutettavuus ja alueen aktiiviset verkostot – Kouvolalla riittää vahvuuksia erä- ja luontokulttuurimuseon sijoittumiskisassa

Lisätietoja:
asiantuntija Petri Kulha
Kouvola Innovation Oy
020 615 8072
petri.kulha@kinno.fi

Tule Kouvolan kumppaniksi Suomen Erä- ja luontokulttuurimuseolle, jossa luonto tuntuu ja museokävijä on keskiössä

Tähän mahdollisuuteen tartutaan yhdessä! Suomeen ollaan perustamassa Erä- ja luontokulttuurimuseota, josta rakentuu kansainvälisesti vetovoimainen ja yhteiskunnallisesti vaikuttava luonto- ja eräkulttuurin kokemisen paikka. Museon perustehtävä on tutkia, kehittää ja kouluttaa, ja sen ympärille tulee kiteytymään juuri niitä asioita, jotka tekevät Kouvolasta aktiivisten kaupungin.

Nyt museo hakee kaupunkikumppania, ja me Kouvolassa haluamme museon meille. Hanke on yhteisöllinen voimannäyte, joka luo valtavan mahdollisuuden koko Kouvolan alueelle.
Kouvolassa aktiivisen elämän puitteet luo usein juuri erä- ja luontokohteet. Repovesi, Kymijoki ja sadat muut luonnonkauniit paikat kehystävät aktiivisten Kouvolaa. Museo tekee tämän kouvolalaisen vahvuuden myös muille näkyväksi.

Kouvola on valinta elää aktiivista elämää, nostaa sykettä, innostua, kannustaa ja nauttia luonnosta. Sijaintimme liikenteen solmukohdassa, lähellä pääkaupunkiseutua mutta silti aidon ja karunkin luonnon keskellä olisi ihanteellinen hankkeelle.

Emme onnistu tässä yksin. Haemme hakuprosessiin mukaan aktiivista ja monipuolista toimijaverkostoa, jonka kautta rakentaisimme ennennäkemättömän elämysalustan. Alustan jossa luonnon voi kokea, haistaa, maistaa, jossa siitä
voi oppia ja jota voi tutkia, tai vaikka ostaa siitä palan mukaansa.

Avainluvut verkoston näkökulmasta

  • 100 000 vuosikävijää
  • 5 miljoonan euron aluetalousvaikutus
  • Suomen 10. suurimpien joukkoon sijoittuva museo
  • Kansainvälinen huomio, yhteistyö ja vientitulot
  • Aktiivinen ja uutta luova organisaatioverkosto

Mitä kumppanuus voisi olla?

  • Museokahvila, jonka kokeilevassa keittiössä luo nokipannukahvit ja tikkupullat ja
  • jossa pääsee teemaviikoilla paloittelemaan hirven, poimimaan sieniä tai maistamaan jäkälää?
  • Mahdollisuus opetella erätaitoja ammattilaisten opissa,
  • urbaanin kaupunkiluonnon ja erämaan yhdistävät aktiiviset luontotapahtumat?
  • Yritysten ja kansainvälisen tutkimuskumppaneiden verkosto, joka luo ymmärrystä ja ratkoo maapallon kantokyvyn haasteita?

Mahdollisuudet aktiivisille toimijoille ovat rajattomat!

Tule mukaan!

Kaupunki on sitoutunut hankkeeseen ja lähdemme ideoimaan kokonaisuutta rohkeasti. Lähdettekö mukaan? Haemme nyt kumppaneita hakemuksemme tueksi aiesopimushenkeen, osoittamaan että Kouvolasta löytyy aktiivinen ja innostunut porukka, jotka tekevät hankkeesta menestyksen. Tutustu tarkemmin: eraluontomuseo.fi

Tustustu ja tulosta Tule Kouvolan kumppaniksi Suomen Erä- ja luontokulttuurimuseolle -flyer (pdf, 133 kt)

Kouvolan kaupungin puolesta, kaupunginjohtaja Marita Toikka

Lisätietoja:

Petri Kulha
Luontomatkailun asiantuntija ja projektipäällikkö Luontomatkailun vauhtiratas-hanke
Kouvola Innovation Oy
puh. 020 615 8072, petri.kulha@kinno.fi

Kirsi Vainio
Kehittämispäällikkö
markkinointi ja matkailu
Kouvola Innovation Oy
puh. 020 615 5885, kirsi.vainio@kinno.fi

Päivitetty 22.12.2020

Sivun alkuun