Talenttimagneetti- sekä Kokka - Kansainväliset työyhteisöt ja osaajat Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa -hankkeet tarjoavat koulutusta ja tapahtumia yrityksille.

Kokka Kansainväliset työyhteisöt ja osaajat (1.5.2020 – 31.10.2022)

Kaakkois-Suomessa on pulaa yritysten tarvitsemista osaajista ja työpaikkoja jää syntymättä monilla aloilla. Kokka – Kansainväliset työyhteisöt ja osaajat Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa-projektin (pdf) päätavoitteena on vastata tähän tarpeeseen ja muodostaa Kaakkois-Suomeen avoin kansainvälistymistä tukeva osaajayhteisö, joka tuottaa uusia ratkaisumalleja yritysten ja muiden organisaatioiden osaamis- ja työvoimatarpeen sekä kansainvälisen osaajapotentiaalin kohtaamiseksi.

Kouvola on mukana työpaketissa International Workplace. Työpaketin kohderyhmänä ovat alueen yritykset (startupit, pk-yritykset, suuret yritykset), julkinen sektori sekä kehitysyhtiöt. Yritysten toimintakulttuuria ja osaamista työllistämään kansainvälisiä osaajia tuetaan koulutuksilla.

*****

Tarvitsetko uutta työvoimaa? Tutustu palveluihin:

Kasvua kansainvälisistä osaajista -asettautumispalvelut

Finland Worksin tukipalvelut pk-yrityksille: olemme räätälöineet 3 palvelupakettia, joista yrityksenne voi valita sopivat paketit 1–2 henkilölle perheineen. Palvelupaketit kokoavat yhteen konkreettisia asioita, joissa autamme aina viranomaisasioinnista työntekijän perheen tukemiseen. Jopa 80 % palveluiden kustannuksista voidaan kattaa EU-rahoituksella (ESR) Kokka kohti Suomea -hankkeen kautta. Palvelu on käytettävissä toukokuulle 2023 tai niin kauan kuin määrärahaa on käytettävissä. Lisätietoa Kohti Suomea-sivuilla.

Kansainvälisen rekrytoinnin tueksi tehtyjä videoita Seutukaupunkiosaajat-sivuilla. Videoiden aiheina ovat:

  • Kuusi askelta onnistuneeseen kansainväliseen rekrytointiin
  • Löysitkö hyvän työntekijän ulkomailta? Näin palkkaaminen onnistuu!
  • Näin varmistat ulkomaisen työntekijän sujuvan aloituksen työssä

*****

Talenttimagneetti – osaajien houkuttelun käynnistäminen (1.1.2020 – 31.3.2022)

Talenttimagneetti -hankkeen (pdf) päätavoitteena oli käynnistää osaajien
houkuttelu Kouvolaan ja edistää osaavan työvoiman löytämistä koko Kymenlaakson yritysten tarpeisiin. Hankkeella tuettiin alueen vetovoimaisuutta osaajien houkuttelun näkökulmasta ja tuotettiin osaamiseen sekä yritysten houkutteluun uudenlaisia toimenpiteitä. Projektin tuloksena yrityskenttää ja sen osaamistarpeita ymmärretään ja osataan ennakoida paremmin, Kouvolan ja maakunnan tunnettuus kasvaa, verkosta löytyy enemmän tietoa alueen tarjoamista mahdollisuuksista.

Tiedotamme tällä sivulla hankkeiden järjestämistä koulutuksista ja tapahtumista.

Päivitetty 10.5.2022

Sivun alkuun