Webinaarin tallenne YouTube.

Tilaisuuden esitykset löytyvät sivupalkista LIITTEET.

*****

Onko yritykselläsi työvoimapulaa tai tarvetta kansainväliselle tekijälle? Osaavan työvoiman löytyminen on yksi suurimmista haasteista yritysten ja muiden organisaatioiden kasvun ja kansainvälistymisen tiellä. Paras työntekijä ei välttämättä löydy lähiverkostojen kautta ja katse kannattaakin suunnata lähimarkkinoiden lisäksi kauemmas.  Myös suurissa rekrytoinneissa työnantaja voi hyödyntää Suomea laajempaa työmarkkina-aluetta.  

Työ- ja elinkeinotoimistojen ja ELY-keskusten kansainvälinen työnvälitys ja palvelut tukevat rekrytointeja ulkomailta sekä jo Suomessa oleskelevan kv. työntekijän palkkaamista.

Ohjelma

Aika: Tiistai 15.2.2022
Paikka: Webinaari

08.30 Työvoiman palkkaaminen ulkomailta ja kv. rekrytointia tukevia palveluita
Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Kari Hakola

  • EU/ETA maat
  • Muut maat

08.50 EURES (European Employment Services)
TE-palvelut, Kaisu Marttila, Virpi Siiri

EURES on kattava eurooppalainen yhteistyöverkosto ja julkinen palvelu, jonka avulla työnantajat ja työntekijät kohtaavat helpommin koko Euroopan alueella. Rekrytoinnin yksi työkalu on EURES-portaali, jossa on eurooppalainen työpaikka- ja CV-pankki. Portaalissa työnantaja voi ilmoittaa avoimista työpaikoista sekä selata työnhakijoiden ansioluetteloita. Rekrytoinnissa auttavat koulutetut ja eurooppalaiseen työnvälitykseen erikoistuneet asiantuntijat kaikissa EU- ja ETA-maissa. EURES välittää vuosittain 50 000 työntekijää maasta toiseen.

09.05 Taloudellista tukea TMS-hankkeiden avulla
TE-palvelut, Kaisu Marttila, Virpi Siiri

Targeted Mobility Schemes (TMS) -hankkeella helpotetaan taloudellisen tuen avulla osaajien rekrytointia toisesta EU-maasta, Norjasta tai Islannista. Työnantajalle voidaan myöntää taloudellista tukea työntekijän perehdyttämisestä ja uuteen maahan sopeutumisesta aiheutuviin kustannuksiin

09.20 Talent Explorer-rahoitus
Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Kari Hakola

Talent Explorer -rahoituksen avulla voit palkata kansainvälisen osaajan tuomaan uutta tietoa ja osaamista kohdemarkkinasta ja edistämään yrityksesi liiketoimintaa uudella markkinalla

09.40 Työpaikkasuomi kielikoulutus
Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Ira Ronkainen

Yrityskohtaisesti räätälöitävä kielikoulutus tarjoaa yrityksen ulkomaalaistaustaisille työntekijöille mahdollisuuden menestyä työssään suomen kielellä.

09.50 TE-live
TE-palvelut, Kaisu Marttila, Virpi Siiri

TE-live on palvelu, jossa tuotetaan suoria lähetyksiä avoimista työpaikoista, työelämän eri teemoista ja koulutusmahdollisuuksista. Työpaikkoja on helppo TE-liven avulla tuoda näkyviksi avoimella ja innostavalla viestinnällä.

Lopuksi vinkki Kokka-hankkeen LinkedIn-ryhmästä kv. opiskelijoiden rekrytointiin
LAB-ammattikorkeakoulu, Pavel Bruizga 

Ryhmä on luotu edistämään kansainvälisten opiskelijoiden, yritysten ja julkisten organisaatioiden välistä verkostoitumista ja tätä kautta työllistymistä.

***


Tapahtuman järjestää Kokka – Kansainväliset työyhteisöt ja osaajat Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa ESR-hanke.

Päivitetty 16.2.2022

Sivun alkuun