Webinaari 22.3.2022

Webinaarin tallenne YouTubessa.

Esitykset löytyvät sivupalkista LIITTEET.

Osaajien saatavuus on eri selvityksissä tunnistettu yhdeksi suurimmista yritysten ja muiden organisaatioiden kasvun ja kansainvälistymisen haasteista.  Kansainvälisten osaajien houkutteluun, asettautumiseen ja integroitumiseen liittyy monia vaiheita. Suomen kansainväliseen houkuttelevuuteen työ- ja uramahdollisuuksien näkökulmasta vaikuttavat esimerkiksi maahantulovaiheessa tarvittavien palvelujen saavutettavuus ja sujuvuus sekä kansainvälisten osaajien kokemukset suomalaisesta työelämästä. 
Henkilöstöpalveluyritykset tarjoavat monipuolisia palveluja ulkomaisten osaajien rekrytointiin niin kotimaasta kuin ulkomailta. Tarjoamme webinaarissa lyhyet tietoiskut eri palveluista.

OHJELMA

08.30 Tilaisuuden avaus
Kv-rekrytoinnin valtakunnallinen neuvontapalvelu 
Harry Berg, Te-palvelut Uusimaa

08.45 Go On Yhtiöt
Juha Kalajanniska, myyntijohtaja 
Go On Yhtiöt on suomalainen, henkilöstöpalveluja tarjoava ja jatkuvasti kasvava yritysketju. Palvelutarjontaamme kuuluvat henkilöstövuokraus, rekrytointi, suorahaku, soveltuvuusarvioinnit ja kansainväliset työntekijät. Tarjoamme luotettavaa henkilöstökumppanuutta niin yritysasiakkaillemme kuin työntekijöillemmekin.

08.55 Eezy Personnel ja henkilöstöpalvelut
Liena Silén, Executive Search Consultant
Eezy tarjoaa työntekijöille ja yrityksille henkilöstöpalveluja, rekrytointia, organisaatioiden kehittämispalveluja sekä kevytyrittäjyyspalveluja. Olemme vahvasti ratkaisemassa suomalaisen työelämän haasteita. Yksi monista ratkaisuistamme on ulkomainen työvoima – Toteutamme yhteiskuntavastuullisen ja luotettavan mallin kansainvälisten osaajien rekrytointiin yhä lisääntyvässä työvoimapulassa.  

09.05 Barona
Elina Koskela, Director, Global Talent Solutions
Barona huolehtii kansainvälisistä rekrytoinneista luotettavasti, eettisesti ja vastuullisesti. Emme keskity vain osaamiseen vaan myös kulttuuri- ja motivaatiotekijöihin sekä työntekijöiden sopeutumiseen, joiden myötä työntekijät sitoutuvat työhön ja uuteen kulttuuriin.

09.15 Pointer Potential 
Steven ter Horst, Director Recruitment & Staffing
Pointer Potential aims to be the bridge that leads Finland-based international professionals to work for companies looking for great talent. Many talented international professionals already based in Finland are without work or working with a task far below their capacity and potential, at the same time as many companies lack employees with the right competence. We help international professionals and organisations achieve their full potential.

09.25 International Fox Agency
Kirsi Korhonen, yrittäjä 
International Fox Agency tarjoaa yritykselle täsmätukea, koulutusta ja konsultointia mm. kansainväliseen rekrytointiin ja henkilöstöliikkuvuuteen, monimuotoisen työyhteisön johtamiseen sekä kulttuurienväliseen vuorovaikutukseen liittyen. Voimme auttaa vastaanottamaan kansainvälistä henkilöstöä, kehittämään työyhteisöä ja myös valmistella teitä ulkomaisille markkinoille. Kv-rekrytointiin voit perehtyä myös Kokka kohti Suomea -hankkeelle kirjoittamamme Kansainvälisen rekrytoinnin oppaan avulla.

09.35 Lopuksi vinkki LinkedIn-ryhmästä kv. opiskelijoiden rekrytointiin
Pavel Briuzga, LAB-ammattikorkeakoulu
Ryhmä on luotu edistämään kansainvälisten opiskelijoiden, yritysten ja julkisten organisaatioiden välistä verkostoitumista ja tätä kautta työllistymistä. 

09.45 Kysymyksiä ja tilaisuuden päätös

Moderaattorina toimii Tuija Arola, Eduko Kouvolan ammattiopisto Oy.


Tapahtuman järjestää Kokka – Kansainväliset työyhteisöt ja osaajat Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa ESR-hanke.

Päivitetty 4.4.2022

Sivun alkuun