Kiitos kaikille Kouvolan kaupungilta kesätöitä hakeneille. Hakuaika kesätyöpaikkojen osalta on päättynyt. Hakemuksia tuli määräaikaan mennessä 757 kappaletta. Tiedotamme hakijoille kesätöihin liittyvistä asioista maalis-huhtikuun aikana. Nuoren kesätöihin palkkaava yritys, yhdistys tai säätiö voi saada tukea kesätyösetelillä. Nuori voi työllistyä joko kesätyösetelillä tai kaupungin kesätyöpaikkaan.

Kesätyöpaikkoja voivat hakea kouvolalaiset vuosina 2004–2008 syntyneet nuoret. Kouvolan kaupunki tarjoaa kesätyöpaikan arviolta 160-180 nuorelle kesällä 2024. Paikoista 20 jaetaan sosiaalisin perustein (ehdokkaat tulevat sosiaalityön kautta) ja loput arvotaan. Työsuhde on kuukauden mittainen ja kuukausipalkka on vuonna 2024 1 048 €.

Lisätietoja: työllisyyskoordinaattori Mari Rouvari, puh. 020 615 1348, mari.rouvari(at)kouvola.fi

Kesätyösetelillä 2024 kesätöitä nuorelle

Kesätyöseteli on tuki kouvolalaiselle yritykselle, yhdistykselle tai säätiölle, joka palkkaa kesätyöntekijän. Tuki parantaa nuoren mahdollisuuksia saada kesätyön toiveiden mukaisesta paikasta. Kesätyösetelit myönnetään hakemisjärjestyksessä 6.3.-20.6.2024. Kaikki kesätyösetelit on jaettu.

Kouvolan kaupunki maksaa 300 euroa kouvolalaiselle yritykselle, yhdistykselle tai säätiölle, joka palkkaa kouvolalaisen 15–18-vuotiaan nuoren töihin kesätyösetelillä. Työpäiviä on oltava vähintään 10 aikavälillä 1.6.–31.8.2024 ja bruttopalkan 450 €.

Nuoren on itse hankittava kesätyöpaikka ja setelit myönnetään hakijoiden saapumisjärjestyksessä. Seteleitä on 355 kpl, joista peruskoulusta valmistuville on varattu 175 kpl. Nuori noutaa setelin henkilökohtaisesti todistaen samalla henkilöllisyytensä.

Toimi näin

 1. Nuori etsii kesätyöpaikan ja mainitsee työnantajalle Kesätyöseteli-mahdollisuudesta!
 2. Nuori noutaa setelin Ohjaamosta. Työpaikka ja työnantajan yhteystiedot on oltava tiedossa. Ota kuvallinen henkilökortti mukaan!
 3. Nuori saa kesätyösetelin ja toimittaa sen työnantajalle.
 4. Työnantaja saa kaupungilta sähköpostitse ohjeet setelin laskuttamiseen.
 5. Kesätyöjakson päätyttyä työnantaja lähettää kaupungille todistuksen palkanmaksusta nuorelle ja laskuttaa kaupungilta kesätyösetelin ohjeiden mukaan.

Kesätyösetelin ohjeistus työnantajille

Tarkastathan, että nuoren kesätyö tapahtuu ajalla kesä-elokuussa, työpäiviä on vähintään 10 ja työtunteja vähintään 60 tuntia koko jakson aikana ja olet valmis maksamaan minimissään bruttopalkkaa 450€. Kesätyöseteleitä myönnetään 1 kpl/nuori.

Sen jälkeen toimi näin:

 • Varmista että kesätyöntekijällä on Kouvolan kaupungin numeroitu kesätyöseteli.
 • Sovi nuoren kanssa palkkauksesta ennen työn aloittamista. Bruttopalkan tulee olla työehtosopimuksen mukainen. Jos alalla ei ole työehtosopimusta, maksa nuorelle vähintään 450 euroa. Sovi myös lomien ja viikonlopputyön korvaamisesta.
 • Tee nuoren kanssa työsopimus, josta käy ilmi kesätyön alkamis- ja päättymispäivä, tuntimäärä sekä työtehtävät.
 • Täytä Webropol-lomakkeeseen tiedot kesätyösetelin maksamista varten:
  https://link.webropol.com/s/kesatyosetelit2024
 • Kun kesätyö on päättynyt, maksa nuorelle palkka heti. Kirjoita myös työtodistus.

Kun olet maksanut nuorelle palkan, palauta Kouvolan kaupungille turvasähköpostitse osoitteeseen https://securemail.kouvola.fi/tyollisyyspalvelut@kouvola.fi

 • laita mukaan tosite palkanmaksusta, josta käy ilmi nuoren nimi, syntymäaika, maksupäivä, ajanjakso jota palkka koskee, bruttopalkka ja siitä mahdollisesti tehdyt vähennykset.
 • Voit käyttää esim. Palkka.fi-palvelua palkan maksuun ja tulostaa palkkalaskelman kirjautumalla palveluun. Palkanmaksutositteeksi ei kelpaa itse tehdyt eikä käteiskuitit.
 • Saat kesätyösetelituen palauttamasi dokumentin perusteella. Yllä mainittu liite tulee palauttaa 31.10.2024 mennessä.

Yritysseteli tarjoaa mahdollisuuden kokeilla kesäyrittäjyyttä

Kesäyrittäjyyssetelin hakuaika on 6.3.−14.4.2024.

Onko sinulla yritysidea ja haluaisit kokeilla millaista olisi toimia yrittäjänä?
Nyt sinulla on siihen tilaisuus!

Kouvolan kaupunki tarjoaa kymmenelle 15−20-vuotiaalle yrittäjyydestä kiinnostuneelle nuorelle mahdollisuuden kokeilla kesäyrittäjyyttä. Saat 300 euron tuen yritystoiminnallesi ja Kouvola Innovationilta sekä Ohjaamosta neuvoja ja tukea toiminnan toteuttamiseen.

Haluamme auttaa nuoria kokeilemaan yrittäjyyttä matalalla kynnyksellä, turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä! Kesäyrittäjän tukea haetaan omalla yritysidealla, joka voi olla lähtöisin omasta osaamisesta, kiinnostuksen kohteesta, unelmista tai ympärillä havaitusta mahdollisuudesta. Ehkä tietäisit täydellisen paikan kesäkahvilalle tai olet hyvä tekemään nettisivuja. Tai ehkä naapuruston eläimet tai lapset kaipaavat hoitajaa kesän aikana? Idea kesäyritykseen voi syntyä monella tapaa! Yrityskokeilusi voi kestää koko kesän tai toimintaa voi olla tarjolla 10 päivän ajan aikavälillä 1.6.–31.8.2024.

Täytä hakemuslomake sähköisesti tai tulosta se ja toimita hakemus Kouvolan Ohjaamoon os. Kouvolankatu 28A, 45100 Kouvola.

Yrittäjäseteli sähköinen hakulomake

Yrittäjäseteli tulostettava hakulomake

Kaikkiin kesäyrittäjyydestä kiinnostuneisiin hakijoihin ollaan yhteydessä ja valinnoista ilmoitetaan huhtikuun loppuun mennessä. Kaikki hakeneet haastatellaan ja heille tarjotaan sparrausta yritysidean toteuttamiseen Kouvola Innovationin Uusyrityskeskuksen voimin.
Toteuta, tienaa ja kokeile!

Lisätietoja:

Työnantajalle: Mari Rouvari puh. 020 615 1348, mari.rouvari(at)kouvola.fi

Nuorelle: Ohjaamo Kouvola puh. 02061 55446, ohjaamo(at)kouvola.fi

Lisätietoa kesätöistä ja kesätyösetelistä

Rouvari Mari

Työllisyyskoordinaattori
Torikatu 10, 45100 Kouvola
0206151348
0404899220
Työllisyyden edistäminen
Kaupungintalo

Päivitetty 13.6.2024

Sivun alkuun