Suurin osa TE-palveluista siirtyy kuntien järjestettäviksi vuoden 2025 alussa. Kouvola valmistautuu muutokseen Vaikuttavat työllisyyspolut -hankkeella. Tavoitteena ovat joustavat palvelut: työllistymisen ja toisaalta työntekijöiden löytymisen tulee olla nopeaa ja helppoa.

Pääosa nykyisten TE-toimistojen palveluista siirtyy kuntien järjestettäviksi vuoden 2025 alussa. Nykyisin palvelut järjestää valtio. Muutosta kutsutaan TE2024-uudistukseksi.

Uudistuksen tavoitteena on nopeuttaa työnhakijoiden työllistymistä. Ajatuksena on, että kun kunnat vastaavat jatkossa kaikista työllistymisen kannalta tärkeistä palveluista – työllisyyspalveluista, koulutuspalveluista ja elinkeinopalveluista – työnhakijoille löydetään työtä nykyistä nopeammin.

Toisena tavoitteena on kuntien elinvoiman kasvattaminen.

Tulevaisuus tehdään Vaikuttavat työllisyyspolut -hankkeessa

Kouvolassa TE2024-uudistuksen edellyttämiä toimintamalleja rakennetaan Vaikuttavat työllisyyspolut -hankkeessa. Siinä ovat mukana Kouvolan kaupunki, elinkeinoyhtiö Kouvola Innovation Oy (Kinno) sekä Kouvolan Ammattiopisto Oy (Eduko). Euroopan sosiaalirahasto (ESR+) rahoittaa hanketta 815 000 eurolla.

Tavoitteena ovat joustavat työ- ja elinkeinopalvelut: työllistymisen ja työntekijöiden löytymisen tulee olla Kouvolassa nopeaa ja helppoa.

Palvelupolkujen lisäksi hankkeessa rakennetaan paikallista työllisyyden hoidon palveluekosysteemiä.

Lue lisää Vaikuttavat työllisyyspolut hanke käynnistyy huhtikuussa -tiedotteesta (3.4.2023)

Lisätietoja:

projektipäällikkö Jaana Lauhkonen, Kouvolan kaupunki,
puh. 020 615 9496, jaana.lauhkonen@kouvola.fi

Euroopan unionin osarahoittama. Unionin lippu ja tarkentava selite.

Päivitetty 1.6.2023

Sivun alkuun