Suurin osa TE-palveluista siirtyy kuntien järjestettäviksi vuoden 2025 alussa. Kouvola valmistautuu muutokseen Vaikuttavat työllisyyspolut -hankkeella. Tavoitteena ovat joustavat palvelut: työllistymisen ja toisaalta työntekijöiden löytymisen tulee olla nopeaa ja helppoa.

Pääosa nykyisten TE-toimistojen palveluista siirtyy kuntien järjestettäviksi vuoden 2025 alussa. Nykyisin palvelut järjestää valtio. Muutosta kutsutaan TE2024-uudistukseksi.

Uudistuksen tavoitteena on nopeuttaa työnhakijoiden työllistymistä. Ajatuksena on, että kun kunnat vastaavat jatkossa kaikista työllistymisen kannalta tärkeistä palveluista – työllisyyspalveluista, koulutuspalveluista ja elinkeinopalveluista – työnhakijoille löydetään työtä nykyistä nopeammin.

Toisena tavoitteena on kuntien elinvoiman kasvattaminen.

Kouvolan työllisyysalue on varmistunut

22.11.2023 TEM julkaisi uutisen selvistä työllisyysalueista. Kouvola täytti osaltaan vaaditut edellytykset ja valmistelu jatkuu suunnitelmien mukaan.
TE2024: Suurin osa esitetyistä työllisyysalueista pääsee jatkamaan valmistelua – Työ- ja elinkeinoministeriön verkkopalvelu (tem.fi).

Euroopan unionin osarahoittama. Unionin lippu ja tarkentava selite.

Päivitetty 30.11.2023

Sivun alkuun