+
-+ Tulosta

Koulumatkat - koulukuljetuspalvelu

Kouvolan kaupungin koululaiskuljetukset - lapsesi turvallisesti kouluun ja koulusta kotiin.

Perusopetuksen oppilaille määritellään lähikoulu koulun alkaessa, 7. luokalle siirtyessä ja kotiosoitteen muuttuessa. Lähikoulu määritellään väestörekisterin vakinaisesta osoitteesta. Tavoitteena on osoittaa oppilaalle maantieteellisesti lähin koulu, mutta aina se ei ole mahdollista.

Koulumatka

Oppilaan koulumatka lasketaan väestörekisteriin merkitystä vakinaisesta osoitteesta lähikouluun, lyhintä kävelyreittiä pitkinKoulukuljetushakemus [docx, 35 KB]. Kouvolassa oppilaat ovat oikeutettuja koulutukuljetukseen, jos koulumatka ylittyy

  • 1.- 2.-luokkien oppilailla 3 km
  • 3.- 9.-luokkien oppilailla ja esioppilailla 5 km

Ensisijainen kuljetusmuoto perusopetuksen oppilailla on linja-auto. Jos linja-autoliikennettä ei kulje kohtuullisen kävelymatkan etäisyydellä kotiosoitteesta, järjestetään koulukuljetus taksilla.

Oikeus kuljetukseen voi syntyä myös koulumatkan vaarallisuuden tai vaikeuden ja rasittavuuden perusteella. Kouvolassa käytetään KouluLiitu-ohjelmaa koulumatkan vaarallisuuden arviointiin. Muiden erityistarpeiden arvioinnissa käytetään asiantuntijalausuntoja, jotka on hyvä toimittaa kuljetusta haettaessa. Tarkat ehdot ja pelisäännöt on kirjattu Kouvolan kaupungin esi- ja perusopetuksen koulukuljetuksia koskeviin periaatteisiin (lasten ja nuorten lautakunta 20.5.2015).

Kuljetukseen hakeminen

Oppilaiden, joiden koulumatkat ylittyvät yllä olevan mukaisesti, ei tarvitse hakea kuljetusta. Varmuuden koulumatkan pituudesta saatte koulustanne. Saattoavustusta tulee aina hakea.

Esiopetukseen on mahdollista hakea saattoavustusta tai kuljetusta. Esioppilaiden kuljetus toteutetaan juuri ennen esikoulun alkamista ja kotiinkuljetus toteutetaan heti esiopetuksen jälkeen. Hoidon tarpeessa oleville esioppilailla ei siis ole mahdollisuutta saada kuljetusta. Kuljetus tapahtuu taksilla saattaen vaihtaen eli vanhemman tulee olla vastaanottamassa esioppilasta.

Harkinnanvaraista koulukuljetusta haetaan seuraavalle lukuvuodelle keväisin, huhti-toukokuussa. Koulukuljetushakemukset löytyvät tämän sivun kohdasta Liitetiedostot tai niitä saa koulustanne. Koulukuljetushakemus lähetetään täytettynä koululle mahdollisin liittein varustettuna. Päätöksen saatte kotiinne kesäkuun aikana. Kuljetusaikataulut valmistuvat koulun alkuun mennessä ja saatte tiedon kuljetusajoista koulun kautta.

Yhteystiedot

Minna Mahkonen
Toimistosihteeri
020 615 5227
Torikatu 10
45100
Kouvola

Liitteet

Koulukuljetusperiaatteet 2015 [pdf, 70 KB] Koulukuljetushakemus [docx, 35 KB] Kuljetushakemus esiopetukseen [doc, 108 KB]

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme