+
-+ Tulosta

Aikuisväestön tapaturmien ehkäisy

Kouvolassa tapaturmia seurataan ja ehkäistään aktiivisesti. Yleisimmät aikuisten tapaturmat ovat kaatumisia. Alkoholi on syynä useaan tapaturmaan.

Tietoa Kouvolan aikuisväestön tapaturmista

  • Miehet ovat naisia tapaturma-alttiimpia 70 ikävuoteen asti. Erityisen paljon tapaturmia on nuorilla miehillä ja ikäihmisillä.
  • Kaksi kolmesta pahoinpitelyn uhrista ja yli puolet itseään vahingoittaneista on päihtynyt tullessaan päivystyspoliklinikalle hoitoon.
  • Pahoinpidellyn tai pyöräilytapaturmaan joutuneen yleisimmät vammat ovat pään vammoja. Pään vammat altistavat aivovammoille ja toistuvina myös muistisairauksille.
  • Joka toinen pyöräilytapaturmassa kuollut olisi selvinnyt hengissä, jos olisi käyttänyt pyöräilykypärää.
  • Tapaturmien ja niistä syntyvien vammojen tärkeimmät ehkäisykeinot aikuisilla ovat päihteettömyys ja pyöräillessä kypärän käyttö . Myös hyvä lihaskunto ja luuston terveys ehkäisevät tehokkaasti kaatumisia ja tapaturmista syntyviä vammoja.

Tapaturmien ilmaantuvuusKouvolalaisten miesten ja naisten tapaturmat iän mukaan.


Kouvolassa tapaturmia seurataan ja ehkäistään

Aikuisväestön tapaturmia seurataan päivystyksessä. Lisäksi aikuisväestön tapaturmista kerätään tietoa mielenterveys- ja päihdeyksiköissä. Tietoa tapaturmista käytetetään tapaturmien ehkäisyyn.

Kouvolassa toimi vuosina 2009-2011 pyöräilytapaturmien ehkäisyyn erikoistunut KELTUT-työryhmä (Kevyen liikenteen tapaturmien ehkäisytyöryhmä). Työryhmä kampanjoi mm. pyöräilykypärän käytön puolesta. Nyt työryhmän toiminta on nyt siirtynyt osaksi kaupungin liikkenneturvallisuustyöryhmää.


Yhteystiedot


Lisää yhteystietoja

START-keskus on Kouvolan kaupungin tapaturmien ja väkivallan ehkäisyhanke, joka tuottaa tapaturmista tietoa tapaturmien ehkäisyä varten.

START-keskus on osa Etelä-Suomen alueella toimivaa ESTER-hanketta (Etelä-Suomen terveys- ja hyvinvointierojen kaventamisen hanke).

START-keskuksen toiminta tukee Kouvolan kaupungin Safe Community/Turvallinen kunta -työtä.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme