Ole ylpeästi kouvolalainen ja juhli 15-vuotiasta Kouvolaa!

Kouvolan 15 vuoden ikää juhlistetaan laajalla tapahtumatarjonnalla 2.-10.5.2024. Pääjuhlan tähtiä ovat Nuorten Talent -finalistit sekä Kouvolasta kuuluisuuteen ponnistaneet country duo Lili&Luna, tangokuningatar Aino Niemi ja karismaattinen laulaja-lauluntekijä Tuure Kilpeläinen. Lähes 20 tapahtuman kattaukseen mahtuu tekemistä moneen makuun.

Päätapahtumassa Kuusankoskitalolla 4.–5.5. on musiikki vahvasti läsnä. Lauantaina 4.5. kuusi Nuorten Talent -kilpailun finaaliin edennyttä nuorta pääsee esittämään erityisiä taitoja ja kykyjään Kouvola-päivän yleisölle. Raati palkitsee kolme parasta esitystä tai esiintyjää rahastoista saaduilla avustuksilla. Ennen voittajien julkistamista lavalle nousevat myös Lili & Luna sekä rap-artisti Hugo. Lisäksi palkitaan Kouvolan suuren lukukisan voittajat.

Kaikki laulaa Kouvolassa -tapahtumassa sunnuntaina 5.5. Kuusankoskitalon eri lavoilla nähdään laulamassa ja laulattamassa niin Aino Niemi, Tuure Kilpeläinen kuin paikalliset kuorotkin. Lapsia viihdyttää Tonttuorkesteri Mikä Lie.

Muuta ohjelmaa tarjoaa muuan muassa tutkija Pii, jonka avaruuslabra tarjoaa tiedetyöpajoja lapsiperheille.

Lisäksi Kuusankoskitalolla luovutetaan vuoden 2024 kulttuuripalkinto, palkitaan vuoden valovoimainen vapaaehtoinen ja digitukihenkilö sekä jaetaan vanhus-, vammais- ja maahanmuuttoneuvostojen kunniamaininnat.

Kouvolan kaupungin tervehdyksen juhlaan tuo kaupunginhallituksen jäsen Jenni Aikio.

Viikonloppuna voi Kuusankoskitalolla tehdä myös Kouvola-ostoksia, sillä myynnissä on sekä juhlavuoden kunniaksi lanseerattuja Kouvola-leivonnaisia, että Mansikkamäen koulun oppilaiden tekemiä Kouvola-tuotteita.

Kouvola-päivää voi viikonloppuna juhlistaa myös tanssin tutustumispäivässä Kuntotalolla, ajelemalla liikennepuistossa, perinteisillä markkinoilla tai tutustumalla Alvar Aallon suunnittelemaan Tehtaanmäen kouluun.

Keskustelua kulttuurista, konsertti, Kouvola-näyttely ja muuta keväistä ohjelmaa

Tiistaina 7.5. juhlaviikko jatkuu ajankohtaisella keskustelutilaisuudella Kouvolan kulttuuritoiminnasta. Illan aikana Taideruukilla kuullaan kulttuurin kuntalaiskyselyn tuloksista sekä keskustellaan Kouvolan kulttuurielämästä ja sen tulevaisuudesta.

Keskiviikkona 8.5. juhlitaan Rakuunasoittokunnan Ruusu äidille -konsertissa Kuusankoskitalolla. Pääsymaksullista konserttia tähdittävät Johanna Försti ja Mikael Konttinen.

Kaupunginmuseo Poikilossa voi keskiviikkona tutustua maksutta Mistä Kouvola on tehty -näyttelyyn sekä Finna.fi tietokantaan; katsoa liikenneaiheisia kuvia Kouvolasta vuosien varrelta sekä kertoa keskusteluoppaille muistoja Kouvolasta.

Kouvolan seurakunnat tarjoavat helatorstaina 8.5. keväistä ohjelmaa ja seurakuntien vapaaehtoistyön esittelyä. Helahoito – Kouvolan seurakuntien kevätjuhla järjestetään Elimäen, Inkeroisen, Valkealan ja Voikkaan kirkoilla sekä Kouvolan seurakuntakeskuksessa.

Unelmien liikuntapäivänä ilmaiset uinnit alle 18-vuotiaille

Perjantaina 10.5. alle 18-vuotiaat pääsevät uimaan maksutta Kuusankosken, Valkealan, Inkeroisten ja Urheilupuiston uimahalleissa.

Juhlaviikko päättyy urheilullisissa merkeissä, kun pesäpallokauden avauspeli Kouvolan Pallonlyöjät vastaan Joensuun Maila käydään KSS Energia-areenalla.

Kouvola-päivä aina toukokuussa

Kouvola-päivän tapahtumat järjestää Kouvolan kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyössä kaupungin eri palveluiden sekä sidosryhmien kanssa. Kouvola-päivää vietetään vuosittain yhden tai useamman päivän ajan toukokuun alussa, tänä vuonna jo 15. kerran.

Tutustu juhlaviikon ohjelmaan ja aikatauluun tapahtuman verkkosivulla kouvola.fi/kouvolapaiva.

Lisätietoja:

Kulttuurituottaja Helena Jetsu, helena.jetsu@kouvola.fi, puh. 020 615 7420

Sivun alkuun