Tartu miljoonan roskapussin haasteeseen!

Siisti ympäristö on tärkeä viihtyisyyttä ja turvallisuutta lisäävä seikka ja kaikkien kouvolalaisten asia. Kouvolan Siisti Siti kannustaa tänäkin vuonna kaikkia huomaamaan roskat ympäristössä ja keräämään ne pois.

Kouvolan kaupunki kannustaa Siisti Sitin hengessä kaikkia kuntalaisia yksin tai yhdessä siivoamaan ympäristöä ja osallistumaan Ylen miljoonan roskapussin haasteeseen 15.4.-5.6.2024.

Talven jäljiltä roskia paljastuu varsinkin teiden ja katujen varsilta. Kaupungin yhdyskuntatekniikan kunnossapito ja kiinteistöpalvelut huolehtivat keskustojen lisäksi mm. kaupungin omistamien leikki- ja liikuntapaikkojen, puistojen sekä omistamiensa kiinteistöjen ympäristön siisteydestä.

Roskien keruu kyykistymisineen ja noukkimisineen käy hyvästä arkiliikunnasta kaikille. Avuksi voi lainata myös roskapihtejä kaikista Kouvolan kirjastosta sekä Tesaurus-kirjastoautosta.

Yleisiltä alueilta kerätyt roskat voi laittaa kaupungin kiinteistöjen ja puistojen roska-astioihin. Jos aluetoimikunnat, järjestöt, yhdistykset tai muut ryhmät järjestävät roskienkeruutalkoita, voi pussitetut roskat jättää siististi bussipysäkeille, josta kaupunki noutaa jätepussit, kun asiasta on ilmoitettu alueellisille työnjohtajille (katso yhteystiedot alla).

Näin osallistut miljoonan roskapussin tavoitteeseen:

  • Ota mukaan hanskat ja tyhjä pussi, sekä halutessasi roskapihdit 
  • Lähde ulos – yksin tai porukalla 
  • Kerää roskia ympäristöstä 
  • Vie keräämäsi roskat loppujätteeseen, kun roskapussi on täysi. Yleisiltä alueilta kerätyt roskat voi laittaa kaupungin kiinteistöjen ja puistojen roska-astioihin.
  • Merkitse keräämiesi roskapussien määrä Ylen miljoona roskapussia kampanjasivulle yle.fi/miljoonaroskapussia. Ilmoita omat tai ryhmäsi yhteystiedot myös Siisti Sitin verkkosivulla kouvola.fi/siistisiti, niin olet mukana roskapihtien arvonnassa.
  • Haasta muut mukaan! 

Mikä ihmeen Siisti Siti?

Siisti Siti on Kouvolan kestävän kehityksen verkoston (Kerkko) luoma siisteyskampanja. Siisti Sitissä voi siistiä lähiympäristöä tai piha-alueita tai miksei vaikkapa varastoja ja kodin nurkkiakin. Kerkko-verkosto järjestää perinteiset Tavaranvaihtopäivät torstaista lauantaihin 25.–27.4.2024 entisen Pukimon liiketilassa (Torikatu 1).

Siisti Siti on tänäkin vuonna osa Ylen Miljoona roskapussia -kampanjaa, jossa jatketaan koko Suomen yhteisiä siivoustalkoita. Viime vuonna Ylen kampanjassa kerättiin yli 210 000 pussillista roskaa. Tänä vuonna pottia on tarkoitus kasvattaa reilusti, ja samalla kisata leikkimielisesti kuntien välillä isoimmasta roskasaaliista.

Lisätietoa:

Siisti Siti – Kouvolan kaupunki

SiistiSiti ja Miljoona roskapussia -kampanja: Ympäristöasiantuntija Timo Martikainen, p. 020 615 6755, timo.martikainen@kouvola.fi 

Puistomestari Minna Vanhala, puh. 020 615 7119, minna.vanhala@kouvola.fi

Puistotyönjohtaja Etelä-Kouvola (ent. Anjalankoski): Sari Alastalo: puh. 020 615 6206

Puistotyönjohtaja Kouvolan ydinalue: Susanna Huusari: puh. 020 615 9213 

Puistotyönjohtaja Kuusankoski, Valkeala, Jaala, Elimäki, Koria: Hanna Hämäläinen, puh. 020 615 6279

Sivun alkuun