+
-+ Tulosta
säilykepurkit

Tilapäinen myynti, ulkomyynti ja liikkuva elintarvikehuoneisto

Tilapäinen myynti

Yksityishenkilöiden ja järjestöjen ei tarvitse ilmoittaa vähäriskisestä tilapäisestä toiminnasta etukäteen. Vähäriskistä toimintaa on esimerkiksi elintarvikemyynti koulujen myyjäisissä, seurakunnan kahvitilaisuus tai urheiluseuran makkaranpaisto paikallisottelussa.

Elintarvikkeita myytäessä ja tarjoiltaessa tulee kuitenkin huomioida lainsäädännön vaatimukset esimerkiksi säilytyslämpötiloille. Myyjäisissä ja kahvitilaisuuksissa kannattaa suosia sellaisia tuotteita, jotka eivät vaadi kylmäsäilytystä (pullat, keksit, kuivakakut ym.). Pakkaamattomina myytävät ja tarjoiltavat tuotteet on hyvä suojata esimerkiksi kakkukuvulla. Pakattuna myytävät tuotteet tulisi merkitä ainesosaluettelolla, valmistuspäivämäärällä ja valmistajan yhteystiedoilla.

Ilmoitus tulee kuitenkin tehdä, mikäli toiminta ei ole vähäriskistä. Esimerkkejä tällaisesta toiminnasta ovat mm. tuoreen kalan tai lihan myynti, kylmäsavustetun tyhjiöpakatun kalan myynti, raakalihavalmisteiden myynti tai sushin valmistus ja myynti. Mikäli et ole varma onko toiminta vähäriskistä, ota yhteys alueesi
terveystarkastajaan.

Ammattimainen toiminta

Liikkuvan elintarvikehuoneiston käyttöönotosta tehdään ilmoitus yhden kerran sen kunnan viranomaiselle, jonka alueella toiminta aloitetaan. Tämän jälkeen toimija kuuluu säännöllisen valvonnan piiriin ko. kunnassa.

Liikkuvan elintarvikehuoneiston tulee aina tiedottaa ulkopaikkakunnan (= muu kuin aloituspaikkakunta) terveysvalvontaviranomaisia saapumisestaan. Tiedote tulee olla terveysvalvontaviranomaisilla vähintään neljä vuorokautta ennen saapumista. Kouvolan ja Iitin alueelle saapumisesta voi tehdä joko vuosi- tai kertatiedotteen. Lomake löytyy tämän sivun liitetiedostoista.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme