Ajankohtaista

Terveysvalvonta tutki uudelleen, ovatko gluteenittomat pitsat gluteenittomia

Viime syksynä tehdyssä tutkimuksessa heikon tuloksen saaneista suurin osa oli lopettanut gluteenittomien pitsojen valmistamisen kokonaan. Kolmesta ravintolasta otettujen uusintanäytteiden mukaan pitsat olivat gluteenittomia, mutta kahden osalta jouduttiin vielä ohjaamaan oikeisiin toimintatapoihin.

Keittojen suolapitoisuus Kouvolan lounasravintoloissa

Kouvolan terveysvalvonta tutki keittojen suolapitoisuuksia 36 lounasravintolassa. Suolapitoisuudet keitoissa olivat pääsääntöisesti kohtuullisia ja tulokset olivat enimmäkseen sydänmerkin ja voimakassuolaisen kriteerien välillä.

Kouvolan ympäristöterveydenhuollolle kiitosta laatutyöstä

Kouvolan kaupungin terveysvalvonta ja eläinlääkintähuolto ovat olleet mukana ympäristöterveydenhuollon valtakunnallisessa LaatuNet laadunhallintajärjestelmässä vuodesta 2019 alkaen. LaatuNet on myöntänyt Kouvolan ympäristöterveydenhuollolle kunniamaininnan yksikön tekemästä aktiivisesta laatutyöstä viime vuoden osalta.

Majoitushuoneistojen astioiden puhtaustaso melko hyvä Kouvolassa

Terveysvalvonnan viime syksynä tekemän selvityksen perusteella voidaan todeta, että kouvolalaisten majoitushuoneistojen astioiden puhtaustaso oli melko hyvä. Tutkimus vahvistaa käsitystä, että käsitiski on riittämättömämpi menetelmä astioiden puhdistamisessa kuin koneellinen pesu.

Terveysvalvonta tutki, ovatko gluteenittomat pitsat gluteenittomia

Kouvolan kaupungin terveysvalvonta toteutti heinä-syyskuussa 2021 gluteenittomina myytävien pitsojen gluteenittomuus –projektin, johon näytteeksi kerättiin pitserioissa ja ravintoloissa valmistettavia gluteenittomina myytäviä pitsoja. Projektissa oli tarkoitus selvittää, ovatko gluteenittomana myytävät pitsat oikeasti gluteenittomia.

Uusi elintarvike- ja terveydensuojeluvalvonnan perusmaksu voimaan vuoden 2022 alusta

Elintarvike- ja terveydensuojelulakien muutosten myötä vuoden 2022 alusta alkaen peritään valvonnan vuosittainen perusmaksu. Se peritään kaikilta valvontakohteilta, jotka ovat Kouvolan kaupungin terveysvalvonnan kohdetietojärjestelmässä ja kuuluvat lainsäädännön mukaan maksun perimisen piiriin. Perusmaksu on suuruudeltaan 150 €. Perusmaksun lisäksi peritään edelleen suunnitelmallisen valvonnan tarkastus- ja näytteenottomaksut kuten ennenkin.

Siipikarjan ulkonapitokielto 8.2.-31.5.2021 välisenä aikana

Lintuinfluenssaviruksen leviämisen estämiseksi siipikarja ja muut linnut on suojattava kontakteilta luonnonvaraisiin lintuihin 8.2.–31.5. välisenä aikana. Linnut tulee pitää joko sisätiloissa tai niiden ulkoilualue tulee kauttaaltaan aidata ja kattaa esimerkiksi riittävän tiheällä verkolla.

Sivun alkuun