+
-+ Tulosta

Intoa elämään -kurssien tavoitteena on lisätä ikäihmisten hyvinvointia. Ensimmäiset kurssit käynnistyivät keväällä. Kursseilla käsitellään elämän osa-alueita yhdessä tekemällä ja oppimalla.

Tavoitteena ikäihmisten hyvinvointi

Intoa elämään hyvinvointikurssit on tarkoitettu yli 65-vuotiaille kuntalaisille. Kurssien teemoina ovat ravitsemus, kodin turvallisuus, sosiaaliset suhteet ja liikunta. Kursseilla seniorit voivat arvioida arkeaan ja elämäntapojaan sekä tehdä niihin muutoksia ohjaajien ja muiden kurssilaisten avulla.

Tärkeintä kursseilla on vertaistuki

Kurssilla kutakin osa-aluetta alustaa alan asiantuntija, ja alustuksen jälkeen aiheesta käydään yhteistä keskustelua ja pohditaan muutoksia, joilla kurssilaiset voivat parantaa arkeaan. Muutosten tekemisessä kurssilaiset saavat apua ohjaajilta ja muilta kurssilaisilta. Kokoontumisten välillä kurssilaiset kokeilevat suunnittelemiaan muutoksia kotioloissa. Kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita oman hyvinvointinsa kohentamisesta vertaistuen avulla. Kurssit ovat maksuttomia.

Kouvolassa aluksi kaksi hyvinvointikurssia

Kouvolassa kursseja järjestetään aluksi kaksi: toinen kurssi pidetään Kuusankoskella ja toinen Myllykoskella maaliskuusta 2012 alkaen. Molemmille kursseille halukkaita oli runsaasti, eivätkä kaikki mahtuneet mukaan. Tavoitteena kuitenkin on, että hyvinvointikursseja järjestettäisiin hankkeen jälkeenkin ja että kurssin käyneistä senioreista tulisi ohjaajia seuraaville kursseille. Palautteen perusteella juuri vertaistuki oli kurssilaisille tärkeintä.

Kurssien malli peräisin Ruotsista

Intoa elämään -hyvinvointikurssien (Passion for live) ajatus on lähtöisin Ruotsista Jönköpingistä, missä kursseista on saatu hyviä kokemuksia. Suomessa Intoa elämään -toiminta on osa Ester-hanketta, jonka tavoitteena on Etelä-Suomen terveyserojen kaventaminen. Ensimmäinen Intoa elämään -hyvinvointikurssi järjestettiin syksyllä 2010 Espoossa. Espoosta saatuja kokemuksia hyödynnetään nyt Kouvolassa järjestettävillä kursseilla. Espoon ja Kouvolan lisäksi Intoa elämään -toimintaa järjestävät myös Sipoo ja Karviainen.

Yhteystiedot


Lisää yhteystietoja

START-keskus on Kouvolan kaupungin tapaturmien ja väkivallan ehkäisyhanke, joka tuottaa tapaturmista tietoa tapaturmien ehkäisyä varten.

START-keskus on osa Etelä-Suomen alueella toimivaa ESTER-hanketta (Etelä-Suomen terveys- ja hyvinvointierojen kaventamisen hanke).

Start-keskuksen toiminta tukee Kouvolan kaupungin Safe Community/Turvallinen kunta -työtä.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme