+
-+ Tulosta

Wiipurintien markkinat

Wiipurintien markkinat on uusi historianelävöittämistapahtuma, jossa historiaa tuodaan esille uudella ja vauhdikkaalla tavalla. Pääset itse osaksi historiaa pistäytymällä keskiajan kampaamoon tai osallistumalla kunnon miekkailutaisteluun pehmomiekoilla.

Wiipurintien markkinat 4.-5.8.2018 Kouvolan Kasarminmäellä

Taverna " JANOINEN ROTTA" on Wiipurintien markkinoiden ajaksi luotu uusi ohjelmakokonaisuus, joka sisältää keskiaikaista tunnelmaa; interiöörin, musiikin, ohjelmaa, tapa- ja ruokakulttuuria. Katukeittiötyyppinen keskiaika menu on elämys. Samalla voit kuulla väritettyä historiaa Wiipurintieltä ja muualta Euroopasta. Tarinoita kertoilee tavernan epävirallinen isäntä Nostra seuranaan se janoinen rotta eli Damus. Tämän parivaljakon tapaamme myös tavernan pihalta esittämässä maailmankuulun kirppusirkuksensa.

Wiipurintien torilla on tarjolla keramiikkaa ja koruja löytyy moneen makuun.
Puuesineet, jousipyssyt, shamaanirummut, nahkatyöt ja monet muut tarvikkeet ja tuotteet löydät myyjiltä.

Konsertit tuovat tunnelmaa. Musiikissa on säilynyt kadonneiden vuosisatojen henki.

Oletko aatelinen? Suomen heraldisen seuran asiantuntija Reijo Helläkoski esittelee Kymenlaakson aatelisvaakunoita ja aatelissukuja.

Wiipurintien markkinat ohjelmistoon kuuluu myös Rohan-tallien vauhdikas ja näyttävä Ritariturnajaisesitys, jossa on mukana uljaita hevosia ja rohkeita ritareita.

Wiipurintien markkinat -tapahtuma vetoaa moniin eri aisteihin. Lapsille ja nuorille tapahtuma on retki historiaan, kaksipäiväinen elämyspuisto. Lapset aistivat hajuja, tuoksuja, ääniä, musiikkia, melodioita ja tunnelmia erityisen tarkasti.

Kotieläinpihalla tapaat karitsoja, ponivarsoja, ja kaneja.

Hurja Haastetanner on kaikille viikinkihenkisille suunnattu huvipuisto, jossa Viikinkisaagasta tutut hahmot mittaavat halukkaiden soturitaitoja erilaisissa tehtävissä. Taistelutalutusratsastus on myös hieno kokemus.

Kouvolan oma viikinkiyhteisö Björnfell elää viikinkiaikaa 800-900-luvuilla. Leirinuotion ympärillä valmistetaan keskiaikaista ruokaa, ehkä juuri sellaista mitä viikingit sotamatkoillaan söivät. Leikitään viikinkileikkejä ja pelaillaan leirissä viikinkishakkia. Joskus voi syntyä pieniä taisteluita tai keskinäisiä spontaaneja kaksintaisteluita.

Kasarminmäki on monelle entiselle varusmiehelle ja heidän perheelleen nostalgiaa ja muistoja herättävä paikka. Armeija-aikana solmitut ihmissuhteet ovat luja side ja varmasti moni haluaisi tavata vielä entisiä kavereitaan vuosikymmenten takaa. Toivotaan että opastetuille kierroksille osallistuu henkilöitä, jotka ovat aikoinaan palvelleet
tai suorittaneet varusmiespalvelusta Kouvolan Kasarminmäellä. Toivottavasti saada aikaan iloisia kohtaamisia.

Liput aikuiset 10 €, lapset 5 €, alle 3-vuotiaat ilmaiseksi

Tervetuloa Kouvolaan Wiipurintien markkinoille!

Yhteystiedot

Helena Jetsu
Kulttuurituottaja
020 615 7420
helena.jetsukouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme