Rentoa tekemistä ja yhdessäoloa lasten ja nuorten kesälomapäiviin

Käyrälampi, lapsi hyppää veteen

Kesällä parasta on kiireetön yhdessäolo kavereiden ja läheisten kanssa. Kouvolan kaupunki tarjoa kesälomaa viettäville monia mahdollisuuksia omatoimiseen ja ohjattuun toimintaan.

Lapset toivovat kesältä kiireetöntä aikaa perheen kanssa

Neljän koulun oppilaat kokoontuivat toukokuussa Kuusankoskella keskustelemaan kesälomatoiveista. Sekä 1.–3. että 4.–6. -luokkalaisten keskusteluissa nousi vahvasti esiin oppilaiden toive viettää kesällä aikaa erityisesti perheen ja läheisten kanssa. Uiminen, urheilu, jätskin syöminen, pyöräily ja mökkeily ovat lasten mielestä edelleen suosituinta tekemistä kesälomapäiviin.

Paikkoja omatoimiseen kesätekemiseen

Kaupunki tarjoa useita mahdollisuuksia kiireettömään yhdessä tekemiseen kesällä:

Uimahallimaksua lukuun ottamatta mainitut paikat ovat ilmaisia alle 18-vuotiaille.

Ohjattua toimintaa ja yhteistä puuhastelua lapsille ja aikuisille

Kesätoimintaa järjestetään perheille verkostoyhteistyössä eri puolilla Kouvolaa. Lapsen ja aikuisen yhteistä ulkopuuhastelua järjestetään säällä kuin säällä kaikilla perhekeskusalueilla ja se on kaikille avointa ja maksutonta. Kesätoimintaa perheille eri puolilla Kouvolaa kesällä 2024 (pdf, 273 kt)

Esimerkiksi Kuovin perhepuistossa avoimen varhaiskasvatuksen järjestämää toimintaa viikko-ohjelman mukaisesti 14.6. asti ja jälleen 8.7. alkaen. Avoin varhaiskasvatus on kesätauolla ajalla 17.6.-5.7.2024.

Ohjattua kesätekemistä kouluikäisille lapsille ja nuorille

Kouvolan kahdeksan NuortenTaloa on avoinna myös kesällä, ja tarjoaa toimintaa yli 10-vuotiaille. Nuoriso-ohjaajat järjestävät lomalaisille mukavaa tekemistä, mm. retkeilyä, kokkailua, koruaskartelua, ilmajoogaa, eväsretkiä ja biljarditurnauksia sekä nuorten toivomaa ohjelmaa. NuortenTalojen kesäaukiolot ja ohjelmat löytyvät kunkin talon omilta sivuilta.

Lisäksi nuorisopalveluiden retkiauto NuPAKU kiertää kesälomakaudella maanantaisin ja keskiviikkoisin neljää eri maalaisreittiä ja tarjoaa tekemistä 11–18-vuotiaille lapsille ja nuorille. Reitit ja aikataulut NuortenKouvolan verkkosivulta.

Muutamille nuorisopalveluiden suosituista retkistä on vielä vapaita paikkoja: 12.6. Voimauttava luontoretki 11–16-vuotiaille sekä 17.7. retki Korkeasaareen12–28-vuotiaille. Ilmoittautuminen Kouvola-verkkokauppaan.

8–12.7. on mahdollisuus päästä suplautailemaan Käyrälammelle NuPa SUP Tourilla klo 10–16.30. 19.7. järjestetään Kpop Random Play Dance –tapahtuma NuPan Vintillä klo 17-20. Ei ennakkoilmoittautumista. Lisätietoa NuortenKouvolan verkkosivulta.

Myös Kansalaisopiston kesäkuvikseen Jaalassa on vielä paikkoja vapaana 6–9 ja 10–13-vuotiaiden ryhmiin. Ilmoittautuminen Kouvolan kansalaisopisto (opistopalvelut.fi).

Kulttuuria kaikille

Kouvolan kaupungin kulttuuripalvelut tarjoaa pitkin kesää 14 erilaista, koko perheelle suunnattua musiikki-, laulu- ja tanssiesitystä Kuusankoskitalon ja Kouvolatalon ulkonäyttämöillä. Lisäksi to 1.8. klo 12–15 järjestetään koko perheelle suunnattu ELOA ja ILOA -kesätapahtuma Valkealan Hirsimäen museoalueella. Lisätietoa Kulttuurista virkistystä – Kouvolan kaupunki

Porukkatalon kesäjuhla 12.6.2024 klo 12-15, Savonkatu 23, hiekkakenttä. Kaikille avoin ja päihteetön hyvän mielen tapahtuma. Klo 12-13 musiikkia: Mämmälän pojat, klo 13-14 musiikkia: Jouni Sjöblomin pop-orkesteri, klo 14-14.30 Janne Mustosen taikashow, klo 14.30-15 Improryhmä Lahjattomat treenaa. Lisäksi mm. talutusratsastusta ja arpajaiset. K-Supermarket Valtari tarjoaa makkarat.

Koko perheen juhannusjuhlaa vietetään Kuusankoskitalolla perjantaina 21.6.2024 klo 18 alkaen. Juhlassa lapsia viihdyttävät Klaara soo ja kumppanit. Tanssitahdeista vastaa Vikke ja ystävät yhtyeineen. Lisätietoa: Juhannus – Kouvolan kaupunki

InkJazz iltakonserttiin pe 23.8. klo 19 Ankkapurhan teollisuusmuseolla Inkeroisissa pääsevät 9-luokkalaiset maksutta oppilaille jaetulla K9 kulttuurikortilla, mikäli konsertissa on vielä tilaa. Pääsymaksullisen konsertin lipunmyynti ovelta tuntia ennen konserttia. Konsertissa kuullaan tänä kesänä erityisesti nuoria muusikkoja, joilla on jo kansainvälinen ura. Lisätietoa: InkJazz 2023 – Kouvolan kaupunki

Keskiaikatapahtuma Wiipurintien markkinat valloittaa Kouvolan Kasarminmäen ja tarjoaa monikerroksellista historiaa koko perheelle 5.8.2023. Ohjelmassa musiikkia, työpajoja, historianelävöitystapahtumia, hevosturnajaisia, teatteria, tanssia ja paljon muuta. Lisätietoa: Wiipurintien markkinat – Kouvolan kaupunki

Yhteistyöverkoston tarjoamaa kesäohjelmaa Kouvolassa

Kaupungin palveluiden lisäksi paikalliset järjestöt ja seurat, esimerkiksi Mannerheimin lastensuojeluliitto, liikunta- ja urheiluseurat sekä Kouvolan seurakunnat järjestävät kaikille lapsille ja nuorille avointa, ja osittain maksutonta ohjattua

Sivun alkuun