+
-+ Tulosta

Voikkaan keskus, Harjunranta ja Laarinpelto, Hirvelä, Mattila, Mäentausta, Sikomäki ja Virtakivi

Voikkaan keskus

Voikkaan keskuksessa on vanhan omakotitaloasutuksen lisäksi uudempia kerrostaloja. Palveluihin kuuluu mm. Voikkaan koulu 1-6 lk, Hirvelän koulu 7-9 lk, kirjasto, terveysasema, hammashoitola, päiväkoti ja Voikkaan seuratalo, pallokenttä sekä kauppoja ja baareja.

Harjunranta ja Laarinpelto

Harjunrannan ja Laarinpellon alueet sijaitsevat Kuusankosken koilliskulmalla, lähellä Valkealan rajaa. Kuusankosken alue rajautuu Harjunrannan Kymijoen ylittävään siltaan. Alue on hyvin maalaismainen: maisemaa hallitsevat pellot sekä kiemurteleva joki. Varsinkin Harjuntien pohjoispuolelta on joelle päin etelään komeat maisemat, sillä maasto laskeutuu jokea kohti loivasti alaspäin. Harjunrannan puoleinen asutus koostuu pääosin vanhemmista omakotitaloista. Laarinpellon puoli Pessantie-Harjuntien pohjoispuolella on nuori asuinalue , jonne on valmistunut omakotitaloja 1990-luvulta eteenpäin. Alue kasvaa edelleen. Lähimmät palvelut löytyvät Voikkaan keskustasta. Läheinen Pessankosken silta mahdollistaa nopean pääsyn myös Kuusankosken keskustaan.

Hirvelä

Hirvelä kuuluu Kuusankosken pohjoisen alueen, Voikkaan uloimpiin alueisiin. Alue sijaitsee Voikkaan pohjoispuolella, Jaalaan ja Heinolaan vievän Heinolantien vasemmalla puolella. Alueella sijaitsee erillinen, idyllinen omakotitaloalue, jossa on sekä uusia että vanhoja asuinrakennuksia. Muutoin alue on varsin maaseutumaista, rauhallista ja luonnonläheistä seutua. Hirvelän läheisyydessä sijaitsee kesäkuukausina ahkerassa käytössä oleva Sompasen uimaranta. Lähimmät palvelut ovat Voikkaan keskuksessa.

Mattila

Laajalle levittyvä Mattila sijaitsee Kuusankosken koillisosassa, Voikkaalla, muutamia satoja metrejä teollisuusalueelta. Mattila on vanha maanviljelyskylä, jonka vanhimpia tiloja on viljelty 1500-luvulta asti. Osassa Mattilaa on maalaiskylän tunnelma säilynyt. Tiet mutkittelevat pihojen, navettojen ja aittojen ohi. Myös uusia taloja on noussut tälle rauhalliselle omakotitaloalueelle. Lähimmät palvelut löytyvät Voikkaan keskuksesta aivan läheltä.

Mäentausta

Mäentaustan alue sijaitsee Kuusankosken pohjoisosan, Voikkaan keskustan ja sen palvelujen tuntumassa. Hirvelän koulu on aivan vieressä. Alueella on hyvät ulkoilureitit.

Sikomäki

Sikomäki on idyllinen pientaloalue, missä uusia taloja on noussut vanhojen rinnalle. Sikomäen alla, klubirakennuksen lähellä sijaitsevan hiekkakentän luoteiskulmassa on suurehko hiidenkirnu.

Virtakivi

Virtakiven alue on idyllistä vanhaa puutalomiljöötä vehreissä Kymijoen rantamaisemissa. Palvelut löytyvät Voikkaan keskuksesta.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme