Ajankohtaista

Työt loppusuoralla – Pyhäjärven palvelut laajenevat polttoainejakelulla

Kouvolan Pyhäjärven vesistön palvelut laajenevat heinäkuussa tarjoten jatkossa myös polttoainetta vesillä liikkujille. Kesän vilkkaimman veneilysesongin aikana Kouvolan kaupunki muistuttaa veneilijöitä ja muita vesillä liikkujia kovista virtauksista erityisesti Voikkaalla lähestyttäessä Kouvolan satamia Kimolan kanavan suunnasta. Myös muuttuneet liikennerajoitukset ja vesikulkuneuvon päällikön vastuu on syytä ottaa vakavasti.

Pakkausjätteiden keräys laajenee 5-9 asunnon kiinteistöille

Kymen jätelautakunnan jätehuoltomääräysten mukaan taajamien kiinteistöissä (taloyhtiöissä), joissa on vähintään viisi asuntoa, tulee 1.7.2021 jälkeen olla loppu- ja biojäteastioiden lisäksi keräysastiat myös kartonki-, lasi- ja muovipakkauksille sekä keräysmetallille. Astioiden tyhjennyksistä tulee lisäksi olla sovittuna kunnasta riippuen joko Kymenlaakson Jätteen tai jätteenkuljetusyrityksen kanssa

Ratamon terveysmetsä täydentää keskustan virkistysalueita

Maisema-arkkitehdiksi valmistuva Emilia Hiltunen on laatinut Kouvolan kaupungille yleissuunnitelman terveysmetsän toteuttamiseksi Kotiharjuun uuden Ratamokeskuksen länsipuolelle. Terveysmetsässä yhdistyvät kulttuuri, luonto ja kokonaisvaltainen hyvinvointi. Terveysmetsä palvelee toteutuessaan Kouvolan asukkaita, Ratamokeskuksen työntekijöitä, potilaita ja heidän omaisiaan.

Siisti Sitissä siivottiin jälleen Kouvolaa asukkaiden ja työyhteisöjen voimin

Kouvolalaisten omaan siisteyskampanjaan osallistui kevään ja alkukesän aikana lähes 3000 kouvolalaista. Monien muiden aktiivisten kouvolalaisten tavoin myös etsivän nuorisotyön henkilökunta ja Nurmiröllien päiväkotilapset ahkeroivat toukokuussa siistimmän sitin puolesta. Yhteisöllinen Siisti Siti oli tänäkin vuonna koronapandemian vuoksi yksilölaji.

Verkkokauppa ja varaamo ovat kaupungin uusia sähköisiä palveluita

Kouvolan kaupunki on ottanut keväällä käyttöön kaksi uutta kuntalaisille suunnattua sähköistä palvelua, verkkokaupan ja varaamon. Käytössä on lisäksi kymmeniä muita sähköisiä palveluita virtuaalimuseosta sähköiseen rakennuslupaan ja kuntalaisaloitteesta varhaiskasvatuksen e-asiointiin, ja lisää kehitetään tarpeen ja resurssien mukaan.