Ajankohtaista

Kaupungin aurauskalusto valmiina talven tuloon

Kouvola on varautunut tulevan talven kunnossapitoon 71 koneen ja aura-auton voimin. Kaupunki huolehtii katujen, jalankulku- ja pyöräilyväylien, pysäköinti- ja muiden yleisten alueiden talvikunnossapidosta asemakaava-alueella.

Marjoniemen yhtenäiskoulun asemakaavan muutos nähtäville

Marjoniemen yhtenäiskoulu valmistuu tämänhetkisen tavoitteen mukaan vuonna 2026. Koulun hankesuunnittelu on pienen tauon jälkeen edennyt ja koulun sijoituspaikkaan tehtävä asemakaavan muutos saatu ehdotusvaiheeseen. Asemakaavan muutoksen ehdotus on teknisen lautakunnan käsiteltävänä 30.11., jonka jälkeen se asetetaan lautakunnan niin päättäessä julkisesti nähtäville.

Kaupungin talvivalot syttyvät

Säihkepallot, lumihiutaleet ja puiden valonauhat ilahduttavat jälleen ympäri kaupunkia. Energiansäästösyistä talvivaloista tänä talvena sytytetään vain osa.

Tavaranvaihtopäivät toteutuivat koronatauon jälkeen

Perinteiset tavaranvaihtopäivät järjestettiin kolmen vuoden tauon jälkeen. Tapahtuma keräsi jälleen runsaasti kierrätyksestä kiinnostuneita kävijöitä ja tavarat löysivät hienosti uusia omistajia.

Jätetaksa ja jätehuollon palvelutaso uudistuvat

Perusmaksujen ja jäteastioiden tyhjennysmaksujen muutoksissa pyritään kohti uuden valtakunnallisen jätetaksaoppaan mukaista hyvää taksakäytäntöä. Taksaehdotuksessa ekomaksun nimi muutetaan perusmaksuksi ja maksun suuruus yhtenäistetään koko alueella. Tämä mahdollistaa kuntalaisten yhdenvertaisen kohtelun asuinpaikasta riippumatta. Lautakuntamaksu, jolla rahoitetaan jätehuoltoviranomaisen eli jätelautakunnan toiminta, sisällytetään jatkossa perusmaksuun yhtenäisesti koko alueella.

Känkkärän ja Huiken lenkin luontopolkuja kunnostetaan loppuvuoden aikana

Anjalan Känkkärän luontopolun vanhat portaat uusitaan 5 -19.11 välisenä aikana, joten rantapolku välillä nuorisokeskus-laavu on pois käytöstä työmaan ajan. Valkealan Huikein lenkki on pois käytöstä huonokuntoisen sillan vuoksi. Silta korjataan ja on taas käytössä 10.12.2022 lähtien.

Sivun alkuun