+
-+ Tulosta

Kymintehtaan alue

Aurinkorinne, Kasakkakallio, Kolarinmäki, Kotiharju, Lamminranta, Mäyräkorpi, Mäyrämäki, Mörkölinja, Pokinpelto ja Takaharju

Aurinkorinne

Aurinkorinteen omakotitalopainotteinen asuinalue sijaitsee lähellä Kuusankoski-Kouvola sauma-aluetta. Noin puolen kilometrin päässä on Kuusaantie liikenneyhteyksineen. Alueen kadut ovat lapsiystävällisiä pihakatuja. Mäyränkorven päiväkoti on lähistöllä ja Korjalan marketalueelle on matkaa noin kilometri.

Kasakkakallio

Kasakkakallion asuinalue sijaitsee Kuusankosken eteläpuolella, lähellä Kouvolan rajaa. Asuinalue sijoittuu Mäyränkorven, Aurinkorinteen, Pokinpellon ja Puhjonmäen asuinalueiden keskellä sijaitsevan mäen päälle. Pientalovoittoinen asutus on rakennettu pääosin 80-luvulla ja sitä myöhemmin. Tiiliverhoiltuja omakotitaloja on siis runsaasti, mutta alueella sijaitsee myös useita rivitaloja. Alue on lähes kokonaan väljän metsän ympäröimä, joka tarjoaa mukavia lenkkipolkuja eri suunnille - myös käteviä oikopolkuja kävelijöille. Alueella on suurehko leikkipuisto sekä hiekkapelikenttä, joka muuntuu talvisin luisteluradaksi. Alue on rauhallinen - tiestö koostuu pelkästään pihakaduista. Lähimmät palvelut ja päiväkoti löytyvät alle kilometrin matkan päästä Mäyränkorvesta. Lähin koulu sijaitsee Takaharjussa, muutaman kilometrin päässä Kasakkakalliolta.

Kolarinmäki

Kolarinmäen asuinalue sijaitsee nimensä mukaisesti rinteessä, jonka päälle nousee Takaharjuun vievä Kolarintie. Kolarinmäen alue on kolmion muotoinen alue, joka rajautuu Aholantiehen (jota joskus Makkaramäeksikin kutsutaan mäen alla aikoinaan toimineen makkaratehtaan johdosta), Kuusaantiehen sekä epämääräisesti Kolarintiehen. Alueen alapuolen asutus on melko vanhaa. Vanhoja rakennuksia on väistynyt uusien tieltä varsinkin Kolarinmäen rinteen yläpäässä. Lähimmät palvelut ovat keskustassa.

Kotiharju

Kotiharju sijaitsee Kymintehtaalla, Takaharjun alapuolella Kuusankosken eteläosassa. Asutus Kotiharjulla on alkanut samalla tavoin, kuten se on alkanut monilla muilla tehdasseudun alueilla: tehtaalaiset rakensivat tupansa yhtiöltä vuokratulle tontille, mutta myöhemmin tehdas osti talon. Kotiharjun asutus on pientalovoittoista. Keskustan palvelut ovat noin kilometrin päässä.

Lamminranta

Lamminrannan alue sijaitsee Kuusankoskelta Kouvolaan kulkevan Ahlmanintie varrella, Kymijoen puolella. Asutus Lamminrannassa on pääosin vanhaa, mutta uusiakin rakennuksia on noussut alueelle. Asuinalue on hyvin luonnonläheinen: aluetta ympäröivät metsät sekä Kymijoen ranta. Lähimmät koulut ja päiväkoti löytyvät Takaharjusta ja Kotiharjusta.

Mäyränkorpi

Mäyränkorven asuinalue sijaitsee Kuusankosken eteläpäässä. Alue on vanhemmalta asutukseltaan varsin pientalovaltainen, mutta uudempi asutus on tuonut alueelle myös rivitaloja sekä kerrostaloja. Mäyränkorven asuinalue on rakennettu tasaiselle maalle, mutta alueen ympäristö on - erityisesti sen itäpuolelta - kumpuilevaa ja paikoittain jyrkkääkin ja kallioista havumetsää. Mäyränkorven ympäristö tarjoaa useita erilaisia ja viihtyisiä ulkoilumaastoja. Lähin päiväkoti on Mäyränkorven päiväkoti, alle puolen kilometrin päässä. Lähin koulu sijaitsee Takaharjussa, noin kilometrin päässä. Päivä- ja iltapäiväkerhotoimintaa tarjoaa Kymintehtaan seurakuntatalo. Alueella on leikkipuisto, elintarvikekioski, kukkakauppa sekä pub. Korjalan marketalueelle on Mäyränkorvesta matkaa noin 2-3 km.

Mäyrämäki

Mäyrämäki on Kymintehtaalla sijaitseva laajahko asuinalue, joka jakautuu Mäyränkorven ja Mörkölinjan välisen Suoratien itä- ja länsipuolille. Mäyrämäen molemmat puolet ovat korkeita harjuja, jotka laskeutuvat alas Suoratielle. Asutus on rakennettu siis pääosin rinteille. Asuinrakennukset ovat vanhoja pientaloja, joiden sekaan on syntynyt uutta asutusta. Luontomaisema on kalliovoittoinen, jylhiä maisemia Kuusankosken yllä voi ihastella monessakin kohtaa. Päiväkoteja on Mäyrämäen lähistöllä kaksi, Mäyränkorven päiväkoti noin kilometrin päässä, sekä Kymintehtaan päiväkoti alle kilometrin päässä. Neuvola toimii Mäyränkorven päiväkodin rakennuksessa. Takaharjusta löytyy koulu. Päivittäispalvelut löytyvät kaupungin keskustasta.

Mörkölinja

Mörkölinja sijaitsee Ahlmanintien varrella, joka alueen kohdalla kulkee aivan Kymijoen rantaviivaa pitkin. Pientaloasutusta Mörkölinjalla on ollut 1800-luvun lopulta lähtien. Vanhaa asutusta on säilynyt pääosin Mörkölinjan Kuusankosken puoleisessa päädyssä, uutta rakentamista esiintyy alueen Kouvolan puoleisessa osassa. Mörkölinjan asuinalue on lapsiystävällistä seutua alueen vähäliikenteisyyden ansioista. Uuden asutuksen keskellä sijaitsee myös viihtyisä leikkikenttä. Lähimmät päivittäispalvelut sijaitsevat kaupungin keskustassa, muutaman kilometrin päässä Mörkölinjasta. Takaharjussa sijaitsee lähin koulu. Takaharjun alapuolella Kotiharjussa toimii lähin päiväkoti, Kymintehtaan päiväkoti.

Pokinpelto

Pokinpellon alue sijoittuu Kymintehtaalle kaupungin kaakkoisosaan ja se on rauhallinen pientaloalue Kouvolaan johtavan Ahlmannintien eteläpuolella. Kymintehtaan koululle on matkaa n. 2 km. Mäyränkorven päiväkoti sekä Kymintehtaan päiväkoti sijaitsevat lähietäisyydellä. Päivittäispalvelut löytyvät keskustasta.

Takaharju

Takaharjun pientaloalueen lähistöllä sijaitsevat Kymintehtaan koulu sekä päiväkoti. Okanmäen kuntopolku on aivan koulun vieressä. Kaupungin keskustaan on matkaa n. 2 km.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme