+
-+ Tulosta

Maaseudun ja kylien kehittäminen

Maaseudun kehittämiseen osallistuu osittain kaupungin rahoittama LEADER –toimintaryhmä Pohjois-Kymen Kasvu ry. Lisätietoja oheisten linkkien kautta.

Kaupunginhallitus on myöntänyt tilapäisrahoitusta (hankelainaa) kylien yhdistyksille, jotta nämä ovat voineet toteuttaa mm. toimintaryhmän välityksellä rahoitettuja EU –hankkeita.

Kannustepalkinnot

Maaseutulautakunta päätti kokouksessaan 13.9.2017 kannustepalkintojen myöntämisestä. Maatilan yrityspalkinto ja Maaseudun kulttuurimaisemakunniakirja myönnetään jatkossa vuorovuosina niin, että vuonna 2017 myönnetään Maaseudun kulttuurimaisemakunniakirja:

Maaseudun kulttuurimaisemakunniakirja myönnetään henkilölle/yhteisölle, joka on kunnostautunut esimerkillisellä tavalla Kouvolan maaseudun kulttuurimaiseman hyväksi tehdyssä työssä. Kulttuurimaisemaan kuuluvaksi katsotaan myös maisemaan vaikuttava rakennuskanta.

Maatilan yrityspalkinto myönnetään kouvolalaiselle viljelijälle, joka on onnistunut yritystoiminnassaan esimerkiksi kelpaavalla tavalla. Palkintoa myönnettäessä otetaan huomioon viljelijän harjoittama maa- ja metsätalous sekä niihin liittyvä tuotteiden jatkojalostus.

Tee ehdotus vuoden 2018 Maatilan yrityspalkinnon saajaksi.

Kannustepalkintoja on myönnetty seuraavasti:

Maaseudun kulttuurimaisemakunniakirja 2017

Kuvassa maaseudun kulttuurimaisemakunniakirjaa vastaanottamassa Juha Vainio ja Kai Paakala sekä kunniakirjan luovuttaja maaseutulautakunnan puheenjohtaja Kirsi SeppäläKuvassa Lions Club Jaala ry:stä presidentti Juha Vainio (keskellä) sekä Kai Paakala. Kunniakirjan luovutti maaseutulautakunnan puheenjohtaja Kirsi Seppälä.Vuoden 2017 maaseudun kulttuurimaisemakunniakirja myönnettiin Lions Club Jaala ry:lle monivuotisesta toiminnasta kulttuurihistoriallisen Jaalan Liikasenmäen alueen ja rakennusten kunnostamiseksi ja ylläpitämiseksi.

Aiempien vuosien maaseudun kulttuurimaisemakunniakirjan saajat:

2016 Elimäen kotiseutumuseon kannatusyhdistys ry
2015 Eeva Artimo, Kääpälä
2014 Enäjärven kyläyhdistys Sorvi ry
2013 Verlan Seudun kyläyhdistys ry
2012 Erkki ja Eija Seppälä (Selänpään asema)
2011 Juho Heikkilä, Elimäki
2010 Taito Vaija (Anttilan saha ja mylly sekä pato)

Maatilan yrityspalkinto 2018

Vuoden 2018 Maatilan yrityspalkinto myönnettiin maatalousyrittäjä Timo Vanoselle toimivan kokonaisuuden kehittämisestä perinteisen maa- ja metsätalouden rinnalle sekä paikallisen lähiruoan aseman vahvistamisesta tuottamalla, markkinoimalla ja toimittamalla ruokaperunaa kauppojen myyntipöydille. Palkintoa olivat vastaanottamassa Timo ja Marja Vanonen.


Aiempien vuosien Maatilan yrityspalkinnon saajat:

2016 Liisa Mattila
2015 Mooseksen vilja
2014 Marko Heikari
2013 Alli Marttonen
2012 Timo Nakko ja Kirsi Poikolainen
2011 Jarno Mauno ja Kikko Askola-Mauno
2010 Juhannus Niemi

Yhteystiedot

Minna Anttila
Maaseutupalvelujen päällikkö
020 615 7826
minna.anttilakouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme