Palvelu: Kouvola RRT

Kouvola mukana SuomiAreenassa

Kouvola haluaa olla mukana ajankohtaisessa, yhteiskunnallisessa keskustelussa ja edistää Kouvolan tunnettuutta ja painoarvoa kuntakentässä 21. suurimman kaupungin joukossa. Kaupunki osallistuu Porissa järjestettävään SuomiAreenaan teemalla ”Kestävän liikenteen tulevaisuutta rakennetaan nyt.”

Terminaalitoiminta käynnistyy Kouvola RRT:llä

Ensimmäinen juna uuteen rautatie- ja maantieterminaaliin saapuu maanantaina 15.5.2023. Perinteiseen kymenlaaksolaiseen teollisuusympäristöön sopivasti alueen ensimmäinen asiakas on metsäyhtiö UPM.

Suomen ensimmäinen kuivasatama Kouvola RRT on valmis

Kouvolan intermodaaliterminaali on nyt valmis. Rautatie- ja maantieterminaali Kouvola RRT:n erikoisuutena on kilometrin pituiset lastausraiteet, jotka tuovat tehokkuutta tavarajunien käsittelyyn. Hanke toteutui lähes kuusi miljoonaa euroa alkuperäistä kustannusarviota edullisemmin. Terminaali sijaitsee Kouvolan Teholan logistiikka-alueella päätieverkon ja rautatien solmukohdassa.

RR-terminaaliin ei asiaa ulkopuolisilla

Kaupunki muistuttaa, että RR-terminaaliin on pääsy ehdottomasti kielletty ulkopuolisilta. Terminaalissa on laadukas kameravalvonta, joka tallentaa erittäin tarkkaa kuvaa. Ilkivallan tekijät voidaan tunnistaa lähes varmuudella. Terminaalialueen kaikki kulkureitit on nyt suljettu ja asiatonta autoilua estämään on asennettu betoniporsaat.

Lue tuorein uutiskirje

Mitä RRT-työmaalla tapahtuu? Lue tuoreet kuulumiset RRT-hankkeesta. Nelivuotinen rakennushanke on loppusuoralla. Terminaali vahvistaa vihreän logistiikan edellytyksiä sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Suomen ensimmäinen kuivasatama sijaitsee Teholan logistiikka-alueella, jonne pääsee helposti päätieverkolta.

Kestävän logistiikan Kouvola RRT valmistumassa

Kouvola RRT rautatie- ja maantieterminaali vahvistaa vihreän logistiikan edellytyksiä sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Vastuulliset logistiikkaratkaisut ovat yhä tärkeämpiä myös yrityksille. Suomen ensimmäinen kuivasatama sijaitsee Teholan logistiikka-alueella, jonne pääsee helposti päätieverkolta. Terminaalin rakentaminen on loppusuoralla ja logistiikka-alueen yritystontit ovat varattavissa. Terminaali otetaan käyttöön ensi vuoden alussa.

Rohe suunnittelee LNG-tankkausasemaa Teholaan

Rohe Solutions Oy suunnittelee kaasun tankkausaseman rakentamista Kouvolaan. Se on varannut sitä varten Teholan alueelta 6 769 m2 tontin (Tehontie 18a). Päätös tontin varaamisesta merkitään tiedoksi teknisen lautakunnan kokouksessa 28.6.2022.

RR-terminaali valmistuu tänä vuonna

Kouvolan logistiikkakeskus laajenee, kun yhdistetyt kuljetukset mahdollistava Kouvola RRT rautatie- ja maantieterminaali valmistuu vuoden loppuun mennessä. Suomen ensimmäinen sisämaan kuivasatama vahvistaa Kouvolan roolia kansallisen ja kansainvälisen rahtiliikenteen keskuksena.

Sivun alkuun