Kouvola mukana SuomiAreenassa

Kouvolan rautatie- ja maantieterminaalin asvalttikenttä, jossa vihreä juna on saapumassa pitkille lastausraiteille.

Kouvola haluaa olla mukana ajankohtaisessa, yhteiskunnallisessa keskustelussa ja edistää Kouvolan tunnettuutta ja painoarvoa kuntakentässä 21. suurimman kaupungin joukossa. Kaupunki osallistuu Porissa järjestettävään SuomiAreenaan teemalla ”Kestävän liikenteen tulevaisuutta rakennetaan nyt.”

SuomiAreenan yleisölle avoin keskustelutilaisuus on keskiviikkona 28.6.2023, klo 14-14.45, Porin Kaupungintalon pihan lavalla. Kouvola herättelee kuulijansa ymmärtämään, miksi rahtiliikenteen muutos on Suomelle välttämätöntä, mikä ihme on kuivasatama ja miten kuivasatamat ovat tulevaisuudessa tekemässä Suomesta parempaa paikkaa yrittää ja elää.

Liikenteen renessanssi – Suomen ensimmäinen kuivasatama

Toimittaja Riku Rantala juontaa kolmiosaisen paneelikeskustelun, jonka teemat avaavat näkymiä liikenteen ja logistiikan tulevaisuuteen ja vaikutuksiin. Luvassa on inspiroivaa sisältöä vientiteollisuudelle ja kaupunkikehittäjille sekä kaikille heille, jotka aikovat joskus lomailla.

Tilaisuuden aluksi vaikuttajat Suvi Auvinen ja Hanne ”Lähiömutsi” Valtari pureutuvat ihmisten liikkumisen muutokseen siirtyessämme saastuttavasta lentoliikenteestä kestävämpiin liikkumisen muotoihin, kuten raideliikenteeseen.

Kouvolan rautuatie- ja maantieterminaalin  suuret kirjaimet terminaalin edustalla sekä mainos osallistumisesta Porin SuomiAreenaan 2023.

Toisessa osuudessa kuullaan tarkemmin Suomen ensimmäisestä kuivasatamasta eli Kouvolan konkreettisesta teosta kohti kestävämpää logistiikkaa, esittelijöinä Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka ja Railgate Finlandin toimitusjohtaja Kimmo Niemi.

Kolmannessa osiossa lavalle nousee erilaisten logististen ratkaisujen edustajia tiiviissä ja rakentavassa väittelyssä. Keskustelemassa ovat Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Minna Helle, Finavian hallituksen puheenjohtaja Kati Levoranta, Porin Sataman toimitusjohtaja Vesa Mäkilä ja Kouvola Innovationin logistiikka-alan asiantuntija Jonna Paasonen.

Sidosryhmille kutsuvierastilaisuus

SuomiAreenan paneelikeskustelun lisäksi Kouvola isännöi sidosryhmille suunnattua tilaisuutta, jossa pureudutaan syvemmälle rahtiliikenteen vihreään siirtymään ja kuivasatamien rooliin logistiikan tulevaisuudessa.

Lentämisen ja kumipyörien varaan rakentuneeseen rahtiliikenteeseen kohdistuu lähivuosina paljon muutospaineita. Tulevaisuuden rahtiliikenteen keskipisteiksi rakentuvatkin kuivasatamat, joissa tavara siirtyy rekka-autoista raiteille.

Tilaisuudessa mukana mm. apulaisprofessori Ulla Tapaninen Tallinnan yliopistosta, VR Transpointin tuotantojohtaja Kristian Jääskeläinen, asiakkuuspäällikkö Mikko Oksanen Proxion Oy:stä sekä kansanedustaja Sheikki Laakso.

SuomiAreenan tavoitteena on tuoda yhteiskunnallinen ja ajankohtainen keskustelu kaikkien ulottuville. Ohjelmaa voi seurata maksutta paikan päällä tai katsoa suorana sekä tallenteena MTV Katsomosta. SuomiAreenan tapahtumat ja sisällöt ovat kävijöille maksuttomia.

Lisätietoja:
Anne Käki, Kouvolan kaupunki, yhteyspäällikkö, puh. 020 615 8173, etunimi.sukunimi@kouvola.fi
Sanna Kauppi, Kinno, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, puh. 020 615 7284, etunimi.sukunimi@kinno.fi

Railgate Finlandin nettisivut

Ohjelma – Liikenteen renessanssi – Suomen ensimmäinen kuivasatama | SuomiAreena

Suomen ensimmäinen kuivasatama, Kouvola RRT on avattu. Se on konkreettinen ratkaisu ilmasto- ja kestävyyskriisiin. Samalla kuivasatama on apu sisämaan kasvukeskusten elinvoiman säilyttämiselle ja kasvattamiselle. Se on myös valtava investointi tulevaisuuteen. Niitä on tehtävä jatkossa muuallakin Suomessa. Kuivasatamat mahdollistavat yhteiskunnallemme luotettavat, nopeat, turvalliset ja ennen kaikkea ympäristöystävälliset kuljetukset ympäri Euroopan.

Sivun alkuun