RR-terminaaliin ei asiaa ulkopuolisilla

Kouvolan RR-terminaalin lastausraiteet ovat valmiit. Kuvassa henkilöjuna ohittaa terminaalin.

Kaupunki muistuttaa, että RR-terminaaliin on pääsy ehdottomasti kielletty ulkopuolisilta. Terminaalissa on laadukas kameravalvonta, joka tallentaa erittäin tarkkaa kuvaa. Ilkivallan tekijät voidaan tunnistaa lähes varmuudella. Terminaalialueen kaikki kulkureitit on nyt suljettu ja asiatonta autoilua estämään on asennettu betoniporsaat.

Viime aikoina Kouvola RRT:n terminaalialueelle on tunkeuduttu asiattomasti driftailemaan ja mm. aiheutettu vahinkoa asfalttikentälle. Tekijöistä on saatu kameravalvontakuvaa.

Kouvolan kaupunki korostaa, että RRT alue on rakennustyömaata, jonne on asiattomilta pääsy kielletty, kuten alueen kyltit kieltävät. Tunkeutuminen alueelle aitarakenteisiin kajoamalla, kieltomerkkien huomiotta jättäminen ja asiaton kaahailu alueella täyttää vahingonteon tunnusmerkit. Kaupunki on tehnyt asiasta tutkintapyynnön.  

Driftailua ja kaahailua on esiintynyt myös katuverkolla. Kaupunki on myös huolissaan tämän kaltaisesta liikennekäyttäytymisestä. RRT-alueelle johtavia teitä suljetaan raskasestein turhan liikenteen estämiseksi.

Terminaalin rakennusaikana on tunnistettu ilkivallan mahdollisuus ja sen vuoksi alueella on pidetty 10% valaistusta myös yöaikaan.

Lisätiedot:
Projektipäällikkö Tero Valtonen,  040 7110 886, tero.valtonen@kouvola.fi

Sivun alkuun