+
-+ Tulosta

Kulttuuri ja vapaa-aika

Kouvola tarjoaa kulttuuria teattereiden, näyttelyjen ja konserttien lisäksi monien tapahtumien muodossa. Ammattiteatterin lisäksi seudulla on useita harrastaja- ja kesäteattereita. Julkisten näyttelytilojen lisäksi taidenäyttelyitä löytää pikku puodeista esimerkiksi museokorttelista.

Tapahtumia ja toimintaa Kouvolassa

Kouvola tarjoaa kulttuuria teattereiden, näyttelyjen ja konserttien lisäksi monien tapahtumien muodossa. Ammattiteatterin lisäksi seudulla on useita harrastaja- ja kesäteattereita. Julkisten näyttelytilojen lisäksi taidenäyttelyitä löytää pikku puodeista esimerkiksi museokorttelista.

Tapahtumatarjonnasta saa lisätietoja tapahtumakalenterista. Seudun lukuisat kulttuuriyhdistykset ovat aktiivisia toimijoita. Kulttuuriiin voi sukeltaa myös kansalaisopistojen tarjonnan kautta, Kouvolan kansalaisopisto ja Kymenlaakson Opisto.

Kouvolan matkailun sivuilta löydät paljon näettävää ja koettavaa. Tässä hieman poimintoja:

Kulttuuri:

Kouvolan kirjastot ovat täynnä kiinnostavia tapahtumia. Kouvola on myös teattereiden kaupunki. Kaupungista löytyy yksi ammattiteatteri ja lukuisia harrastaja- ja kesäteattereita: Kouvolan teatteri, Anjalankosken teatteri, Kuusankosken teatteri, Mikä?-teatteri, Jokiteatteri, Voimateatteri, Jaalan nuorisoseuran teattteri, Korvenkylän kesäteatteri, Tirvan kesäteatteri ja Valkealan kesäteatteri.

Kouvolan seudulla on hyviä konserttisaleja, joissa sekä paikalliset että vierailevat tähdet esiintyvät. Seudulla toimii useita kuoroja sekä Kouvolan ja Kotkan yhteinen orkesteri, Kymi Sinfonietta. Pienempiä orkestereita ja bändejä on lukuisia. Seudun monet musiikkitapahtumat tuovat oman lisänsä musiikkielämän kirjoon, näistä saat tietoa seudun tapahtumakalenterista.

Poikilossa Kouvola-talolla on vuoden mittaan lukuisia näyttelyitä. Voit piipahtaa myös Taideruukissa Kuusankosken Kymin tehtaalla tai Taidekeskus Antareksessa viihtyisässä Sippolan kirkonkylässä.

Nähtävyyksiä:

Repoveden kansallispuisto on varmaan monille ensimmäinen mieleentuleva nähtävyys Kouvolan alueella. Lisäksi täältä löytyy mm. Verlan tehdasalue, joka on Unescon maailmanperintökohde sekä Arboretum Mustila, joka hehkuu väriloistossaan alppiruusujen kukinta-aikaan.

Vapaa-aika:

Kesäinen päivä hurahtaa lapsiperheille tutussa Tykkimäen Huvipuistossa. jonka vierestä löytyy nyt myös vesipuisto Aquapark lukuisine vesiliukumäkineen.

Elokuvia tarjoaa Kino 123 Kauppakeskus Veturissa sekä Studio123 Kuusankoskella

Lisäksi kaupungissa toimii kaksi elokuvakerhoa. Anjalankoskella toimiva Opistokino järjestää elokuvanäytöksiä ja sen ohjelmisto on nähtävissä Kymenlaakson Opiston sivuilla. Elokuvakerho Edvin järjestää näytöksiä Kuusankoskella Studio 123:ssa, ohjelmisto Edvinin sivuilla.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme