Blogikirjoitukset

Arvoista emme tingi

Niin sovimme pian neljä vuotta sitten, valtuuskauden alkutaipaleella. Osana kaupungin strategiaa, hyväksyimme valtuustossa myös kaupungin arvomaailman. Tosissaanko sitä oltiin - usein sitä pohdin. Itse sitä olin, ehkä turhankin innostuneena siitä, että pääsen kehittämään tätä hienoa kaupunkia näiden arvojen pohjalta.

Mukavaa vappua, pidetään lippu korkealla!

Suomi juhlii jälleen vappua: työväen, ylioppilaiden ja kevään juhlaa. Nyt juhlimme perhepiireissä, emmekä keräänny kaupungin kaduille, toreille, ravintoloihin tai muihinkaan julkisiin tiloihin. Tämä vaatii meiltä jokaiselta itsekuria. Koronaväsymys iskee viimeistään juhlan kynnyksellä. Suomen tilanne koronaviruksen suhteen on ehkä parempi kuin aiemmin ennustettiin.

Kuukausi koronaa

Kouvola poikkeusoloissa Ensimmäinen viikko. Kuukausi sitten 9.3.2020 oli normimaanantai, vaikkakin koronakeskustelujen määrä kasvoi jatkuvasti. Työpäivä käynnistyi aikaisin ja päättyi illalla…

11.11.2019 Talous, säästöt, palveluverkko, loma.

Iän myötä aika kulkee aina vain nopeammin. Jäin myös 14.10., julkaistuani ensin edellisenä perjantaina (11.10.) palveluverkkoesitykseni, myöhäiselle kahden viikon kesälomalle. Selitystä, mutta yritän perustella, miksi blogistani ei ole kuulunut viikkoihin mitään.

7.–13.10.2019 Säästöt, palveluverkko, ministerivierailu, asuntomessujen tilinpäätös, palveluverkkoinfo, mediainfo.

On varmasti sanomattakin selvää, että koko kulunutta viikkoa kuvasi kaupungin lisäsäästökeinojen selvittäminen ja palveluverkkojen tarkastelu. Nostan niihin liittyvän pohdinnan lisäksi tässä esille muutaman hetken viikosta. Perjantaihin tiivistyi valmistelutyö kaupungin talouden sopeuttamistoimenpide-esitysten osalta ja tiedän, että päiväkirjablogini tuntuu vierähtävän tässä kiireessä viikkoblogiksi. Ehkä se tuo tähän kirjoittamiseen kuitenkin jonkinlaista syvyyttä enemmän.

1.10.–6.10.2019 Palveluverkkovalmistelu. Mansikkamäen 4. Luokkalaisten lukuhetki. Liikuntaseurojen tapaaminen. Palveluverkkoinfo Anjalankoskella. Henkilöstöinfo. Paljon muuta.

Sunnuntai-ilta. Tämä viikko meni todella nopeasti ja jatkuva kiire kuvaa sitä. Keräsin viikosta muutaman noston kärkeen. Koko viikkoa, viikonloppua myöten, kuvasi tietenkin palveluverkkovalmistelu. Minun tavoitteeni on edelleen jakaa esitykseni ensi viikon perjantaina 11.10. aamuvarhaisella luottamushenkilöille ja tämän jälkeen kuntalaisille ja medialle.

30.9.2019 Pohdintaa. Maakunta.

Viime viikkoina on keskusteltu niin julkisuudessa kuin suljettujen ovien takana maakuntarajoista Kaakkois-Suomessa. Oman käsitykseni mukaan asian nosti ensimmäisenä esille Puumalan kunnanjohtaja. Tämän jälkeen, ja varsin nopeasti, Etelä-Karjalan maakuntaliiton johtaja tarttui aiheeseen. Toimittajat ovat kyselleet niin virkamiesten kuin poliittisten päättäjien näkemyksiä. Näkökulmia on noussut niin Kymenlaaksosta, Etelä-Savosta kuin Etelä-Karjalastakin.

22.9.2019 Palveluverkkovalmistelu. Avustukset. Puheluita.

Kirjoitan muutaman päivän viiveellä ja palaan nyt perjantaihin. Minulla oli perjantaina hyvin harvinainen päivä siinä mielessä, että olin putsannut kalenterini kokonaan, jotta pystyin keskittymään palveluverkkojen läpikäymiselle ja talouden tunnuslukujen perkaamiseen.

18.9.2019 Investoinnit. Voimaannuttava puhelu.

Olemme valmistelleet pohjia ensi vuoden investointien osalta niin toimialoilla kuin konsernihallinnossa. Tänään keskustelimme vielä keskeneräisestä investointisuunnitelmasta kaupunginhallituksen iltakoulussa. Keskustelu oli…

16.–17.9. Normimaanantai. Palveluverkkovalmistelu. Yt-neuvottelut. Kymenlaakson vammaisneuvostojen tapaaminen.

Taas mennyt kaksi päivää. Eilinen, maanantai, oli melko tavanomainen. Viisi tuntia kokouksia. Puheenjohtajiston listapalaveri jäi väliin maakuntakokousten takia. Kokoustunteja olisi siis ollut vielä muutama lisää, jos olisimme aloittaneet aamun listapalaverilla. Kun päivän työtunneista vähintään puolet täyttyy kokouksista, on tärkeää, että ne vedetään tiiviisti, asiassa pysyen.

Sivun alkuun