22.9.2019 Palveluverkkovalmistelu. Avustukset. Puheluita.

Kirjoitan muutaman päivän viiveellä ja palaan nyt perjantaihin. Minulla oli perjantaina hyvin harvinainen päivä siinä mielessä, että olin putsannut kalenterini kokonaan, jotta pystyin keskittymään palveluverkkojen läpikäymiselle ja talouden tunnuslukujen perkaamiseen.

Kaupungin avustusten yhteissumma on huomattava, lähes kymmenen miljoonaa euroa. Toinen mokoma tulee lapsiperheiden avustuksista, mutta en kirjoita nyt niistä. Avustustenkin osalta on tehtävä karsintaa. Avustukset jakautuvat eri lautakuntien alle. Huomiota herättävää on, että pidämme avustustenkin kautta osittain elossa nykyistä palveluverkkoa, joka perustuu vahvasti vanhoihin kuntarajoihin. Eli kaupungin säästötoimenpiteet tulevat kohdistumaan myös hyvin laaja-alaisesti kaikkiin avustuksiin ja yhteistyösopimuksiin, mikäli virkamiesvalmistelun esitykset hyväksytään. Toisaalta lähtötilanne on monen avustuksen osalta hyvä siinä mielessä, että kaupunki on tukenut varsin avokätisesti toimintoja ja nyt valmisteltavan päivityksen kautta olemme käsitykseni mukaan lähempänä keskivertokaupunkeja avustusten suhteen. Tämäkin on osaltaan kaupungin talouden tervehdyttämistä.

Kävin myös keskusteluja luottamushenkilöiden kanssa viikonlopun aikana. Siihen osioon palaan myöhemmin, siltä osin kun niin asiasta sovin.

Viikonloppuuni mahtui myös paljon ulkoilua luonnossa lasten ja koiran kanssa. Huomenna illalla kaupunginvaltuusto.

Marita Toikka
Kaupunginjohtaja
Kouvolan kaupunki

Muut blogikirjoitukset löytyvät täältä

Sivun alkuun