Mukavaa vappua, pidetään lippu korkealla!

Suomi juhlii jälleen vappua: työväen, ylioppilaiden ja kevään juhlaa. Nyt juhlimme perhepiireissä, emmekä keräänny kaupungin kaduille, toreille, ravintoloihin tai muihinkaan julkisiin tiloihin. Tämä vaatii meiltä jokaiselta itsekuria. Koronaväsymys iskee viimeistään juhlan kynnyksellä. Suomen tilanne koronaviruksen suhteen on ehkä parempi kuin aiemmin ennustettiin.

Kymenlaaksossa olemme malttaneet noudattaa rajoituksia ja säästyneet ainakin toistaiseksi varsinaiselta koronaepidemialta. Kiitos tästä kaupunginjohtajana kaikille kouvolalaisille. Ei romuteta hyvää suuntaa edes juhlan huumassa.

Itselleni vappu on merkinnyt pitkälti juhlaa perheen ja ystävien parissa, aikoinaan opiskeluriennoissa, myöhemmin myös virkatehtävissä. Nyt rentoudumme pienen perheemme kesken, ilman mitään muuta. Näin on hyvä.

Tänä vuonna haluan nostaa juhlassamme esille kaupunkimme henkilöstön. Meillä jokaisellahan on oma käsityksensä kaupungin henkilöstöstä. Meistä jokainen myös katsoo oikeutuksekseen ottaa kantaa kaupungin henkilöstöön, usein suorana palautteena.

Kaupungin henkilöstö on nopeasti, kiireessä ja paineen alla, muuttanut toimintatapojaan niin, että kaupungin palvelut on pystytty hoitamaan myös poikkeusolojen aikana olosuhteiden edellyttämällä tavalla. Henkilöstölle on tullut myös uusia tehtäviä suoritettavaksi, ja niihin on ilmoittautunut vapaaehtoisia tekijöitä.

Teimme henkilöstökyselyn koronavirusepidemiaan varutumisesta huhtikuun aikana. Vastauksia tuli yhteensä 604. Saimme kokonaiskuvaa hyvin sujuneista asioista, rasitustekijöistä ja tulevaisuutta koskevista odotuksista.

Kyselyn avoimeen palauteosioon oli kirjattu tsemppiviestejä:

”Tsemppiä kaikille tähän poikkeusaikaan, huomenna on uusi päivä.”
”Toivon kaikille jaksamista ja pidetään lippu korkealla. Kyllä tästä vielä noustaan!! Tsemppiä kaikille!”
”Samassa veneessä ollaan. Kaikille uutta ja outoa. Pidetään huolta itsestä ja toisistamme.”

Julkisuudessa on keskusteltu viime viikkoina koronakriisin aikana pintaan nousseesta yhteisöllisyydestä ja välittämisestä. Nuo edellä avaamani tsemppiviestit osaltaan todistavat tätä ilmiötä. Henkilöstömme, joka on taipunut viime aikoina moneen, osa jopa omasta terveydestään huolestuneena, jaksaa tsempata vieruskaveriaan ja palvella kaupunkilaisiamme. Ei oteta tätä porukkaa itsestäänselvyytenä: ilman kaupungin ammattitaitoista ja osaavaa henkilöstöä moni asia jäisi tekemättä.

Itse haluan lausua nöyrän kiitokseni henkilöstöllemme. KIITOS. Te teette tästä kaupungista palveluiden osalta kaupungin, jossa on hyvä elää ja yrittää.

Iloista vappua jokaiselle!

Marita Toikka
Kaupunginjohtaja

 

Lue muita kaupunginjohtajan blogikirjoituksia

Sivun alkuun