Arvoista emme tingi

Niin sovimme pian neljä vuotta sitten, valtuuskauden alkutaipaleella. Osana kaupungin strategiaa, hyväksyimme valtuustossa myös kaupungin arvomaailman. Tosissaanko sitä oltiin - usein sitä pohdin. Itse sitä olin, ehkä turhankin innostuneena siitä, että pääsen kehittämään tätä hienoa kaupunkia näiden arvojen pohjalta.

Arvomaailmassamme linjasimme niin keskinäisiä työtapojamme kuin toimintaamme kaupunkilaisten parhaaksi. Palveluammatissa kaupunginlaisten parhaaksi – sitähän tämä työ kaupungin palveluksessa, virkamiehenä, työntekijänä tai luottamushenkilönä, loppujen lopuksi on.

Tätä palvelutyötämme koskee vastuullinen yhteistyö. Sen piti ilmetä niin keskinäisenä arvostuksena, avoimena tiedonkulkuna kuin sujuvana tekemisenäkin. Mieleeni tulee yksi puolivallaton valtuutettu, josta kovasti pidän. Hän ehkä tässä kysyisi; ”Miten tää niiku sin mielest oikein men”. – Niinpä.

Valmistelemme nyt tämän valtuustokauden viimeistä talousarviota. Kesällä uusi valtuusto jatkaa talousarvion linjausten mukaisesti eteenpäin. Olemme saaneet tällä valtuustokaudella paljon aikaan, tosin emme riittävästi. Olemme pystyneet tervehdyttämään rakenteitamme, kehittämään sähköistä asiointia ja karsimaan säästöpaineiden takia lähes kaikesta niin henkilöstöstä kuin hankinnoista ja palvelujen ostoista sekä toimialojen joka ikiseltä kustannuspaikalta. Kaupungin oma kehittämistyö on jossain määrin tyydyttävää. Kaupungin omat elinkeinopoliittiset investoinnit ovat olleet varsin kunnianhimoisia, mutta se ei riitä. Kaupunkimme huutaa yksityisiä investointeja ja uusia yrittäjiä yrittämään ja luottamaan siihen, että olemme hyvä yhteistyökumppani ja yritysten kasvualusta.

Yksi tärkeimmistä asioista organisaation menestymisessä on, miten innostuneita sen jäsenet ovat työhönsä. Innostus vaatii tervettä arvopohjaa. Ei tingitä arvoistamme. Vain keskinäisellä yhteistyöllämme pystymme tarjoamaan kaupunkilaisillemme parasta palvelua, luomaan liiketoimintaa kasvattavaa ja kysyntää luovaa palvelualustaa nykyisille ja uusille yrityksille.
Yhdessä voimme innostua tai sen innostuksen toisiltamme tappaa. Kaupungin menestyminen on monesta tekijästä kiinni. Tartutaan näihin menestyksen tekijöihin innostuneena arvoistamme tinkimättä.

Marita Toikka
Kaupunginjohtaja

 

Lue kaupunginjohtajan blogia

Sivun alkuun