18.9.2019 Investoinnit. Voimaannuttava puhelu.

Olemme valmistelleet pohjia ensi vuoden investointien osalta niin toimialoilla kuin konsernihallinnossa. Tänään keskustelimme vielä keskeneräisestä investointisuunnitelmasta kaupunginhallituksen iltakoulussa. Keskustelu oli oikein hyvää. Koen, että meillä on yhteinen tahtotila luottamushenkilöiden ja virkamiesten kesken investointien osalta; Keskitymme nyt erityisesti kouvolalaisia palveleviin investointeihin, kuten uusiin kouluihin ja päiväkoteihin. Elinkeinopoliittiset investoinnit pohditaan hyvin tarkkaan. Ensi vuodelle valmistelemme tässä vaiheessa vain yhden elinkeinopoliittisen investoinnin jatkoa eli RRT-hanketta. Hankkeesta on avaava kirjoitus myös juuri ilmestyneessä asukaslehdessämme. Silti tuntuu, ettemme osaa jakaa tietoa hankkeesta vieläkään liikaa. Töitä tämän eteen teemme ja lisäämme viestintäämme resurssiemme puitteissa kaiken aikaa.

Sain myös keskellä päivää hyvin voimaannuttavan puhelun. Oletan, että meillä jokaisella on joku voimanlähde elämässämme, jolla jaksamme pyörittää arkeamme ja toisaalta uskoa tulevaisuuteen. Toivon, että jokaisella on se oma voimanlähteensä, mistä ammentaa, eikä ainakaan minun ole tarvetta pyrkiä tarjoamaan omia vaihtoehtojani muille tai pitää niitä parempina. Minun voimanlähteeni ovat hyvin yksinkertaisia, luonto ja oma uskoni johonkin suurempaan, hyvään ja oikeudenmukaisuuteen.

Olemme olleet perhe-elämässämme sen verran onnekkaita, että olemme saaneet oman perhepapin jo näiden reilun kahden vuoden aikana täällä uudessa kotikaupungissamme. Toissailtana mietin häntä siivotessani keittiötä ja eilen hän soitti minulle, kuin olisi kuullut ajatukseni, kertoen seurakunnan rukoilevan voimaa tähän työhöni nyt, kun paineet ja kritisointi kohdistuu väistämättä minuun muutoksen edessä. Se lämmitti minua suuresti ja toisaalta se vahvisti omaa uskoani juuri siihen ”johonkin suurempaan”, joka pitää minusta huolta.

Marita Toikka
Kaupunginjohtaja
Kouvolan kaupunki

Muut blogikirjoitukset löytyvät täältä

Sivun alkuun