Blogikirjoitukset

Uusia alkuja ja ennakkoluulotonta yhteistyötä

Kaupunki yksinään ei voi Kouvolan menestykseen vaikuttaa, vaan yhteistyössä luomme ihmisille ja yrityksille onnistumisen edellytyksiä. Uusi alku Kouvolassa -kampanja ja Talenttimagneetti-hanke ovat hyviä esimerkkejä siitä, mitä käytännössä Kouvola-brändin kehittämisessä teemme.

Kehittämässä Kouvolaa kestäväksi matkailukohteeksi

Mie olen kotoisin tuolta Lapinmailta ja tulin tänne kauas etelään tuomaan tuolla pohjoisessa karttunutta osaamistani ja näkemyksiäni Kouvolan seudun matkailun kehittämiseen. Olen aloittanut toukokuussa työt Kouvolan kaupungilla projektipäällikkönä keväällä käynnistyneessä vastuullisen matkailun hankkeessa.

Kimolan kanavan uusi elämä

Alkuperäinen Kimolan uittokanava otettiin käyttöön jo 1960-luvulla, jolloin kanavalla helpotettiin puutavaran uittoa Päijänteeltä Kymijoen varren tehtaisiin. Veneillä ei ollut pääsyä kanavaan. Tukinuitto väheni 1990-luvulla ja viimeiset puut uitettiin kanavasta vuonna 2002.

Nyt Kimolan kanava elää uutta elämää ja tukkien sijaan kanavalla liikkuvat veneet. Kanava avattiin veneliikenteelle 3.8.2020. Ja kyllä sitä oli odotettukin.

Ansaitsemme Kouvolan, jossa mahdollisimman moni voi hyvin

Päihde-ja peliongelmien vaikutukset yhteiskunnassa ovat valtavia ja ne koskettavat kaikkia ikään tai sosiaaliseen asemaan katsomatta. Ehkäisevän päihdetyön visiona Kouvolassa on, etteivät päihteet ole laajamittainen ongelma. Tiedämme, että ajoissa toimiminen tuo säästöjä. Kunnan jokaisen päätöksentekijän ja virkamiehen ehkäisevän päihdetyön edistämispäätöksellä on iso vaikutus.

Yhteinen Kouvola, miten voin olla siinä mukana?

Tänä vuonna tehdään yhdessä osana laajempaa hyvinvointikertomusta Kouvolan osallisuussuunnitelma, jossa kerrotaan osallisuuden painopisteistä ja kehittämisestä neljän vuoden aikana. Suunnitelmassa tuodaan esille myös Kouvolan kaupungin osallistumismahdollisuuksia. Aluetoimikunnissa on suunnitteilla monia hankkeita. Tapahtumat odottavat koronatilanteen helpottumista. Tänä vuonna aloittaa uusi valtuusto ja uudet aluetoimikunnat, joihin haetaan jäseniä elokuussa.

Arvoista emme tingi

Niin sovimme pian neljä vuotta sitten, valtuuskauden alkutaipaleella. Osana kaupungin strategiaa, hyväksyimme valtuustossa myös kaupungin arvomaailman. Tosissaanko sitä oltiin - usein sitä pohdin. Itse sitä olin, ehkä turhankin innostuneena siitä, että pääsen kehittämään tätä hienoa kaupunkia näiden arvojen pohjalta.

Mukavaa vappua, pidetään lippu korkealla!

Suomi juhlii jälleen vappua: työväen, ylioppilaiden ja kevään juhlaa. Nyt juhlimme perhepiireissä, emmekä keräänny kaupungin kaduille, toreille, ravintoloihin tai muihinkaan julkisiin tiloihin. Tämä vaatii meiltä jokaiselta itsekuria. Koronaväsymys iskee viimeistään juhlan kynnyksellä. Suomen tilanne koronaviruksen suhteen on ehkä parempi kuin aiemmin ennustettiin.

Arjen sankareita

Kukaan meistä ei varmasti olisi uskonut joutuvansa tällaiseen tilanteeseen elämänsä aikana.
Lähes kaiken liikenteen pysähtyminen globaalissa ja kiihkeärytmisessä maailmassamme, eristäytyminen kotiin, työskentely kotona tai työn loppuminen, ehkä sairastuminenkin…mitä nyt tapahtuu? Miten tässä tilanteessa pärjätään? Kaikki kävi niin nopeasti, että yleinen hämmennys on vielä suuri.