Blogikirjoitukset

Kouvola – paikka asumisen mahdollisuuksille

Yksi Kouvolan lyömättömiä etuja on kaupunkimme monipuolisuus. Se näyttäytyy myös erilaisina asumisen vaihtoehtoina: olipa haaveesi oma tupa ja perunamaa, oma rauha taajamissa lähellä palveluita tai moderni kaupunkiasuminen, voit toteuttaa unelmasi Kouvolassa.

Sinäkin saatat tehdä ehkäisevää päihdetyötä

Päihdehaittojen ehkäiseminen ja hyvinvoinnin edistäminen eivät ole vain työtä. Ne ovat välittämistä ja huolehtimista, mitä voi tehdä kuka tahansa ja missä tahansa. Ehkäisevän työn voi ajatella olevan tukea ja apua ajoissa, olipa tuen antajana sitten ammattilainen tai läheinen, tuttava tai naapuri. Joskus tarvitaan kuuntelijaa, joskus apua arkiseen tilanteeseen tai yksinäisyyden vähentämiseen. Aito kontakti syntyy läsnäolosta ja kyvystä kohdata ihminen sellaisenaan. Ehkäisevä työ on ennen kaikkea perusasioista huolehtimista ja myös mahdollisten haittojen vähentämistä.

Tapahtumien e-Messuilla visioidaan tulevaisuuden tapahtumia

Mitä tarkoittaa XR? Millaisia ovat tulevaisuuden tapahtumat? Kaupungintalon juhlasalissa ja sinisellä matolla järjestetään tiistaina 5.4.2022 Tapahtumien E-messut klo 12.00–16.30. Kaupunginjohtaja Marita Toikka avaa puheenvuorot klo 13.00.

Kouvolassa on mahdollisuuksien markkinat osaajille

Toivomme Kouvolaan ja Kymenlaakson uusia osaajia monille eri aloille. Osaajapula ei ole erityisesti Kouvolan tai Kymenlaakson ongelma, vaan myös muut alueet niin Suomessa kuin ulkomaillakin kilpailevat työntekijöistä.

Vaikuttajayhteistyö ja uudenlaiset viestinnän menetelmät

Viime ja edellisen kesän aikana moni on tutustunut ensimmäistä kertaa kotimaan matkailukohteisiin ja lähiympäristönsä matkailutarjontaan. Koronan myötä kotimaan matkailuun on kannustettu. On myös tärkeää, että kohteet ja palvelut löytää helposti verkosta. Digitalisaation vaikutus matkailualaan on valtava ja myös alueen yrityksiä on kannustettu panostamaan voimakkaammin digitaaliseen saavutettavuuteen ja sähköisen markkinaosuuden kasvattamiseen.

Muutos – neljä prosenttia yläviistoon

”Kaikki virtaa, mikään ei ole pysyvää”, mietiskeli muutama sata vuotta ennen ajanlaskun alkua filosofi Herakleitos. Vaikka elämänpolkumme on esittänyt runsaasti todisteita tämän puolesta ja vähemmän tätä vastaan, on muutos useimmille vähintään haastavaa ja vastavirtaan uimisyrityksiäkin nähdään aina.

Tervetuloa sujuvaan arkeen!

Kouvolan ja Kymenlaakson alueelle kaivataan lisää asukkaita ja työpaikka on usein syy asuinpaikan valinnalle. Houkuttelevat työnteon sekä asumisen mahdollisuudet vaikuttavat muuttopäätöksiin. Kouvolan kaupungin koordinoima Talenttimagneetti – osaajien houkuttelun käynnistäminen –hanke (EAKR) on tuottanut sisältöjä ja videoita, joilla tuetaan yritysten rekrytointeja ja nostetaan esille tarinoita, tekoja ja sitä hyvää mitä meillä täällä on.

Kymenlaakso – monien mahdollisuuksien matkailumaakunta

Kymenlaaksosta löytyy lukuisia ainutlaatuisia ja elämyksellisiä luonto- ja kulttuurikohteita sekä monipuolinen palvelutarjonta, joiden uskon vetoavan yhä kasvavissa määrin myös kansainvälisiin matkailijoihin tulevaisuudessa.

Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät 2024 Kouvolaan Kymen Yrittäjien ja Kouvolan kaupungin tiiviillä yhteistyöllä

Suomen Yrittäjät myönsi Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät 2024 Kouvolaan. Valtakunnallisesti merkittävän ja ison tapahtuman hakemisessa tehtiin vahvaa yhteistyötä alusta alkaen. Kymen Yrittäjien ensimmäisestä yhteydenotosta lähtien yhteistyöprojekti käynnistyi vauhdilla. Kaupunki tuki ja auttoi tapahtuman hakijaa VisitKouvolan olemassa olevan tapahtumayhteistyön toimintamallin avulla. Tapahtumajärjestäjälle on arvokasta tietää jo hakuvaiheessa, miten kaupunki voi olla yhteistyössä ja tukemassa koko tapahtumaprosessia alusta loppuun saakka.

Sivun alkuun