Blogikirjoitukset

Toimelias syksy Kouvolan viestinnässä – tutustu nostoihin!

Taas on tullut aika täräyttää ilmoille Kouvolan kaupungin viestinnän ja markkinoinnin ajankohtaiskatsaus, jonka olemme koonneet Viestintä ja VisitKouvolan sekä Kouvola Innovation Oy:n kollegoiden kanssa. Oheiset nostot näkyvät eri kohderyhmille – jokin toimenpide on kohdistettu asukkaille, jokin ensisijaisesti Kouvolan ulkopuolelle. Tästä syystä pidämme tärkeänä kokonaiskuvan avaamista, sillä kukaan meistä ei kuulu kaikkien toimenpiteiden kohderyhmiin.

Kouvola näkyy ja kuuluu kesällä

Kouvola näkyy paikallisesti sekä kaupungin ulkopuolella lähikuukausina. Erityisesti matkailumarkkinointi on aktiivista kesäkautena. Kokosimme Viestintä ja VisitKouvola-tiimin toimesta tietoa tulevista näkyvyystoimenpiteistä.

Kouvola – paikka asumisen mahdollisuuksille

Yksi Kouvolan lyömättömiä etuja on kaupunkimme monipuolisuus. Se näyttäytyy myös erilaisina asumisen vaihtoehtoina: olipa haaveesi oma tupa ja perunamaa, oma rauha taajamissa lähellä palveluita tai moderni kaupunkiasuminen, voit toteuttaa unelmasi Kouvolassa.

Sinäkin saatat tehdä ehkäisevää päihdetyötä

Päihdehaittojen ehkäiseminen ja hyvinvoinnin edistäminen eivät ole vain työtä. Ne ovat välittämistä ja huolehtimista, mitä voi tehdä kuka tahansa ja missä tahansa. Ehkäisevän työn voi ajatella olevan tukea ja apua ajoissa, olipa tuen antajana sitten ammattilainen tai läheinen, tuttava tai naapuri. Joskus tarvitaan kuuntelijaa, joskus apua arkiseen tilanteeseen tai yksinäisyyden vähentämiseen. Aito kontakti syntyy läsnäolosta ja kyvystä kohdata ihminen sellaisenaan. Ehkäisevä työ on ennen kaikkea perusasioista huolehtimista ja myös mahdollisten haittojen vähentämistä.

Tapahtumien e-Messuilla visioidaan tulevaisuuden tapahtumia

Mitä tarkoittaa XR? Millaisia ovat tulevaisuuden tapahtumat? Kaupungintalon juhlasalissa ja sinisellä matolla järjestetään tiistaina 5.4.2022 Tapahtumien E-messut klo 12.00–16.30. Kaupunginjohtaja Marita Toikka avaa puheenvuorot klo 13.00.

Kouvolassa on mahdollisuuksien markkinat osaajille

Toivomme Kouvolaan ja Kymenlaakson uusia osaajia monille eri aloille. Osaajapula ei ole erityisesti Kouvolan tai Kymenlaakson ongelma, vaan myös muut alueet niin Suomessa kuin ulkomaillakin kilpailevat työntekijöistä.

Vaikuttajayhteistyö ja uudenlaiset viestinnän menetelmät

Viime ja edellisen kesän aikana moni on tutustunut ensimmäistä kertaa kotimaan matkailukohteisiin ja lähiympäristönsä matkailutarjontaan. Koronan myötä kotimaan matkailuun on kannustettu. On myös tärkeää, että kohteet ja palvelut löytää helposti verkosta. Digitalisaation vaikutus matkailualaan on valtava ja myös alueen yrityksiä on kannustettu panostamaan voimakkaammin digitaaliseen saavutettavuuteen ja sähköisen markkinaosuuden kasvattamiseen.

Muutos – neljä prosenttia yläviistoon

”Kaikki virtaa, mikään ei ole pysyvää”, mietiskeli muutama sata vuotta ennen ajanlaskun alkua filosofi Herakleitos. Vaikka elämänpolkumme on esittänyt runsaasti todisteita tämän puolesta ja vähemmän tätä vastaan, on muutos useimmille vähintään haastavaa ja vastavirtaan uimisyrityksiäkin nähdään aina.

Sivun alkuun