Etätyöajan yhteisöllisyys ja tiimikaveruus

Sain vuoden 2021 alussa liudan uusia tiimikavereita, kun siirryin VisitKouvola-tiimin mukana Kinnosta Kouvolan kaupungille ja yhdistyimme viestintä-tiimin kanssa

Uusiin työkavereihin tutustuminen koronavuonna on ollut kovin erilaista, kun aiemmin tuttua vaivatonta kanssakäymistä yhteisillä ruokatauoilla ja työhuoneiden oven suussa ei ole ollut. Siksi onkin ollut tarpeen keksiä uusia mukavia ja turvallisia tapoja luoda ja ylläpitää yhteishenkeä. Työskentelen tiimissä assistenttina ja ”yleisnais-Jantusen” toimenkuvani on laaja. Olen luonteeltani sosiaalinen, optimistinen ja empaattinen, joten työyhteisön hyvinvoinnista ja viihtymisestä huolenpitäminen on minulle luontaista. Nappaa meidän kokemuksistamme vinkkejä omaan etätyöyhteisöösi.

Kaksi kuksaa ja kermavaahtoa

Etäkahvia (ja pullaa)

Joka arkiaamu ja iltapäivä tiimillämme on yhteinen etäkahvipaussi, jossa saa piipahtaa vapaasti ehtiessään. Kahvipausseilla keskustelemme ajankohtaisista asioista, välillä sivutaan vähän työasioita ja toisinaan vertaillaan hiihtokilometrejä. Itse en ole hiihtäjä vaan herkkusuu, joten jos menen kahville, minulta tavallisesti kysytään, mitäs pullaa minulla juuri nyt on kahvin kera!

Salaisuuksia lounaalla

Keväällä pidimme tutustumistunnin yhdistettynä etälounaaseen. Ruokailimme yhdessä linjoilla ja jokainen tiimikaveri sai pitää yhden minuutin puheenvuoron, jonka aikana kertoi itsestään 5 satunnaista faktaa. Puheenvuoron aikana näytettiin myös mahtavia kuvia. Wow mitä salaisuuksia paljastuikaan! Nimiä mainitsematta tiimistämme löytyy mm. intohimoinen puutarhuri, wannabe-kirjastontäti ja entinen radiomoguli.

Vappuetkot

Vappuaattona kokoonnuimme saman Teams-linjan ääreen hulluttelemaan naamiaisasuissa, munkkisokerit suupielissä ja katsoimme Youtubesta jokainen omalta koneeltaan Kouvolan Teatterin vappushown. Linjoilla raikui nauru ja chat-kentässä vilisivät kommentit. Oltiin yhdessä saman asian ja fiiliksen äärellä vaikka erikseen.

Kisastudio

Syyskuussa jännäsimme linjoilla, miten Kouvolan käy Kuntamarkkinoinnin SM-kisoissa. Pidimme Teamsissa kisastudiota ja peukkuja pystyssä koti-Kouvolalle. Uusi alku Kouvolassa –kampanjamme sai kisoissa kunniamaininnan ja hurraa-huutomme raikuivat luureissa!

Elämäni runot

Runebergin päivää varten ideoimme Elämäni biisi –hengessä Elämäni runot –tilaisuuden, jossa muutama tiimikaveri paljasti suosikkirunonsa tai lyriikkansa ja muut arvuuttelivat niitä. Kysypäs Runebergin hengessä työkaveriltasi tämän lempirunoa ja voit saada aikaan upeita keskusteluja. Tämä idea syntyi muuten etäkahvitauolla eräänä tammikuisena perjantaina!

Etäempatiaa

Etätyöaikana ei helposti huomaa työkaverin apeaa mieltä tai väsynyttä olemusta. Kannustan laittamaan työkaverille silloin tällöin chattiin kysymyksen mitä kuuluu, miten voit, voinko auttaa. Tai rimpauta puhelu ja kuulostele, kaipaisiko hän tänään etälounasseuraa vai olisiko after workien tarve jo akuutti. Kun työkaverien kanssa juttelee muistakin kuin työasioista ja tutustuu sillä tavoin kollegaansa, uskon että työntekokin etenee yhdessä sujuvammin. Ja bonuksena takataskuun saa tiedon, keneltä kysyä vinkit parhaisiin hiihtolatuihin – tai kylän maukkaimpiin hillomunkkeihin.

Tiina Vainio, assistentti
Viestintä ja VisitKouvola

Tiina Vainio vapputunnelmissa

 

Sivun alkuun