Tapahtumien e-Messuilla visioidaan tulevaisuuden tapahtumia

Mitä tarkoittaa XR? Millaisia ovat tulevaisuuden tapahtumat? Kaupungintalon juhlasalissa ja sinisellä matolla järjestetään tiistaina 5.4.2022 Tapahtumien E-messut klo 12.00–16.30. Kaupunginjohtaja Marita Toikka avaa puheenvuorot klo 13.00.

Tapahtuma-alan yrityksiä sekä striimauksen ja median ammattilaisia kokoontuu esittelemään visioitaan tulevaisuuden tapahtumista. Puheenvuoroissa kerrotaan myös tarkemmin siitä, mitä tarkoittaa XR?

Valtakunnallisia kärkinimiä sekä paikallisia ammattilaisia

Pääpuhujana sarjayrittäjä ja tekoälyn sekä robotiikan ammattilainen Juho Peltomaa kertoo näkemyksiään siitä, mihin suuntaan tapahtumat ovat kehittymässä tulevaisuudessa. Tekninen kehitystuottaja Antti Immonen Yleisradiosta kertoo kokemuksia ja visioita XR/AR -teknologian esiinmarssista mediatuotannoissa. Hänen mukaansa tapahtumat ja Mediatuotanto ovat siirtymässä paljon puhuttuun XR aikaan. Laura Olin ZOANista kertoo kokemuksia pelimoottori pohjalaisista virtuaalitapahtumista käytännössä. ZOANilla on monipuolinen kokemus erilaisten virtuaalitapahtumien toteutuksesta. Tapahtumien e-Messuilla esiintyvät paikalliset yritykset esittelevät tapahtuma-alaan sekä striimauksiin liittyviä kokemuksiaan sekä teknisiä ratkaisuja. Koko ohjelma löytyy osoitteesta www.kouvola.fi/e-messut.

Jufo Peltomaa
Tapahtumien e-Työkalupakki julkistetaan

Tapahtuma-ala on kärsinyt pandemiasta todella paljon. Kuitenkin myös kehittämistoimet ovat edenneet aimo harppauksen. Tapahtumia Striimataan hyödyntäen monenlaisia tekniikoita, joita on aiemmin käytetty pääosin elokuvateollisuudessa ja video tuotannoissa. Pandemian ”varjossa” on koottu Kouvolan kaupungin nettisivuille Tapahtumien e-Työkalupakki.

− Tapahtumien e-Työkalupakilla autetaan tapahtumajärjestäjiä löytämään tarvittavat yhteystiedot sekä linkit sähköisiin lupamenettelyihin yhdestä paikasta, kertoo asiantuntija Reijo Saksa Kouvolan kaupungin Viestintä&Visitkouvola –yksiköstä. Sieltä löytyy maksutonta mediamateriaalia, linkkejä tapahtumatiloihin sekä tapahtuma-alan ja striimauksen alueellisiin yrityksiin yhdestä paikasta, jatkaa Saksa.

Asiakastilaisuudet etänä maailmalle

Useilla vientiyrityksillä on tässä uudessa maailmantilanteessa vaikeuksia järjestää asiakastilaisuuksia maapallon toisella puolella. Nykyisillä teknisillä ratkaisuilla pystytään kuitenkin järjestämään monipuolisia, näyttäviä ja hyvin vuorovaikutteisia tilaisuuksia etänä. Joskus fyysisiin tapahtumiin osallistuvien asiakkaiden määrä voidaan jopa moninkertaistaa virtuaalisen tapahtuman avulla. Tulevaisuudessa 360 ° -kameratekniikan avulla voidaan myös etäosallistumisesta tehdä elämyksellisempi kuin aikaisemmin. VR -lasit ovat vielä kömpelöitä ja liian kalliita kuluttajien päivittäiseen käyttöön, mutta myös niiden tekninen kehitys etenee todella nopeasti. On mielenkiintoista nähdä, milloin VR -laseilla voidaan seurata konsertteja tai muita kulttuuritapahtumia reaaliajassa aivan kuin olisi itse paikan päällä. Tästäkin toteutetaan e-Messuilla demonstraatio, jossa näyttämön ohjelmaa voidaan seurata sinisellä matolla tai netissä VR –lasien kautta.

Tapahtumien E-messuilla kuulet näkemyksiä tulevaisuuden visioista ja tämän päivän jo käytössä olevista teknisistä ratkaisuista. Paikalla on myös toistakymmentä näytteilleasettajaa, joiden osastoihin voi tutustua klo 12–16.30 välisenä aikana. Tapahtuman järjestää kasvua tapahtumiin e-Työkalupakilla EAKR-hanke. Tilaisuus on maksuton.

 

Reijo Saksa

Projektipäällikkö, Kasvua tapahtumiin e-Työkalupakilla -hanke

Sivun alkuun