Kouvola näkyy ja kuuluu kesällä

Kouvola näkyy paikallisesti sekä kaupungin ulkopuolella lähikuukausina. Erityisesti matkailumarkkinointi on aktiivista kesäkautena. Kokosimme Viestintä ja VisitKouvola-tiimin toimesta tietoa tulevista näkyvyystoimenpiteistä.

Liikenteen renessanssi – Kouvola SuomiAreenassa Porissa

Kouvolan kaupunki ja Kouvola Innovation ovat mukana yhteiskunnallisessa ja ajankohtaisissa keskusteluissa SuomiAreenassa Porissa 28.6.2023. Kouvolasta keskustellaan teemalla ”Liikenteen renessanssi – Suomen ensimmäinen kuivasatama” jolla Kouvola herättelee kuulijansa ymmärtämään, miksi rahtiliikenteen muutos on Suomelle välttämätöntä, mikä ihme on kuivasatama ja miten kuivasatamat ovat tulevaisuudessa tekemässä Suomesta parempaa paikkaa yrittää ja elää. Kestävää liikenteen tulevaisuutta rakennetaan nyt. SuomiAreenassa Kouvolasta käsin.

Suomen ensimmäinen kuivasatama on avattu Kouvolassa. Se on konkreettinen ratkaisu ilmasto- ja kestävyyskriisiin. Tulevaisuuden rahtiliikenteen keskipisteiksi rakentuvatkin kuivasatamat, joissa tavara siirtyy rekka-autoista raiteille. Samalla kuivasatama on apu sisämaan kasvukeskusten elinvoiman säilyttämiselle ja kasvattamiselle. Se on myös valtava investointi tulevaisuuteen. Kuivasatamat mahdollistavat yhteiskunnallemme luotettavat, nopeat, turvalliset ja ennen kaikkea ympäristöystävälliset kuljetukset ympäri Euroopan.

Vietä päivä kansallispuistossa – Repovesi-kampanja

VisitKouvola panostaa matkailumarkkinoinnissa vahvasti Repoveden kansallispuiston näkyvyyteen. Pääviestinä ovat saavutettavuus julkisin liikennevälinein ja kansallispuiston 20-vuotisjuhlavuosi. Bussiyhteyksien järjestäminen on hieno vastuullisuusteko kaupungin joukkoliikenneosastolta. Pääkaupunkiseudulle viestimme on ”vietä päivä kansallispuistossa”, aamulla junalla Helsingistä Kouvolaan ja paluu illalla. Matka hoituu junalla ja bussilla tai paikallisten ohjelmapalveluyritysten jatkokyydityksillä junan pysäkiltä.

Junayhteydestä olemme tiedottaneet myös yhdessä VR:n https://www.vr.fi/luontoon-junalla ja Metsähallituksen https://www.luontoon.fi/repovesi/ajankohtaista#julkiset kanssa. Markkinointikanavina ovat mm. kotimaan matkailun suurin valtakunnallinen yhteiskampanja 100 syytä matkailla Suomessa, vaikuttajavierailut, yhteinen digikampanja paikallisten yrittäjiemme kanssa jne. Kouvolan kaupunki on myös paikalla, kun Repovedellä juhlitaan pyöreitä vuosia Suomen luonnon päivänä 26.8.2023.

Kuninkaallista kopsetta Kouvolassa

Toinen kesän matkailukärjistä on valtakunnallinen Kuninkuusravit -tapahtuma, joka järjestetään Kouvolassa 4. – 6.8.2023. Kuninkuusravit tuo Kouvolalle valtakunnallista näkyvyyttä tv:ssä, verkossa ja julkaisuissa. Hotellikapasiteetin täytyttyä on edistetty tilapäismajoituksia, jotta mahdollisimman moni tapahtumavieras jäisi viettämään aikaa Kouvolan palveluiden pariin. Samana viikonloppuna järjestetään muitakin tapahtumia, kuten Kymijoki Beer Festival ja kaupungin kulttuuripalveluiden organisoima Wiipurintien markkinat. Tapahtumaviikonlopuksi Kouvolaan odotetaan useita kymmeniä tuhansia tapahtumakävijöitä, joiden vastaanottamiseen varaudutaan yhdessä alueen yritysten ja Kouvolan Ydinkeskusta ry:n kanssa.
Ravihevoset kilpailussa rinta rinnan.

Markkinointitilaisuuksia ja tutustumisvierailuja Kouvolaan

Kouvolaa esitellään kokous- ja tyhykohteena 31.5. Helsingissä asiakastilaisuudessa, johon on tulossa lähes 70 sihteeriä. Jo aiemmin toukokuussa Kouvolan matkailupalveluita ja -kohteita esiteltiin saksalaisille matkanjärjestäjille. Yhteistyössä Visit Kotka-Haminan ja Visit Porvoon kanssa on avattu Saksan matkailumarkkinaa jo muutaman vuoden ajan. Syyskuussa saamme vieraaksemme parikymmentä eurooppalaista matkanjärjestäjää, joille esittelemme Repoveden kansallispuiston lisäksi muitakin luontoaktiviteetteja Kouvolassa.

Tapahtumatalojen markkinointi aktivoituu

Alkukeväästä kulttuuritalot, Kouvolatalo ja Kuusankoskitalo, uudistivat brändinimensä ja ne tunnetaan nyt Kouvolan tapahtumataloina. Muutos heijastaa paremmin näiden talojen ja tilojen monipuolisia käyttötarkoituksia. Näiden talojen tilat sopivat kaikenlaisiin tapahtumiin, ja molemmissa taloissa on tiloja niin pieniin kuin suuriin tilaisuuksiin.

Kevään aikana olemme panostaneet uusiin verkkosivuihin, jotta tapahtumien ja tilaisuuksien järjestäminen ja niihin osallistuminen olisi mahdollisimman helppoa ja sujuvaa. Sivuiltamme löytyy kattavat kuvaukset talojen tiloista, varustelusta ja palveluista. Talojen tapahtumat-suvuilta pääsee suoraan siirtymään Ticketmasterin sivuille, missä saa lisää tietoa kyseisestä tapahtumasta ja pääsee ostamaan lipun. Tervetuloa lukemaan lisää www.kouvolantapahtumatalot.fi

Asukastiedotuslehti ja tapahtumaliite

Kouvolan kaupungin tiedotuslehti 1/23 jaetaan kaikkiin kouvolalaisiin kotitalouksiin 17.5. alkaen. Lehdessä on juttuja tällä kertaa muun muassa Kohoa Synergiakeskuksesta, yrittäjyydestä Kouvolasta, järviruokomateriaalin hyödyntämisestä, joustavan esi- ja alkuopetuksen mallista, koulujen kiusaamisen vastaisesta työstä, Käyrälammen alueen aktiviteeteista sekä kyläkummitoiminnasta. Tapahtumaliitteeseen on koottu kesän menovinkkejä. Lehti on jaossa myös esimerkiksi kirjastoissa. Sitä voi lukea myös kaupungin verkkosivuilla: kouvola.fi/julkaisut.

Katukuvan tuunausta

Kävelykatu Manskille luodaan tänäkin vuonna mukavaa kesäilmettä, jonka toivomme ilahduttavan niin asukkaita kuin vierailijoita. Lisäksi Kouvola-ilmettä tuodaan katukuvaan uudistamalla esimerkiksi asematunnelin vitriinien teippaukset, ja kauppakeskus Veturiin on laitettu näyttävä Repovesi -teippaus. Käyrälammen luontopolulle on pystytetty lähtöopasteet sekä viitoitukset.
Iltakuva, nainen menossa uimaan, järvi taustalla tummaa metsää, oranssin sävyinen vesi ja taivas
Sivun alkuun