Palvelu: Yhdyskuntatekniikka

Inkeroisten siltakorjaukset alkavat 

Kouvolan kaupunki korjaa kaksi siltaa Inkeroisten keskustassa tänä vuonna. Metsäkulmankaaren risteyssillan ja Jokisillan korjausurakka Päätiellä alkaa 22.4.2024.

Käyrälammenrannan rakennusurakka alkaa  

Käyrälammen etelä- ja lounaisosiin toteutetaan vapaa-aikaa ja matkailua palvelevia rakenteita sekä varaudutaan tapahtumatuotantoon. Marraskuun loppuun kestävä urakka alkaa tällä viikolla ranta-alueen rakentamisella. Se ei estä uimarannan käyttöä kesällä. 

Rakennusalan markkinayhteistyöseminaari 18.4. pureutuu julkisiin hankintoihin

Rakennusalan ammattilainen – tervetuloa kuulemaan julkisen alan hankinta- ja sopimusmalleista sekä hankintakriteereistä 18.4. klo 9.00 kaupungintalon juhlasaliin. Seminaarissa esitellään myös alueen julkisten hankintayksiköiden tulevien vuosien investointisuunnitelmat, joten tärkeää infoa luvassa paikallisille yrityksille.

Käyrälammen laituria ei ole vielä turvallista käyttää

Käyrälammen uimarannan palveluita kehitetään ja uuden laiturin rakennustyöt ovat hyvässä vauhdissa. Laiturityömaalle meno ei ole kuitenkaan vielä turvallista eikä sallittua. Laituri valmistuu syyskuun aikana ja siitä tiedotetaan heti, kun se on ajankohtaista.

Suunnitelmissa tuottaa noin 200 uutta pientalotonttia ja 140 hehtaaria yritystontteja seuraavan viiden vuoden ajan

Vuosille 2022-2026 ajoitetun maankäytön toteuttamissuunnitelman mukaan pientalojen tonttituotantoa keskitetään Kouvolassa kysytyimmille alueille asutuskeskittymiin. Vuonna 2022 luovutetaan tontteja Haanojalla, Viitakummussa, Pappilanpellolla ja Rauhanharjun-Sipilänmäen alueella. Yrityksille tarjotaan lähivuosina uusia tontteja erityisesti Kullasvaarassa ja Jokelassa.

Määrätietoista työtä kävelyn ja pyöräilyn edistämiseksi

Kouvolan tuoreessa kävelyn ja pyöräilyn edistämissuunnitelmassa esitetään toimenpiteitä, joiden avulla kävelyn ja pyöräilyn olosuhteita pyritään parantamaan sekä lisäämään näiden osuutta erityisesti lyhyillä matkoilla vuoteen 2030 mennessä.

Kävelyn ja pyöräilyn edistäminen Kouvolassa

Kouvolassa tehdään pitkäjänteistä ja laaja-alaista työtä kestävän liikkumisen, kuten kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen kehittämiseksi. Vaikutuksia on sekä asukkaiden hyvinvointiin että liikenteen päästöihin.

Työt loppusuoralla – Pyhäjärven palvelut laajenevat polttoainejakelulla

Kouvolan Pyhäjärven vesistön palvelut laajenevat heinäkuussa tarjoten jatkossa myös polttoainetta vesillä liikkujille. Kesän vilkkaimman veneilysesongin aikana Kouvolan kaupunki muistuttaa veneilijöitä ja muita vesillä liikkujia kovista virtauksista erityisesti Voikkaalla lähestyttäessä Kouvolan satamia Kimolan kanavan suunnasta. Myös muuttuneet liikennerajoitukset ja vesikulkuneuvon päällikön vastuu on syytä ottaa vakavasti.

Ratamon terveysmetsä täydentää keskustan virkistysalueita

Maisema-arkkitehdiksi valmistuva Emilia Hiltunen on laatinut Kouvolan kaupungille yleissuunnitelman terveysmetsän toteuttamiseksi Kotiharjuun uuden Ratamokeskuksen länsipuolelle. Terveysmetsässä yhdistyvät kulttuuri, luonto ja kokonaisvaltainen hyvinvointi. Terveysmetsä palvelee toteutuessaan Kouvolan asukkaita, Ratamokeskuksen työntekijöitä, potilaita ja heidän omaisiaan.

Sivun alkuun