Käyrälammenrannan rakennusurakka alkaa  

Käyrälammen etelä- ja lounaisosiin toteutetaan vapaa-aikaa ja matkailua palvelevia rakenteita sekä varaudutaan tapahtumatuotantoon. Marraskuun loppuun kestävä urakka alkaa tällä viikolla ranta-alueen rakentamisella. Se ei estä uimarannan käyttöä kesällä. 

Käyrälammen kehittäminen uudenlaiseksi vapaa-ajan ja matkailun keskukseksi tekee harppauksen vuoden 2024 aikana, kun Kouvolan kaupunki toteuttaa alueen etelä- ja lounaisosiin mittavia rakennustöitä. Aiemmin alueelle on valmistunut jo muun muassa esteetön ulkoilureitti taukopaikkoineen Käyrälammelta Paaskoskelle, Käyräjoen ylittävä silta sekä uimalaituri.  

Investointien tavoitteena on luoda mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon ja tukea matkailuelinkeinoa. Yhdyskuntatekniikan laajentamisella varaudutaan myös tapahtumien järjestämiseen alueella. 

Paikkoja leikkiin, peliin ja nautiskeluun 

Rakentamisen myötä pysäköintialueen ja beach volley-kenttien väliin tulee kaksi uutta pelikenttää ja ulkokuntosali. Lisäksi rannalle tulee oleskelutuoleja ja lasten leikkivälineitä. Uimavalvojien rakennuksen viereisen pysäköintialueen käyttö tulee olemaan jatkossa sallittua ainoastaan liikkumisesteisen pysäköintiluvalla ja siltä on esteetön kulku rannan yli uimarampille ja laiturille. 

Uimarannan lisäksi alueen vetonaulana tulee olemaan uusi puisto, joka toteutetaan nykyisen koirapuiston viereiselle metsäiselle alueelle. Puiston läpi tulee kulkemaan Käyrälammenraitti, joka on osa lammen kiertävää ulkoilureittiä. Raitti parantaa kevyen liikenteen turvallisuutta, sillä aiemmin Lautaron suunnasta tullessa osa matkaa oli kuljettava Käyrälammentien reunaa pitkin.  

Uuteen puistoon siirretään koira-aitaus. Koirien uintimahdollisuus säilyy. Lisäksi aitaukseen tulee valaistus. 

Nykyisen koirapuiston viereinen pysäköintialue Lampiraitilla poistuu ja raitti tulee kokonaan kevyen liikenteen käyttöön. Korvaava pysäköintialue rakennetaan Käyrälammentien toiselle puolelle. 

Urakan rakentaminen on alkanut valmistelevilla töillä uimarannan päästä. Ranta-alueen rakenteet valmistuvat 10.6.2024 mennessä, jonka jälkeen uimarantaa voi käyttää normaalisti. Uusi kevyenliikenteen väylä ja Käyrälammenpuiston alue valmistuvat 30.11.2024 mennessä.  

Käyrälammen kävijöiltä toivotaan kärsivällisyyttä työmaa-aikana 

Käyrälammenranta-urakan hankinnassa saatiin viisi tarjousta määräaikaan mennessä. Kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen antoi Destia Oy, Väyläpalvelut. Urakan kokonaishinta on 1 443 000 euroa. Urakassa parannetaan myös alueen vesihuoltoa ja kaupungin lisäksi hankinnassa on mukana Kouvolan Vesi Oy.  

Urakkakokonaisuus valmistuu marraskuussa. Siihen asti alueella liikkuu työkoneita ja osia alueesta on suljettuna käytöltä. Ulkoilureitti kulkee Käyrälammentien kautta tulevan puiston ohi, kunnes puisto ja sen läpi kulkeva reitin osuus valmistuvat.  

”Toivomme Käyrälammen kävijöiltä kärsivällisyyttä ja ymmärrystä työmaa-aikana. Lopputuloksena on entistä laajempi ja monipuolisempi alue, jossa toivomme kaupunkilaisten viihtyvän ympäri vuoden”, sanoo Käyrälammen kehittämishankkeen projektipäällikkö Anu Hjelt Kouvolan kaupungilta. 

Lisätietoja:  

Käyrälammen kehittäminen – Kouvolan kaupunki 

Rakennuttajainsinööri Harri Silvonen, p. 020 615 1281, harri.silvonen@kouvola.fi 

Sivun alkuun