Palvelu: Talous- ja omistajaohjaus

Kuusi keskuskaupunkia vaatii hallitukselta Itä-Suomi-ohjelman toimeenpanoa

Itäisen Suomen keskuskaupungit haluavat Itä-Suomi Foorumin alla muistuttaa, että Itäinen Suomi tarvitsee nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa valtion erityistoimia. Kaupungit esittävät, että Valtioneuvoston kanslian johdolla valmistellaan itäisen Suomen maakuntien keskuskaupunkien kanssa yhteinen ohjelma ja sopimus alueen elinvoiman vahvistamiseksi. Työ tulee käynnistää vuoden 2023 aikana.

Nyt vietetään energiansäästöviikkoa !

Kouvolan kaupunki on jälleen mukana Motivan Astetta alemmas -kampanjassa energiansäästöviikolla 9.-15.10.2023. Kampanja näkyy kuntalaisille kaupungin some-kanavissa. Kaupunki haluaa myös nostaa esiin vastuullisuuden ja avaa uuden Vastuullinen Kouvola -sivuston verkkosivuillaan. Vastuullisuus on kaikkien kouvolalaisten asia.

Kestävän logistiikan Kouvola RRT valmistumassa

Kouvola RRT rautatie- ja maantieterminaali vahvistaa vihreän logistiikan edellytyksiä sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Vastuulliset logistiikkaratkaisut ovat yhä tärkeämpiä myös yrityksille. Suomen ensimmäinen kuivasatama sijaitsee Teholan logistiikka-alueella, jonne pääsee helposti päätieverkolta. Terminaalin rakentaminen on loppusuoralla ja logistiikka-alueen yritystontit ovat varattavissa. Terminaali otetaan käyttöön ensi vuoden alussa.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Hemsö-kiinteistökaupan

Kouvolan kaupunginvaltuusto hyväksyi kaupungin kiinteistöjen myynnin Hemsö Suomi Oy:lle. Suurimmassa osassa kiinteistöjä on ulkoinen vuokralainen. Kaupunki jää vuokralle kolmannekseen myydyistä tiloista. Kaupungin käyttötalouskustannukset eivät kaupan yhteydessä kasva eikä kokonaisvuokrataso nouse.

Edunvalvontasuunnitelma kaupunginhallitukseen – tavoitteena edunvalvonnan kiteyttäminen ja tehostaminen

Kouvolan kaupunginhallitus käsittelee 22.11. kaupungin ensimmäistä edunvalvontasuunnitelmaa. Tarve edunvalvonnan tehostamiseen on tunnistettu ja nyt halutaan luoda suunnitelma keskeisimmistä edunvalvontakohteista. Isoiksi teemoiksi on määritelty Yritykset, työpaikat ja osaaminen, Liikenneväylät ja maankäyttö sekä Hyvinvointi. Läpileikkaavana teemana on vihreä siirtymä.

Valkealan monitoimitalolle vihreä leasing-rahoitus huippupistein

Valkealan monitoimitalon rahoitusmallina on kulut pidemmälle aikavälille jakava kiinteistöleasing. Rakennuksen suunnittelussa huomioidut ympäristöarvot toivat monitoimitalolle myös edullisemman vihreän rahoituksen – rahoituksen myöntäneen raadin historian korkeimmilla pisteillä.

Sivun alkuun