Palvelu: Hallinto ja hankinnat

Hyvinvointialueet tulevat – mikä muuttuu?

Sote-palvelut ja pelastustoimi siirtyvät valtion rahoittamille hyvinvointialueille vuoden 2023 alussa. Tammikuun aluevaaleissa myös Kymenlaaksoon valitaan aluevaltuusto, joka päättää tulevan hyvinvointialueen taloudesta ja strategiasta. Linjaukset koskevat esimerkiksi sitä, millaista palvelua terveysasemilla tai neuvolassa saa sekä missä toimipisteet sijaitsevat.

Vaalit lähestyvät – Mistä kaikesta aluevaltuusto päättää?

Lähestyvissä aluevaaleissa valitaan Kymenlaakson hyvinvointialueelle 59 aluevaltuutettua. Ehdokashakemukset jätettiin 14.12. ja aluevaalilautakunta vahvistaa ehdokasasettelun ja ehdokasnumerot 23.12. Varsinainen vaalipäivä on 23.1.2022 ja aluevaltuuston toimikausi alkaa 1.3.2022.

Aluevaaleissa sinä valitset ketkä päättävät sote-palveluistasi

Historian ensimmäiset aluevaalit järjestetään tammikuussa 2022. Niissä valitaan Kymenlaaksoon aluevaltuusto johtamaan uuden hyvinvointialueen toimintaa ja päätöksentekoa. Äänestämällä voi vaikuttaa miten sosiaali- ja terveyspalvelut, pelastustoimi sekä oppilashuollon koulukuraattori- ja koulupsykologipalvelut toteutuvat jatkossa Kymenlaaksossa.

Aluevaaleissa 2022 äänestetään kaikille tärkeistä palveluista

Tärkeä etappi kohti Kymenlaakson hyvinvointialuetta ovat tammikuussa 2022 järjestettävät aluevaalit, joissa valitaan 59 aluevaltuutettua päättämään hyvinvointialueemme tulevaisuudesta. Aluevaalit ovat Suomen historian ensimmäiset ja merkittävät siksikin, että vaaleilla valitut valtuutetut tulevat päättämään kaikille tärkeistä palveluista.

Kouvolan kaupunginvaltuusto vahvistettu

Kouvolan keskusvaalilautakunta on suorittanut kuntavaalien tarkastuslaskennan ja vahvistanut uuden kaupunginvaltuuston jäsenet ja varavaltuutetut. Uusi valtuusto aloittaa toimikautensa elokuun alusta. Kouvolan kaupunginvaltuustossa on 59 valtuutettua.

Kokoomukselle eniten paikkoja Kouvolan valtuustoon

Kuntavaalit on käyty. Äänestysprosentti jäi koko Suomessa alhaiseksi (55,1%). Kouvolassa äänestettiin selvästi alle valtakunnallisen tason – kaikkiaan vain 52,3% käytti äänioikeuttaan. Aktiivisimmin äänestettiin Valkealassa (59,1%), Vahterossa (59%) ja Utissa (56%).

Vaalimainonta kaupungin alueilla on sallittua vain kaupungin pystyttämissä mainoskanavissa ja kaupallisissa ulkomedioissa

Kuntavaalien aikainen vaalimainonta kaupungin hallinnoimilla alueilla on sallittu ainoastaan kaupungin pystyttämissä vaalimainostelineissä sekä kaupallisissa valopylväiden mainostauluissa ja kiinteissä mainoslaitteissa.
Tekninen lautakunta (TELA) päätti 9.3.2021, että nk. vapaa vaalimainonta ei ole sallittua sen hallinnoimilla alueilla, joita ovat mm. kadut ja niiden valaisinpylväät sekä puistot.

Vielä ehdit äänestää ennakkoon

Kuntavaalien ennakkoäänestyksessä on annettu yli 13 300 ääntä. Vielä ehtii äänestää ennakkoon, sillä kuntavaalien ennakkoäänestys jatkuu 8.6. asti. Äänestämällä ennakkoon välttää varsinaisen äänestyspäivän ruuhkat. Äänestysbussi kiertää kaupungin reuna-alueilla vielä viikonlopun ajan.

Ammatillisen koulutuksen yhtiö on Kouvolan Ammattiopisto Oy

Kouvolan ammatillinen koulutus siirtyy ensi vuoden alusta yhteen yhtiöön, jonka nimeksi tulee Kouvolan Ammattiopisto Oy. Kouvolan kaupunki omistaa yhtiöstä 60 % ja Kouvolan aikuiskoulutussäätiö 40%. Kouvolan opetus- ja kasvatuslautakunta päätti 26.5. kokouksessaan esittää ministeriölle koulutuksen järjestämisluvan peruuttamista ja siirtämistä uudelle yhtiölle. Myös Kouvolan Aikuiskoulutussäätiön hallitus on tehnyt vastaavan päätöksen.

Sivun alkuun