Kaupunginhallituksessa 9.8.2021 käsiteltäviä asioita

puheenjohtajan nuija

Kouvolan kaupunginhallitus käsittelee kokouksessaan 9.8. mm. KSAO:n entisen Liiketalouden toimipisteen rakennuksen myyntiä sekä uuden valtuuston toimielinvalintoja.

Liiketalous, Kouvola -rakennuksen myynti

KSAO liiketalous, Liiketalousinstituutti, osoitteessa Salpausselänkatu 57, Kouvola on ollut useamman vuoden vajaakäytöllä. Kouvolan Lakritsi Oy esitti kaupungille kiinnostuksensa ostaa tyhjillään oleva rakennus ja neuvotteluita on käyty kesäkuun 2021 aikana.

Kahdelta kiinteistövälittäjältä on pyydetty rakennuksesta hinta-arvio sekä rakennustekniikan ja LVIS-tekniikan osalta on teetetty kuntotarkastus. Lisäksi rakennukselle on tehty LVI-järjestelmien tarkastus ja sähkölaitteiston kuntotutkimus erikseen.

Ostaja tarjoaa rakennuksen kauppahinnaksi 400 000 euroa, jota voidaan pitää markkinaehtoisena hintana. Ostaja tulee tekemään laajan muutostyön, jotta entiseen kouluun saadaan lakritsitehtaalle ja sen oheistoiminnoille toimivat ja asianmukaiset tilat.

Liiketalous-rakennus on sovittu vuokrattavan KSAO:n väistötilaksi elokuusta 2021 alkaen, jolloin myyntipäätös ei uhkaa koulun väistötilaratkaisua, sillä ostajaehdokkaan kanssa on neuvoteltu, että koulu voi toistaiseksi jäädä tiloihin vuokralle, ainakin toukokuuhun 2022 asti.

Kaupunginjohtajan ehdotus:
Kaupunginhallitus päättää hyväksyä Liiketalous, Kouvola -rakennuksen, osoitteessa Salpausselänkatu 57, ehdollisen myynnin hintaan 400 000 euroa Kouvola Lakritsi Oy:lle.

Lisätietoja:
Toimitilajohtaja Katja Ahola, puh. 020 615 9013, katja.e.ahola(at)kouvola.fi
Kaupunginhallituksen esityslista

Sivun alkuun