Koronavirustiedotus

Vastauksia yleisimpiin kysymyksiin korona-koulualtistuksista

Miksi oppilaita laitetaan kouluissa karanteeniin? Leviääkö korona kouluissa? Miksi kaikkia oppilaita ei siirretä etäopetukseen? Kuka vastaa altistuneille ilmoittamisesta?
Kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén vastaa yleisimpiin koulualtistuksiin liittyviin kysymyksiin.

Koronarokotukset Kymenlaaksossa etenevät: Sote-ammattilaisten ja hoivakotien asiakkaiden koronarokotukset jatkuvat, Kymsotessa valmistaudutaan ikääntyneiden joukkorokotuksiin

Koronarokotukset sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille jatkuvat Kymenlaaksossa. Ammattilaisia on nyt rokotettu noin 2900. Koronarokotukset ikääntyneille tehostetun palveluasumisen asiakkaille alkoivat viikko sitten ja myös ne jatkuvat edelleen. Hoivakodeissa on nyt rokotettu 1075 asiakasta. Kymenlaaksossa on tähän mennessä annettu yhteensä lähes 4000 koronarokotusta.
Koronarokotusten aikataulu on täysin riippuvainen rokotteiden saatavuudesta. Kymsotessa valmistaudutaan parhaillaan antamaan joukkorokotuksia, jotka aloitetaan iäkkäimmistä kymenlaaksolaisista. Kymenlaaksolaiset eivät voi vielä varata aikoja koronarokotuksiin, vaan joukkorokotusten alkamisesta tiedotetaan erikseen.