Ajankohtaista

Turvallisesti joukkoliikenteessä

Joukkoliikenteen liikennöinti on palannut normaaliksi, mutta poikkeusajan suositukset bussilla matkustamisessa ovat yhä voimassa. Näin teemme matkustamisesta kaikille mahdollisimman turvallista.

68 000 € lahjoitettu lapsiperheiden ruoka- ja tukiapukeräykseen

Kouvolan kaupungin, MLL:n Kaakkois-Suomen piirin, SPR:n Kaakkois-Suomen piirin ja Kymsoten yhteistyönä organisoimaan ruoka- ja tukiapukeräykseen on lahjoitettu yritysten, yhteisöjen ja yksityisten lahjoittajien toimesta jo 68 000 €. Kerätyillä varoilla hankitaan ruokaa ja tarvikkeita kymenlaaksolaisille lapsiperheille.

Kirjastot avautuvat 8.6.2020

Kouvolan kaupunginkirjaston toimipisteet avataan 8. kesäkuuta kesäaukioloaikojen mukaan. Omatoimiaukioloajat eivät ole toistaiseksi käytössä. Tilannetta tarkastellaan kesäkuun aikana. Valkealan kirjasto avautuu väistötiloissa osoitteessa Kustaa III tie 1 Valkeala.

Virkistystä ikääntyneille – Kouvolan kesä 2020

Eloa ja iloa kouvolalaisille ikäihmisille sekä koko perheelle! Ilmoittaudu ja tule mukaan esiintymään kulttuuritalojen ulkolavoille sekä lähipuistoon esimerkiksi laulaen, musisoiden, runoillen tai tanssien. Kouvolan kaupungin kulttuuripalvelut haastaa kaikki kaupungin kulttuurijärjestöt, kulttuuriryhmät ja taiteilijat mukaan.

Osavuosikatsaus 1─4/2020 ─ koronakriisi aiheuttaa haasteita taloustilanteeseen

Kaupungin talous oli kehittymässä alkuvuoden aikana säästötoimenpiteiden toteutumisen ja henkilöstömäärän vähentämisen osalta oikeaan suuntaan. Koronakriisi aiheuttaa kuitenkin kuntatalouteen syvän jäljen, jonka korjaaminen tulee olemaan pitkä urakka ja vaatimaan useita toimia niin kunnilta kuin valtiolta. Valtuusto käsittelee osavuosikatsausta 1─4/2020 kokouksessaan 8.6.2020.

Kartoitus oppimisesta etäopetusjaksolla antoi seurantatietoja jatkoa varten

Kouvolan peruskouluissa ja esiopetuksessa teetettiin Opetushallituksen velvoittamana kartoitus etäopetusjakson toteutumisesta, joka selvitti oppimisen etenemistä, oppilashuollon- ja oppimisen tuen tarvetta sekä säännöllistä osallistumista. Kartoituksen tulosten avulla pystytään kohdentamaan resursseja tehokkaasti eniten tukea tarvitseville ja varautumaan etäopetuksen mahdolliseen jatkumiseen syksyllä.

Kouvolan liikuntapaikkojen avaaminen kesällä 2020

Kouvolan sisäliikuntapaikat avataan poikkeusaukioloja huomioiden 1.6.2020 jälkeen, käyttäjien toivotaan toimivan vastuullisesti ja noudattavan voimassa olevia ohjeistuksia etäisyyksistä ja hygieniasta. Ulkoliikuntapaikkojen yhteydessä olevat WC-, huolto-, pukuhuone- ja muut sisätilojen ovet avataan 1.6.2020 alkaen.