Ajankohtaista

Ihmisiä kannustetaan liikkumaan ja ulkoilemaan ─ ohjeet ja määräykset huomioiden

Koronatilanteen takia Kouvolan kaupunki on sulkenut kaikki liikuntapaikkansa ja monet muutkin liikuntapaikat ovat toistaiseksi suljettuna. Kouvolalaisia kannustetaan nyt ulkoilemaan ja panostamaan omatoimiseen liikkumiseen kuitenkin turvallisesti ohjeet ja määräykset huomioiden. Kaupungin verkkosivuilta ja some-kanavista löytyy tueksi vinkkejä omatoimiseen liikuntaan.

Kouvolan kaupungin päätöksenteko ja toimivaltakysymykset

Kouvolan kaupungin päätöksentekoon ei valmiuslain perusteella annettujen asetuksen voimaantulolla ole juuri vaikutusta, koska kaupungin päätökset tehdään kuntalain ja hallintosäännön mukaisesti. Mikäli poikkeusolojen aikana syntyisi tilanne, että valtuustoa ei saataisi toimivaltaiseksi kokoon, kaupunginhallitus voi pakottavasta syystä tehdä valtuuston toimivaltaan kuuluvat päätökset, jos eduskunta antaa asetuksen valmiuslain 108 §:n käyttöönotosta. Muutoin valmiustila ei vaikuta Kouvolan kaupungin toimielinten päätöksentekoon.

Liikunta- ja kulttuuripalvelut aikaistaa lomautuksiaan palvelujen sulun vuoksi

Liikunta- ja kulttuuripalvelut aikaistaa kesälle suunniteltuja henkilöstönsä lomautuksia alkavaksi huhtikuussa. Näin tehdään, koska useimmat liikunnan ja kulttuurin palvelut on koronavirustilanteen vuoksi suljettu 18. maaliskuuta-13. huhtikuuta, ja lähes kaikkien palvelujen osalta pidempäänkin. Aikaistamalla lomautuksia palveluja voidaan tuottaa kuntalaisille samalla tavoin kuin muinakin kesinä. Tämä tarkoittaa, että moni liikuntapaikka on koronavirustilanteen salliessa avoinna, mutta esimerkiksi uimahalleilla on kesäsulku, kuten muinakin vuosina.

Näin turvaat arjen sujuvuuden lasten ja nuorten kanssa poikkeusoloissa

Poikkeuksellista arkea eletään nyt kaikkialla ja lapset ja nuoret seuraavat mediaa ja aikuisten puhetta tiiviisti. Osalle perheistä uutiset ja muutokset omassa arjessa voivat tuntua ahdistavilta. Aikuisen on tärkeää pysyä rauhallisena sekä auttaa lasta ja nuorta käsittelemään asioita. Sujuva arki ja selkeät rytmit tukevat koko perheen hyvinvointia ja auttavat lasta selviämään muuttuneessa tilanteessa.

Vetoomus huoltajille poikkeusaikana

Lapset ja nuoret - välttäkää sosiaalisia kontakteja ja kokoontumisia sisällä tai ulkona. Vanhemmat - huolehtikaa siitä, että lapset ja nuoret eivät kokoonnu poikkeusaikana. Vain suosituksia noudattamalla vältämme tartuntojen leviämisen.