Ajankohtaista

Kymenlaakson koronatartunnat leviävät nyt ravintoloissa nuorten aikuisten keskuudessa, alue jatkaa epidemian kiihtymisvaiheessa

Kymenlaakson koronaepidemia on ollut heinäkuun alusta lähtien kiihtymisvaiheessa, ja toistaiseksi se pysyy kolmiportaisen asteikon keskivaiheilla. Kiihtymisvaiheen jatkumisen ja runsaiden ravintola-altistumisten takia Kymenlaakson alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokee sosiaali- ja terveysministeriön linjan mukaiset ravintolarajoitukset hyödyllisiksi epidemian hillitsemisen kannalta.

Varattujen koronarokotusaikojen perumiset kuormittavat Kymsoten puhelinlinjoja

Kymsoten takaisinsoittoperiaatteella toimivaa puhelinajanvarausta kuormittaa tällä hetkellä enenevissä määrin koronarokotuksien aikojen muutostoiveet. Kasvavaa kuormitusta syntyy erityisesti jo annettujen 2. koronarokotusten aikojen siirtämis- ja peruutuspyynnöistä. Soittoja tulee Kymsoten keskitetyn ajanvarauksen p. 05 220 2000 kaikille linjoille.

Kymenlaakso pysyy kiihtymisvaiheessa, koronatilanne jonkin verran tasaantunut

Kymenlaakso siirtyi kiihtymisvaiheeseen viime perjantaina 2.7.2021 alueen huonontuneen koronatilanteen vuoksi. Tämän jälkeen koronatartuntojen määrä on pysynyt suhteellisen tasaisena, mutta tartuntoja on edelleen enemmän kuin ennen juhannusta. Kymenlaakso jatkaa näin ollen kiihtymisvaiheessa.

Kymenlaaksossa käyttöön kiihtymisvaiheen suositukset

Koronatilanne Kymenlaaksossa on huonontunut selkeästi. Alueellinen koronakoordinaatioryhmä päätti perjantain 2. heinäkuuta kokouksessaan Kymenlaakson siirtymisestä kiihtymisvaiheeseen. Tutustu Kymsoten asiaa koskevaan tiedotteeseen…