Ajankohtaista

Kaupunginvaltuuston kokous 13.6.2022

Kouvolan kaupunginvaltuusto käsittelee kokouksessaan 13.6.2022 mm. kaupungin tilinpäätöstä ja henkilöstökertomusta vuodelta 2021, hyvinvointikertomuksen vuosiraporttia 2022 ja hyvinvointisuunnitelmaa vuodelle 2023 sekä stipendirahaston sääntöjä.

Kesäloman ilot koittavat, kun lukuvuosi päättyy lauantaina

Koulut pääsevät koronapandemian jälkeen juhlistamaan lukuvuoden päättymistä jälleen perinteisin menoin lauantaina. Perusopetuksen päättää Kouvolassa noin 800 nuorta ja noin 800 on valmistunut kevään aikana ammattiin tai suorittanut ylioppilastutkinnon. Kesäloman aloitusta voi juhlistaa maksuttomassa, ikärajattomassa ja päihteettömässä School’s Out -tapahtumassa Tykkimäellä.

Jokainen nuori ansaitsee elämäänsä ammattiaikuisen

Nuorisotyön ammattilaisten eli ammattiaikuisten päivää vietetään valtakunnallisesti nyt toista kertaa. Teemapäivä ajoittuu viimevuotiseen tapaan koulujen päättäjäisviikonlopun perjantaihin, joka on tänä vuonna 3. kesäkuuta.

NuPAKU vie toimintoja ja palveluja sinne, missä nuoret ovat

Nuorisopalvelujen uusi liikkuvan nuorisotyön auto on nimetty NuPAKUksi. Nimiehdotuksia tuli 28. Nuorisopalveluiden tapahtumatyöryhmä valitsi 10 nimeä jatkoon, joista nuoret valitsivat nimeksi NuPAKU. Kaikkien nimikyselyyn vastanneiden kesken arvottiin nuorisopalveluiden tuotekassi. Onnetar suosi Armida Hälikkää.

Nuoret tekijät yhdistivät voimansa – yli 40 paikallisen nuoren kauhumusikaali Klovnipeli ensi-iltaan 26.5.

Useiden toimijoiden yhteisproduktio nähdään Kouvolan Teatterin suurella näyttämöllä vain kahden päivän ajan. Elina Ylisuvannon käsikirjoittama ja ohjaama Klovnipeli on syntynyt osana Yli Rajojen -projektia, joka antaa nuorille moninaisia mahdollisuuksia harrastamiseen ja saattaa yhteen kouvolalaisia nuorten kanssa työskenteleviä kulttuuritoimijoita. Musikaalin näyttelijät ovat Kouvolan Teatterin nuortenteatterista, laulajat ja soittajat paikallisista bändeistä ja Pohjois-Kymen musiikkiopistosta sekä tanssijat Studio Dance Pitistä.

Sivun alkuun