Ajankohtaista

Kasvatus- ja opetuslautakunta päätti vuoden 2024 talousarviosta

Lautakunta hyväksyi vuoden 2024 talousarvioesityksen kokouksessaan 27.9.2023. Talousarvioesitys etenee edelleen kaupunginhallitukselle ja valtuustolle hyväksyttäväksi. Tiukassa taloustilanteessa Kouvolassa toteutetaan edelleen kasvatusta ja opetusta asetettujen vaatimusten mukaisesti. Esimerkiksi esi- ja alkuopetuksen sekä erityisryhmien uimaopetukseen panostetaan jatkossakin. Erityisesti tullaan kiinnittämään huomioita henkilöstön hyvinvointiin kasvatus- ja opetustyön perustana.

Kasvatuksen ja opetuksen talousarvio vuodelle 2024 lautakuntakäsittelyyn

Kasvatuksen ja opetuksen palvelu valmistelee talousarviokehystä vuodelle 2024 osana Kouvolan kaupungin talousarviota. Kasvatus- ja opetuslautakunta käsittelee vuoden 2024 talousarvioesitystä kokouksessaan 27.9.2023. Tiukassakin taloustilanteessa Kouvolassa panostetaan laadukkaan kasvatuksen ja opetuksen varmistamiseen ja henkilöstön hyvinvointiin sen perustana.

Tehtaanmäen koululla suuri luokkakokous

Aalto Inkeroinen ry järjestää syyskuun lopussa suuren luokkakokouksen ja kutsuu entisiä ja nykyisiä oppilaita ja opettajia Alvar Aallon suunnittelemalle Tehtaanmäen koululle Kouvolan Inkeroisiin. Yli 80 vuotta toiminut koulu on rakkaiden muistojen paikka tuhansille ihmisille. Rakennukselle etsitään uutta käyttötarkoitusta, sillä koulukäyttö on päättymässä 2025. Nyt on syytä järjestää suuri yhteinen entisten ja nykyisten oppilaiden juhla!

Kouvolan oppilaiden kulttuurityön rahaston 2023 stipendit haettavana

Stipendit myönnetään hakemusten perusteella kouvolalaisille, kaupungin koulujen ja oppilaitosten opiskelijoille ansiokkaan ja lupaavan kulttuurityön tukemiseksi. Poikkeuksellisesti stipendi voidaan antaa myös muissa oppilaitoksissa opiskeleville kouvolalaisille koululaisille tai opiskelijoille.

Kasvatuksen ja opetuksen palvelut organisoidaan uudelleen

Kasvatuksen ja opetuksen palvelun sisäinen järjestäytyminen muuttuu 1.10.2023 alkaen. Kasvatuksen ja opetuksen lautakunta hyväksyi ehdotuksen kokouksessaan 30.8.2023. Palvelut kuntalaisille säilyvät ennallaan.

Kuusaa Still@live on musiikkityyleistä vapaa tapahtuma kaiken ikäisille

Kauko Röyhkä, nuorten bändikilpailun finaali, Jambo, Risto Vuorimiehen valokuvanäyttely legendaarisista artisteista ja paljon muuta. Kaikenikäisille suunnattu Kuusaa Still@live tarjoaa lauantaina 26.8.2023 musiikkityyleistä vapaan kulttuuritapahtuman, jossa pääsee musiikin lisäksi sukeltamaan nostalgiaan ja kokeilemaan myös musiikin tuottamista.

Suojatiepäivystäjät jalkautuvat alakoululaisten koulutielle Kouvolassa

Kouvolan kaupunki yhdessä Liikenneturvan sekä Kovat ry:n ja Mannerheimin lastensuojeluliiton kanssa haastaa vanhemmat ja isovanhemmat mukaan suojatietempauksiin koululaisten ensimmäisinä koulupäivinä. Tapahtumien tavoitteena on kiinnittää huomiota etenkin tien ylitysten turvallisuuteen. Myös poliisit jalkautuvat Kaakkois-Suomen alueella koulujen lähialueille valvomaan koulumatkojen turvallisuutta.

Kuusankosken uimahalli pysyy suljettuna

Kuusankosken uimahallin märkätiloista vuotaa vettä niiden alapuolella oleviin sähkötiloihin. Turvallisuussyistä hallia ei voida avata normaalin kesäsulun jälkeen. Uimahalli on suljettuna elokuun ajan, jonka aikana asia viedään liikunta- ja kulttuurilautakunnan käsiteltäväksi.

Varhaiskasvatuksen arviointiprosessi uudistuu 2023–2027

Keväällä tehdyn nykytilakartoituksen mukaan keskeiseksi toiveeksi arvioinnin kehittämiselle nousi yhtenäisen linjan määrittely: mitä, miten ja milloin Kouvolan varhaiskasvatuksessa arvioidaan. Uuden laadunarviointijärjestelmän avulla yhtenäistämme varhaiskasvatuksen laatua, sen arviointia ja kehittämistä koko Kouvolassa.

Sivun alkuun