Ajankohtaista

Perusopetusta kehitetään oppilas edellä

Kouvolan perusopetusta halutaan kehittää oppilaslähtöiseksi, tiloja monikäyttöiseksi ja esi- ja alkuopetusta joustavaksi. Raskasta erityistä tukea pyritään keventämään ja tehostamaan. Perusopetuksen kehittämisen monialainen työ on edennyt väliraporttivaiheeseen, joka viedään lautakunnan käsittelyyn 19.6. Lopullinen raportti valmistuu elokuussa.

Minecraftia kaupunkiympäristön suunnitteluun

Kouvolan kaupungin maasto- ja paikkatietopalveluissa on lähdetty kokeilemaan Mineraft-ympäristön hyödyntämistä kaupunkiympäristön suunnittelussa yhdessä Kouvolan seudun ammattiopiston datanomiopiskelijoiden kanssa. Menetelmä on uusi Suomessa.

Lukiomatematiikkaan valmistava kesäkurssi 2019

Kipuillaanko kotona matematiikan kanssa, tai arveluttaako pitkä matematiikka? Kouvolassa 3.-7.6.2019 ja 1.-2.8.2019 järjestettävälle LMVKK:lle (Lukiomatematiikkaan valmistavalle kesäkurssille) pääsee vielä mukaan, ota mahdollisuudesta koppi. LMVKK remontoi matematiikkaosaamisesi!

Haravat heilumaan ja roskat pois Sompasen uimarannalta 28.5.

Rotarit ovat keväisin järjestäneet SiistiBiitsi tapahtumia, joissa he ovat käyneet siivoamassa paikallisia uimarantoja. Tänä vuona Kuusankosken Rotaryklubi valitsi kohteeksi Sompasen uimarannan Voikkaalla. Rannan siivoustalkoot järjestetään ti 28.05. klo 08.30–11.

Kouvolan laajassa leikkipaikkojen verkostossa on tarvetta kehittää, säilyttää ja poistaa

Tuoreen leikkipaikkaselvityksen pe­rus­teel­la Kouvolan nykyisestä 141 leikkipaikasta ehdotetaan kunnostettavaksi 59 ja 49 säilytettävän sellaisenaan. Kunnostustöiden hinta on se, että leikkipaikoista esitetään poistettavaksi noin joka viides. Leikkipaikkojen määrä suhteessa asukaslukuun on Kouvolassa vertailukuntiin nähden korkea mutta osassa leikkipaikoista laatu ei vastaa odotuksia.

Yhteislyseon uudeksi rehtoriksi valittiin Sanna Liljeqvist

Kouvolan yhteislyseon rehtoriksi 1.8.2019 alkaen on valittu filosofian maisteri Sanna Liljeqvist. Hänen katsottiin hakemukseen, ennakkotehtävään, haastatteluun ja henkilöarviointiin perustuvan kokonaisarvioinnin…