Ajankohtaista

Kotihoidon tuki jatkuu normaalisti mutta kuntalisä lakkaa marraskuussa

Kotihoidon tuen kuntalisän eli Kouvola-lisän maksaminen alle 2-vuotiaista lapsista loppuu Kouvolassa 1.11.2019 alkaen. Kasvatus- ja opetuslautakunta päätti asiasta 21.8.2019 osana kaupungin talouden tasapainottamista. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa kasvatus- ja opetustoimialaa koskevan säätötoimenpide-esityksen yhteydessä ensi tiistaina.

Ruokahävikkiviikko 9-15.9.19

Tänä vuonna ruokahävikkiviikkoa vietetään 9-15.9.19. Viikon teemana on erityisesti ruokahävikin ilmastovaikutukset. Kaikki voivat osallistua ruokahävikin vähentämiseen pienillä teoilla.

Syksyn yhteishaku alkoi 4.9.

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku käynnistyi 4.9. ja päättyy 18.9. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkissa on tarjolla 21 hakukohdetta. Koulutusta on kaikilla kampuksilla: Kotkassa, Kouvolassa, Mikkelissä ja Savonlinnassa. Yhteensä aloituspaikkoja Xamkissa on syksyn haussa 517.

Kiinteistökierroksista apua sisäilmaongelmiin

Kouvolassa on saatu hyviä kokemuksia kiinteistökierroksista, joilla tarkastellaan tilojen kuntoa. Kouvolan kaupungin tilapalvelut toteutti keväällä kierrokset kaupungin kouluissa osana palveluverkkoselvitystä. Kierrokset koettiin positiivisina ja koulujen henkilökunta koki tulleensa kunnolla kuulluksi.

Lautakunta hyväksyi varhaiskasvatuksen suuntaviivat

Kasvatus- ja opetuslautakunta hyväksyi eilen Kouvolan varhaiskasvatuksen palveluverkkoselvityksen sekä jatkotyön käynnistämisen siihen sisältyville toimenpiteille. Palveluverkon suunnittelussa otetaan huomioon esimerkiksi päiväkotirakennusten kunto, edellytykset joustavan esi- ja alkuopetuksen järjestämiseen sekä varaudutaan hallitusohjelmasta aiheutuviin lisätarpeisiin.

Nuorisotyötä kohdennetaan sinne missä nuoret ovat

Kouvolan kasvatus- ja opetuslautakunta hyväksyi eilen suuntaviivat kaupungin nuorisotyölle. Tulevaisuuden nuorisotyö ei ole sidottu seiniin vaan on joustavaa ja elää ajassa. Muutoksiin reagoidaan nopeasti ja nuorisotyö viedään sinne missä nuoret ovat.

Lautakunta hyväksyi aikaistetun kahden lukion mallin

Kouvolan kasvatus- ja opetuslautakunta hyväksyi eilen palveluverkon tiivistämisehdotukset. Ummeljoen, Tehtaanmäen, Pilkanmaan sekä Kaipiaisten alakoulujen lakkautuvat syksyllä 2020. Muutettu päätösehdotus Elimäen…

Palveluverkkoselvitykset valmistuneet: ehdotuksena neljän alakoulun ja yhden lukion lakkauttaminen

Perusopetuksen ja lukion kehittämisen palveluverkkoselvitysten loppuraportit ovat valmistuneet. Työryhmät ehdottavat neljän alakoulun ja yhden lukion lakkauttamista 1.8.2020. Lakkautus koskisi Ummeljoen, Tehtaanmäen, Pilkanmaan sekä Kaipiaisten kouluja sekä Valkealan lukiota. Palveluverkkoselvityksiä ovat tehnet virkamiestyöryhmät sekä Kasvatus- ja opetuslautakunta yhdessä.

Kouluvuosi käyntiin

Kouvolan kouluvusi on pyörähtänyt käyntiin. Peruskoulut ja lukiot aloittavat lukuvuotensa tänään, KSAO:n lukuvuosi käynnistyi jo tiistaina 6.8.