Ajankohtaista

Urheilulukio suunnitteilla Kouvolaan

Kasvatus- ja opetuslautakunnan kokouksessa 26.1.2022 esitellään hanke, jonka tavoitteena on yrittäjyyteen ja kansainvälisyyteen painottavan urheilulukion saaminen Kouvolaan. Urheilulukiolla olisi toteutuessaan merkittävä vaikutus kaupungin elinvoimaan ja kilpailukykyyn ja se auttaisi säilyttämään lukiokoulutuksen vetovoimaisuuden tulevaisuudessa.

Tänään vielä ehdit: ennakkoäänestyksen vilkkain päivä eilen, Kouvolassa äänestänyt 22%

Aluevaalien ennakkoäänestys päättyy tänään. Toimi nopeasti, niin ehdit vielä. Eilinen maanantai oli Kouvolassa vilkkain äänestyspäivä tähän mennessä, kun 3178 äänestäjää kävi vaaliuurnilla. Palveluista päätetään jatkossa aluevaltuustossa. Nykyisen kaltaisia kuntakiintiöitä ei ole vaan eniten ääniä saaneet valtuutetut päättävät, olivatpa he mistä päin Kymenlaaksoa tahansa.

Varhaiskasvatuspaikkojen haku ja esiopetukseen sekä kouluun ilmoittautuminen on alkanut

Tammikuussa on aika toimia, jos perheessä on alle kouluikäinen, joka tarvitsee varhaiskasvatuspaikkaa tai esiopetusta ensi syksynä. Myös tulevien 1. luokan oppilaiden kouluun ilmoittautuminen on alkanut. Päätökset lähikoulusta ja -esikoulusta julkaistaan viikoilla 2-3. Sähköisen asioinnin hyväksyneille tieto päätöksestä sekä toimintaohjeet tulevat Wilman kautta, muuten kirjeitse.

Koululaisille ja muille joululomalaisille riittää tekemistä Kouvolassa

Joululomalla on aikaa ulkoilla, urheilla, tavata kavereita, lukea tai tutustua vaikkapa kaupungin kulttuuritarjontaa – koronasuositukset ja -rajoitukset tietysti huomioiden. Joululomaa viettäville lapsille, nuorille ja lapsiperheille on Kouvolassa tarjolla paljon tekemistä.

Pirjo Piiroinen luotsaamaan Kouvolan perus- ja lukio-opetusta

Kasvun tuen päällikkönä toiminut KM Pirjo Piiroinen valittiin Kouvolan uudeksi opetuspalvelupäälliköksi joulukuun alussa. Uusi pesti on Piiroiselle tuttu, sillä hän on tehnyt opetuspalvelupäällikön viransijaisuutta huhtikuusta alkaen.

Sivun alkuun