Ajankohtaista

Valkealan monitoimitalon elinkaarihankkeen toteuttaa YIT Suomi Oy

Valkealan tulevan koulun rakentaa YIT. Uusi puuverhoiltu koulu avaa ovensa tammikuussa 2024. Se on osa monitoimitaloa, joka tarjoaa modernit tilat paitsi opetukselle, myös joukolle muita lasten, nuorten ja perheiden palveluja. Rakentamaan päästään tämän vuoden kesällä. Havainnekuvassa monitoimitalo Kustaa III tien suunnasta nähtynä. Kuva: YIT Suomi Oy ja Linja Arkkitehdit.

Pilkanmaan koulussa korona-altistus

Pilkanmaan koulussa on todettu korona-altistus. Kymsoten mukaan koronavirukselle on altistunut 27 oppilasta ja yksi työntekijä. Altistuneet siirtyvät karanteeniin.

KSAO:n yhtiöittäminen lautakuntaan

KSAO:n yhtiöittäminen etenee. Kasvatus- ja opetuslautakunta käsittelee esitystä KSAO:n yhtiöittämisestä kokouksessaan maaliskuun 24. päivänä. Uusi yhtiö aloittaisi toimintansa vuoden 2022 alusta.

Kouvolan Urheiluakatemialle valtionapua 50 000 euroa

Valtionavusta 35 000 euroa kohdentuu akatemian koordinaatioon ja johtamiseen ja 15 000 euroa asiantuntijatoiminnan kehittämiseen. Kouvolan Urheiluakatemian saama valtionavun yhteissumma nousi 10 000 euroa vuoteen 2020 verrattuna.

Koulukuljetuksia kehitetään sujuvimmiksi Kouvolassa

Kouvolan kaupungilla on käynnissä laajamittainen koulukuljetusten kehittämistyö. Kasvatuksen ja opetuksen toimialalla tehtävän työn tavoitteena ovat sujuvat ja kustannustehokkaat esi- ja perusopetuksen koulukuljetukset. Selvitys kehittämistyöstä sekä ehdotus tarkennetuista koulukuljetusperiaatteista ovat kasvatus- ja opetuslautakunnan käsittelyssä keskiviikkona.

Peruskoulujen hallinnolliset yhdistämiset lautakunnan käsittelyssä 24.2.

Osana peruskoulujen kehittämistä valmistellaan peruskoulujen hallinnollisia yhdistämisiä, jolla pyritään valmistautumaan tulevaan kouluverkon tiivistymiseen hyödyntämällä yhteistä hallintoa ja resursseja. Asiaa käsitellään Kasvatus- ja opetuslautakunnan kokouksessa 24. helmikuuta.

Valkealan kuntaillassa 27.1.2021 ajankohtaisia kehittämisasioita

Valkealan kuntailta järjestettiin ensimmäistä kertaa etäyhteydellä. Seuraajia tilaisuuden aikana oli 83 ja videon katselukertoja kertyi 358. Illan aiheina olivat Valkealan monitoimitalo ja kouluasiat, maaseudun elinvoimaisuus sekä yrittäjyys ja yrittäminen.